Brave browser en Wayback Machine gaan samenwerken


browser brave wayback machine

De Brave Browser blijft zich doorontwikkelen, dat is duidelijk. Niet alleen het aantal gebruikers groeit hard, ook de nieuwe features blijven maar binnenstromen.

Recent is aangekondigd dat de Brave Browser namelijk samen gaat werken met de Wayback Machine. Dit is in feite het archief van het internet waar je jaren terug de tijd in kan.

Bestaat een pagina niet meer op een website, dan krijg je vaak een 404 melding te zien. Dit geeft aan dat er geen bestaande pagina meer op de URL te vinden is.

Vanaf nu krijg je met de browser Brave nu de optie om de oude pagina te bekijken in het internet archief mocht hier een kopie van zijn gemaakt. Zo krijg je een indicatie van wat er op de pagina hoort te staan.

The Internet Archive oftewel de Wayback Machine is de allergrootste database van het internet. Je kunt er een website intypen en kijken hoe deze website er jaren geleden uitzag.

Het archief bezoekt websites en maakt als het ware screenshots en slaat deze op. Jaren later zijn deze screenshots nog steeds terug te vinden. Interessant wanneer je bijvoorbeeld wilt bekijken wat het belangrijkste nieuws was vijf jaar geleden. Je zoekt de NOS op en gaat letterlijk way back/ terug in de tijd.

Met deze ontwikkeling laat Brave weer zien dat ze met bijzondere features komen naast de standaard privacy van de browser. Standaard worden alle advertenties namelijk geblokkeerd en bespaar je hier niet alleen tijd mee maar kun je er zelfs cryptocurrency mee verdienen in de vorm van Basic Attention Tokens. Lees hier meer over de Brave Browser.

Crypto masterclass:

Crypto masterclass

Kaj

Kaj is al jaren geïnteresseerd in Bitcoin en alles wat er maar mee te maken heeft. Schrijft sinds 2017 met veel plezier op CurrentCrypto.nl over de laatste nieuwtjes, de verschillende cryptocurrency, de koers verwachtingen en noem het maar op. In contact komen met Kaj? Laat een bericht achter via het contact formulier.

Recent Content

Maak nu een gratis account aan op Bitvavo en handel de eerste €1000 zonder transactiekosten!

Maak nu een gratis account aan