Op deze pagina behandelen we Bluzelle. Met de groei van het internet wordt er steeds meer data gebruikt en opgeslagen. De opkomst van blockchain zorgt ervoor dat we bijvoorbeeld decentrale transacties kunnen doen. Dit gaat alleen nog vaak via datacentra die eigendom zijn van bedrijven, centrale partijen dus.

Er zijn meerdere projecten die werken aan een gedistribueerde database die we kunnen gebruiken in combinatie met blockchain en Bluzelle is hier een van.

In dit artikel kijken we naar Bluzelle. We nemen de BLZ koers onder de loep, bekijken de Bluzelle coin en gaan in op de Bluzelle verwachting voor de toekomst. We hopen je hiermee te helpen een antwoord te formuleren op de vraag: “Is Bluzelle een goede investering?”. Wat gaat de Bluzelle crypto doen?

Wat is Bluzelle?

Bluzelle is een decentrale database service dat werkt aan een effectieve en schaalbare dataopslag dat gebruikt kan worden in combinatie met blockchain technologie. Met Bluzelle kunnen ontwikkelaars en consumenten hun data behorende bij de applicaties veilig bewaren. Dit moet een nieuw decentraal ecosysteem worden voor dataopslag om de traditionele centrale dataopslag te vervangen.

Hoe werkt het?

In de kern verbindt Bluzelle gebruikers van het netwerk die hun database ruimte willen verhuren met mensen die deze extra opslag nodig hebben. Hierdoor is alle data op het netwerk gedistribueerd over alle gebruikers en is er niet een ‘point of failure’.

Met deze database kunnen ontwikkelaars van applicaties veilig hun data bewaren op een betrouwbare manier. In ruil voor het leveren van opslagruimte kunnen de gebruikers van het netwerk de BLZ token en de BNT token verdienen.

De BLZ token is de token die het netwerk verbindt met het Ethereum netwerk, het is een ERC-20 token. De BNT token (Bluzelle Network Token) wordt gebruikt op het netwerk zelf en kan omgeruild worden voor de verhandelbare BLZ coin.

Er is gekozen voor een eigen coin op het netwerk (BNT) en geen ERC-20 token om de GAS prijzen en de lage snelheid bij topdrukte te omzeilen. 

Karma & Governance

Deelnemers aan het netwerk hebben allemaal een Karma score. Deze gaat omlaag op het moment dat er misbruik gemaakt wordt van het netwerk. Voor deze lage karma score kun je straffen krijgen en er kunnen je restricties opgelegd worden. Ook zijn de verdiensten voor mensen met een hoge karma score aanzienlijk hoger. Deelnemers op het netwerk hebben dan ook een incentive om juist te handelen. 

Swarms

Bij Bluzelle wordt er gebruik gemaakt van ‘swarm’ technologie. Hierbij worden kleine beetjes data gebundeld bij Nodes in een groep / swarm. Deze swarms verspreiden vervolgens de data over het hele netwerk. Hierdoor is de data niet op een punt opgeslagen, maar staat alle data veilig opgeslagen en verdeeld over veel verschillende Nodes / deelnemers op het netwerk.

De verdeling van de dataopslag wordt automatisch aangepast aan de hand van de hoeveelheid swarms en deelnemers. Dit in tegenstelling tot datacentra die allemaal op een plek de servers hebben staan en daarom een relatief eenvoudig slachtoffer kunnen worden van mensen met kwaad in de zin.

Wat doet de Bluzelle koers?

De Bluzelle koers heeft sinds het begin al aardig wat pieken en dalen gezien zoals ieder ander project. De BLZ coins gingen bij de Bluzelle ICO weg voor $ 0,12 en de token sale bracht in totaal ruim $ 19,5 miljoen op in januari 2018. De actuele Bluzelle koers staat op $ 0.082825.

Zodra we de koers bekijken vanaf de eerste notering zien we dat dit was op 8 februari 2018. De koers begon hoog en daalde vrij snel na de lancering aanzienlijk. De koers bleef zijwaarts bewegen tot de eerste bullmarkt in 2021, toen we de eerste hoogtepunten weer zagen.

De All Time High van Bluzelle staat op een waarde van $ 0.783089 (February 10, 2018). Dat is inmiddels 1692 dagen geleden. Bij de start had het project een totale waarde van 19,5 miljoen en inmiddels staat de marketcap op $ 28,448,577. Met deze waardering staat Bluzelle op plek 556 van grootste crypto projecten.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Bluzelle verwachting 2022 – 2027?

Het probleem van centrale dataopslag is bekent. Het is een makkelijk doelwit voor hackers en is niet goed samen te voegen met het decentrale blockchain concept. De use-case voor Bluzelle is dan ook duidelijk. Het is echter wel lastig om groot te worden, hiervoor moet echt iedereen het netwerk gaan gebruiken om aan te slaan. 

Weet Bluzelle grote samenwerkingen aan te gaan met bedrijven die allemaal het Bluzelle netwerk gaan gebruiken? Dan kan dit zeer positief uitpakken voor de BLZ koers. Deze valt en staat namelijk bij het gebruik van het netwerk, zowel door investeerders als door ontwikkelaars die ervan gebruik gaan maken. 

Als we kijken naar de Bluzelle verwachting voor 2022 moeten we concluderen dat dit net zoals met alle andere cryptocurrency eigenlijk te kort dat is om echt iets zinnigs te zeggen. Een decentrale database is in potentie zeer interessant gezien de decentrale wereld die we met z’n allen tegemoet gaat, alleen is een periode van één jaar niet genoeg om volledige adoptie af te dwingen.

Als we kijken naar de Bluzelle verwachting voor 2027 is dat nog steeds de vraag. Wel heeft het team dan langer de tijd om te werken aan een goede basis waarop verder gebouwd kan worden. In het beste geval komt de adoptie in een sneltreinvaart terecht en kan Bluzelle hiervan profiteren.

Wat is het nut van de Bluzelle coin?

Zoals we al zeiden is de Bluzelle koers vooral afhankelijk van de hoeveelheid gebruikers van het netwerk. Hoe meer gebruikers en hoe meer swarms, hoe veiliger en beter de dataopslag op het netwerk is. Op het internet zijn verschillende voorspellingen gedaan rondom de BLZ koers. Neem deze altijd met een korrel zout en doe goed je eigen onderzoek.

Als je de BLZ coin wilt kopen dan is het goed om te letten op onder andere de trends van de koers op dit moment, het sentiment in de crypto markt in z’n geheel en de supply van Bluzelle. Hoeveel tokens komen er in de toekomst nog in omloop?

Huidige supply343,974,974 BLZMaximale supply500,000,000 BLZ
% verschil 24u0.71%% verschil 7D3.85%

Hoe Bluzelle kopen?

Heb je besloten dat Bluzelle een interessant project is en verwacht je dat ze voet aan de grond kunnen krijgen op de markt van de data opslag? Dan kun je de BLZ token kopen op enkele van de grootste exchanges zoals Binance. Nog geen account? Dan kun je die hier aanmaken.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Bluzelle nieuws

De Bluzelle verwachting hangt af van veel factoren en niet op de laatste plaats de termijn die je hieraan verbindt. Een belangrijke factor in deze overweging is het Bluzelle nieuws. Door dit goed te volgen weet je precies welke richting het project op gaat en met welke nieuwe technieken ze (niet) komen. De twitterpagina is hiervan een goede bron. Je ziet zo ook direct hoe actief het team is.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?