Er wordt altijd veel gesproken over de potentie van bitcoin. Wie wil het ook niet weten. Je zou met een juiste inschatting veel geld kunnen verdienen. De meningen verschillen er natuurlijk over, maar analisten van Bloomberg Galaxy Crypto Index spreken van een mogelijke koers van $ 400.000.

Digitaal goud & de vorige bull markten

Tot deze conclusie komen analisten van het crypto fonds van Bloomberg door o.a. te kijken naar de vorige bull markten in 2017 en 2013. Ze geven de afnemende volatiliteit van bitcoin en de halvings die iedere vier jaar voorkomen als belangrijke redenen. In het rapport is te lezen dat bitcoin dezelfde koersbewegingen doormaakt als in 2017 (x55) en 2013 (x15). Aan de hand van deze data wordt er dus een voorspelling gedaan van ongeveer $ 400.000 deze bullmarkt. Andere bitcoin voorspellingen kun je hier vinden.

Bovendien geven de analisten aan dat bitcoin de rol van de ‘oudgediende’ goud aan het overnemen is. Dit gebeurt volgens de mensen van Bloomberg eerder abrupt dan heel geleidelijk. Bitcoin wordt alsmaar meer gebruikt als store of value en snoept hiermee marktaandeel van goud af.

Tot slot wordt het voorbeeld van Tesla genoemd dat bitcoin in de praktijk heeft kunnen gebruiken als store of value. Sinds de aanschaf van bitcoin is namelijk het aandeel van Tesla omlaag gegaan met ongeveer 25% volgens het rapport. Bitcoin is in diezelfde periode gestegen met 35% en heeft er dus voor gezorgd dat Tesla zijn waarde heeft weten te behouden. 

Het is met het kopen van bitcoin dus in de praktijk mogelijk gebleken om je als bedrijf te hedgen tegen negatieve aandelenkoersen. Op het moment dat meer S&P500 bedrijven overstappen op bitcoin zal deze waarde zich vaker kunnen gaan bewijzen. 

De voorspelling van Bloomberg is erg bullish en positief voor bitcoin. Volgens de analisten zal bitcoin de koers van $ 400.000 bereiken als het dezelfde patronen volgt als in 2017. Als dit het geval is lijkt de weg omhoog vrij. Sinds 2017 heeft bitcoin namelijk grote stappen gemaakt en is het volwassener geworden in de ogen van de massa.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.