Ethereum bestaat deze maand vijf jaar en ze hebben het goed gedaan in de afgelopen jaren. Inmiddels draaien talloze projecten op het Ethereum netwerk en Ether is niet meer weg te denken van een tweede plaats op Coinmarketcap. Toch zijn er mensen die zeggen dat Ethereum nog niet voldoende hersteld is sinds de All Time High op 15 januari 2018 vergeleken met Bitcoin.

Bitcoin v.s. Ethereum sinds de All Time High

Zowel Ethereum als Bitcoin doet het deze week erg goed. De koersen schieten omhoog en beide projecten nemen flink toe in waarde. Ethereum bereikte de ‘magische’ grens van $300 weer deze week en ook Bitcoin ging weer over de $10.000 heen.

Als we echter de data van de vorige All Time High van Ethereum erbij pakken op 15 januari 2018 kan er geconcludeerd worden dat het vergeleken met Bitcoin achteruit gegaan is.

Op 15 januari 2018 bereikte Ethereum een waarde van € 1086. Op dat moment was dat goed voor 18,78% van de totale market cap (al het geld in de cryptocurrency markt).

Bitcoin had op hetzelfde moment een waarde van € 11,061, wat goed was voor 32,81% van al het geïnvesteerd geld in cryptocurrency. De Ethereum koers stond op dat moment op ongeveer 10% van de Bitcoin koers.

Als we de koersen van vandaag erbij pakken zien deze gegevens er heel anders uit. Sinds januari 2018 is er namelijk veel gebeurt.

Ethereum heeft op het moment van schrijven een waarde van € 277 en een marktaandeel van 11,58% in de totale crypto markt. De Bitcoin koers staat op € 9372 met een marktaandeel van 60,94%. 

De Ethereum koers staat op ongeveer 3% van de Bitcoin koers. We kunnen dus wel concluderen dat Ethereum achter is gebleven qua groei al trekt dit de laatste weken wel weer bij.

Lees ook:

Ethereum 2.0 

Vijf jaar na de start van Ethereum is het ook bijna tijd voor Ethereum 2.0. Met deze update gaat de snelheid en kwaliteit van het Ethereum netwerk omhoog. Ook gaat het project over op Proof of Stake wat betekent dat je met minimaal 32 Ethereum kunt gaan staken. De verwachting voor Ethereum koers is dan ook positief met al dit nieuws, maar of het weer in kan lopen op Bitcoin blijft de vraag.

Beste exchanges

Bitvavo
BitMEXTrade de eerste € 1000 zonder kostenBinance
Handelen met Leverage (x2 - x100)50+ cryptocurrencyDe grootste exchange ter wereld
8 van de grootste cryptocurrency0,25% transactiekosten150+ cryptocurrency
0,075% transactiekosten0,10% transactiekosten
Bezoek de exchange
Bezoek de exchangeBezoek de exchange

Crypto masterclass

crypto masterclass