Met de groei van het internet wordt er steeds meer data gebruikt en opgeslagen. De opkomst van blockchain zorgt ervoor dat we bijvoorbeeld decentrale transacties kunnen doen. Echter gaat dit nog vaak via datacentra die eigendom zijn van bedrijven, centrale partijen dus. Er zijn meerdere projecten die werken aan een gedistribueerde database die we kunnen gebruiken in combinatie met blockchain en Bluzelle is hier een van.

In dit artikel kijken we naar Bluzelle. We nemen de BLZ koers onder de loep en gaan in op de Bluzelle koers verwachting voor de toekomst. We hopen je hiermee te helpen een antwoord te formuleren op de vraag: “Is Bluzelle een goede investering?”.

Wat is Bluzelle?

Bluzelle is een decentrale database service dat werkt aan een effectieve en schaalbare dataopslag dat gebruikt kan worden in combinatie met blockchain technologie. Met Bluzelle kunnen ontwikkelaars en consumenten hun data behorende bij de applicaties veilig bewaren. Dit moet een nieuw decentraal ecosysteem worden voor dataopslag om de traditionele centrale dataopslag te vervangen.

Hoe werkt het?

In de kern verbindt Bluzelle gebruikers van het netwerk die hun database ruimte willen verhuren met mensen die deze extra opslag nodig hebben. Hierdoor is alle data op het netwerk gedistribueerd over alle gebruikers en is er niet een ‘point of failure’.

Met deze database kunnen ontwikkelaars van applicaties veilig hun data bewaren op een betrouwbare manier. In ruil voor het leveren van opslagruimte kunnen de gebruikers van het netwerk de BLZ token en de BNT token verdienen.

De BLZ token is de token die het netwerk verbindt met het Ethereum netwerk, het is een ERC-20 token. De BNT token (Bluzelle Network Token) wordt gebruikt op het netwerk zelf en kan omgeruild worden voor de verhandelbare BLZ coin.

Er is gekozen voor een eigen coin op het netwerk (BNT) en geen ERC-20 token om de GAS prijzen en de lage snelheid bij topdrukte te omzeilen. 

Karma & Governance

Deelnemers aan het netwerk hebben allemaal een Karma score. Deze gaat omlaag op het moment dat er misbruik gemaakt wordt van het netwerk. Voor deze lage karma score kun je straffen krijgen en er kunnen je restricties opgelegd worden. Ook zijn de verdiensten voor mensen met een hoge karma score aanzienlijk hoger. Deelnemers op het netwerk hebben dan ook een incentive om juist te handelen. 

Swarms

Bij Bluzelle wordt er gebruik gemaakt van ‘swarm’ technologie. Hierbij worden kleine beetjes data gebundeld bij Nodes in een groep / swarm. Deze swarms verspreiden vervolgens de data over het hele netwerk. Hierdoor is de data niet op een punt opgeslagen, maar staat alle data veilig opgeslagen en verdeeld over veel verschillende Nodes / deelnemers op het netwerk.

De verdeling van de dataopslag wordt automatisch aangepast aan de hand van de hoeveelheid swarms en deelnemers. Dit in tegenstelling tot datacentra die allemaal op een plek de servers hebben staan en daarom een relatief eenvoudig slachtoffer kunnen worden van mensen met kwaad in de zin.

Historische Bluzelle koers

De Bluzelle koers heeft sinds het begin al aardig wat pieken en dalen gezien zoals ieder ander project. De BLZ tokens gingen bij de Bluzelle ICO weg voor $0,12 en de token sale bracht in totaal ruim $19,5 miljoen op in januari 2018. De actuele Bluzelle koers vind je hieronder.

Bluzelle koers verwachting

Het probleem van centrale dataopslag is bekent. Het is een makkelijk doelwit voor hackers en is niet goed samen te voegen met het decentrale blockchain concept. De use-case voor Bluzelle is dan ook duidelijk. Het is echter wel lastig om groot te worden, hiervoor moet echt iedereen het netwerk gaan gebruiken om aan te slaan. 

Weet Bluzelle grote samenwerkingen aan te gaan met bedrijven die allemaal het Bluzelle netwerk gaan gebruiken? Dan kan dit zeer positief uitpakken voor de BLZ koers. Deze valt en staat namelijk bij het gebruik van het netwerk, zowel door investeerders als door ontwikkelaars die ervan gebruik gaan maken. 

Technische Analyse Bluzelle

Veel mensen bepalen het juiste instapmoment met technische analyse. Wil je meer leren over het handelen van cryptocurrency? Lees dan meer over een crypto tradingbot en volg de cryptocurrency cursus.

Crypto Masterclass:

✔ Verdien geld vanaf overal ter wereld
✔ Laat je euro’s voor jou werken i.p.v. andersom
✔ Word een ware expert in de nieuwe economie
✔ Ontwikkel een killer mindset
✔ Geniet van een leven vol vrijheid

Bluzelle prijs voorspelling 2020 – 2026

Zoals we al zeiden is de Bluzelle koers vooral afhankelijk van de hoeveelheid gebruikers van het netwerk. Hoe meer gebruikers en hoe meer swarms, hoe veiliger en beter de dataopslag op het netwerk is. Op het internet zijn verschillende voorspellingen gedaan rondom de BLZ koers, hieronder vindt je een overzicht met enkele Bluzelle prijs voorspellingen.

2020: $ 0,2535
2021: $ 0,3019
2022: $ 0,2929
2023: $ 0,4327
2024: $ 0,5049
2025: $ 0,5559
2026: $ 0,6351

Hoe Bluzelle kopen?

Heb je besloten dat Bluzelle een interessant project is en verwacht je dat ze voet aan de grond kunnen krijgen op de markt van de data opslag? Dan kun je de BLZ token kopen op enkele van de grootste exchanges zoals Binance. Nog geen account? Dan kun je die hier aanmaken.

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.