Cardano is een cryptocurrency dat al tijden in de top staat van coinmarketcap. Het platform is opgericht om de problemen van schaalbaarheid van Ethereum te verbeteren. Door slimme technieken proberen ze niet alleen de capaciteit van de blockchain te vergroten, maar hebben ze ook een model ontwikkeld om voor de lange termijn actief te kunnen blijven. In dit artikel gaan we in op de Cardano koers en de Cardano koers verwachting voor de toekomst.

Wat is de kracht van Cardano?

Het blockchain project Cardano is ontwikkeld om gebruikers een platform voor smart contracts aan te bieden. Ontwikkelaars kunnen bovendien applicaties op het platform ontwikkelen. Het grote verschil tussen Cardano en bijvoorbeeld Ethereum of NEO is dat er bij Cardano gebruik gemaakt wordt van Sidechains.

Door deze sidechains kan de blockchain in theorie veel meer transacties aan. Normaal gesproken wordt het lastiger om alle transacties te controleren op een blockchain naarmate het aantal gebruikers en transacties toeneemt. Bij Cardano en de sidechains wordt de blockchain ontzien zodat er in theorie veel meer transacties per seconde gedaan kunnen worden.

Daarnaast is een grote kracht van Cardano het Treasury model. Veel crypto projecten halen hun geld binnen bij een ICO, maar zien dit vervolgens langzaam krimpen doordat het uitgegeven wordt. Cardano heeft met het Treasury model een model voor de toekomst ontwikkeld. Van iedere ADA transactie wordt er namelijk een klein percentage in de Treasury gestopt, waarvan de ontwikkeling betaald kan worden. Dit soort zaken zorgen ervoor dat de toekomst van de Cardano koers en dan ook goed uitziet. De Cardano koers verwachting is dan ook positief.

Over de Cardano koers en de Cardano koers verwachting

Japan is een van de grootste landen voor Cardano en de ADA coin en dit is een grote markt, het wordt dan ook niet voor niets de Ethereum van Japan genoemd. Afhankelijk van de toekomstige regelgeving kan dit positief zijn voor Cardano.

Met het Proof of Stake mechanisme waarmee de blockchain gecontroleerd wordt heeft iedere gebruiker een incentive om in ADA te investeren. Je kunt namelijk passief extra Cardano verdienen door het beschikbaar te stellen aan het netwerk. 

Samen met de sidechains die de blockchain ontzien zorgt dit voor een positieve Cardano koers verwachting. Afhankelijk van de mate waarin het project zich zal ontwikkelen moet blijken hoe positief het zal worden. Hoe meer mensen het project zullen gebruiken, hoe beter dit zal zijn voor de ADA koers.

Historische Cardano koers

Zoals ieder ander project heeft Cardano sinds de start grote pieken en dalen gezien. Zo is Cardano voortgekomen uit een ICO en werd er in januari van 2017 ruim $62 miljoen opgehaald. ADA ging toen voor $0,0024 over de toonbank. De All time high van Cardano was op 4 januari 2018 en bedroeg $1,1621, een flinke stijging ten opzichte van de ICO prijs. De actuele Cardano koers vind je hieronder:

Cardano prijs voorspelling 2020, 2023, 2025

Veel mensen zijn het erover eens dat 2020 een goed jaar gaat worden voor Cardano. De mensen achter het project weten waar ze mee bezig zijn en er zijn duidelijke plannen voor de toekomst gemaakt. Ook heeft Japan zich altijd bewezen als een goede markt voor crypto projecten. De hoogte van de Cardano prijs voorspelling is afhankelijk van de mate waarin het project zich weet te ontwikkelen en de hoeveelheid mensen die met het project aan de slag zullen gaan.

Gaat dit allemaal voor de wind voor Cardano? Dan is de prijs voorspelling voor 2020 tegen het einde van 2020 rond de $0,40. Weet Cardano deze lijn door te zetten en sluiten ze een aantal officiële samenwerkingen af, dan zou de ADA koers er in 2023 nog rooskleuriger uit kunnen zijn. Er worden zelfs prijzen genoemd van rond de $2. Op de lange termijn is deze verwachting nog hoger. De Cardano prijs voorspelling voor 2025 wordt dan ook genoemd tussen de $2.88 en $3.

Cardano kopen

Iedere voorspelling op het internet moet je natuurlijk met een korrel zout nemen. Maar het is wel duidelijk dat de verwachtingen goed zijn. Uiteraard blijft dit afhankelijk van het aantal nieuwe ontwikkelingen dat Cardano zelf doet. Heb je besloten dat Cardano een goede aanvulling is voor je portfolio? Dan kun je Cardano kopen op deze exchange. Schrijf je je nu in via onderstaande link? Dan koop je je eerste €1000 aan Cardano zonder dat je hiervoor een fee hoeft te betalen.

Cardano kopen en profiteren van de actie

Beste exchanges

Bitvavo
BitMEXTrade de eerste € 1000 zonder kostenBinance
Handelen met Leverage (x2 - x100)50+ cryptocurrencyDe grootste exchange ter wereld
8 van de grootste cryptocurrency0,25% transactiekosten150+ cryptocurrency
0,075% transactiekosten0,10% transactiekosten
Bezoek de exchange
Bezoek de exchangeBezoek de exchange

Crypto masterclass

crypto masterclass