Samenwerking Brave & Guardian | Firewall + VPN + browsen

Brave Firewall + vpn

Last Updated on

Op 27 juli kondigde de Brave browser aan te gaan samenwerken met Guardian. Guardian, de maker van Firewall + VPN, gaat integreren met de Brave browser om de snelste, veiligste en meest anonieme web browser te worden voor iOS.

Met de samenwerking wordt de Firewall + VPN optie ingebouwd in de iOS browser voor de iPhone en iPad. De veiligheid gaat hierdoor omhoog en ook de snelheid wordt verbeterd. 

Bij het gebruik van de Brave Firewall + VPN wordt in de iOS browser al het internet verkeer via een beveiligde Guardian server gestuurd. Hier wordt vervolgens gecontroleerd of een applicatie data verzamelt of doorstuurt. Is dit het geval? Dan zal dit automatisch geblokkeerd worden zonder dat de applicatie stopt met werken.

Data verzameling

Guardian en Brave vinden dat consumenten en gebruikers van het internet steeds vaker misbruikt worden door de data giganten op het web. Al de tracking software op websites en applicaties doen inbreuk op de privacy van de gebruikers. Ook wordt hier schandalig veel geld mee binnengehaald voor de bedrijven, terwijl het ten kosten gaat van de gebruikers. 

Met deze laatste samenwerking van Brave komt het weer een stap dichter in de buurt van volledige anonimiteit op het internet. Het schild tegen de grote bedrijven en de verzameling van data is hiermee sterker geworden.

“We evaluated over a dozen VPNs and chose Guardian because of the shared focus on user privacy of our two companies and the technical capabilities of Guardian. The Firewall + VPN is a crucial part of the Web experience that our users have wanted, and we’re thrilled to bring this capability to Brave.”

Brandon Eich, CEO van Brave

De Firewall + VPN optie is een premium feature in de browser en is te verkrijgen vanuit de browser zelf en de app-store. De prijs voor deze feature is $9,99 p/m of $99 per jaar.

Maak je nog geen gebruik van de Brave Browser? Download deze dan hier en scherm je eigen data af!

Crypto masterclass

crypto masterclass

Kaj

Kaj is al jaren geïnteresseerd in Bitcoin en alles wat er maar mee te maken heeft. Schrijft sinds 2017 met veel plezier op CurrentCrypto.nl over de laatste nieuwtjes, de verschillende cryptocurrency, de koers verwachtingen en noem het maar op. In contact komen met Kaj? Laat een bericht achter via het contact formulier.

Recent Content