Cardano is een cryptocurrency dat al tijden in de top staat van coinmarketcap. Het platform is opgericht om de problemen van schaalbaarheid van Ethereum te verbeteren. Door slimme technieken proberen ze niet alleen de capaciteit van de blockchain te vergroten, maar hebben ze ook een model ontwikkeld om voor de lange termijn actief te kunnen blijven. In dit artikel gaan we in op de Cardano koers en de Cardano koers verwachting voor de toekomst.

Wat is de kracht van Cardano?

Het blockchain project Cardano is ontwikkeld om gebruikers een platform voor smart contracts aan te bieden. Ontwikkelaars kunnen bovendien applicaties op het platform ontwikkelen. Het grote verschil tussen Cardano en bijvoorbeeld Ethereum of NEO is dat er bij Cardano gebruik gemaakt wordt van Sidechains.

Door deze sidechains kan de blockchain in theorie veel meer transacties aan. Normaal gesproken wordt het lastiger om alle transacties te controleren op een blockchain naarmate het aantal gebruikers en transacties toeneemt. Bij Cardano en de sidechains wordt de blockchain ontzien zodat er in theorie veel meer transacties per seconde gedaan kunnen worden.

Tip: ontwikkel jezelf door het lezen van boeken

Daarnaast is een grote kracht van Cardano het Treasury model. Veel crypto projecten halen hun geld binnen bij een ICO, maar zien dit vervolgens langzaam krimpen doordat het uitgegeven wordt. Cardano heeft met het Treasury model een model voor de toekomst ontwikkeld. Van iedere ADA transactie wordt er namelijk een klein percentage in de Treasury gestopt, waarvan de ontwikkeling betaald kan worden. Dit soort zaken zorgen ervoor dat de toekomst van de Cardano koers en dan ook goed uitziet. De Cardano koers verwachting is dan ook positief.

Cardano koers verwachting

Japan is een van de grootste landen voor Cardano en de ADA coin en dit is een grote markt, het wordt dan ook niet voor niets de Ethereum van Japan genoemd. Afhankelijk van de toekomstige regelgeving kan dit positief zijn voor Cardano.

Met het Proof of Stake mechanisme waarmee de blockchain gecontroleerd wordt heeft iedere gebruiker een incentive om in ADA te investeren. Je kunt namelijk passief extra Cardano verdienen door het beschikbaar te stellen aan het netwerk. 

Samen met de sidechains die de blockchain ontzien zorgt dit voor een positieve Cardano koers verwachting. Afhankelijk van de mate waarin het project zich zal ontwikkelen moet blijken hoe positief het zal worden. Hoe meer mensen het project zullen gebruiken, hoe beter dit zal zijn voor de Cardano verwachting.

Historische Cardano koers

Zoals ieder ander project heeft Cardano sinds de start grote pieken en dalen gezien. Zo is Cardano voortgekomen uit een ICO en werd er in januari van 2017 ruim $62 miljoen opgehaald. ADA ging toen voor $0,0024 over de toonbank.

De actuele Cardano koers kun je hieronder live volgen:

Cardano prijs voorspelling 2020 – 2026

Veel mensen zijn het erover eens dat 2020 een goed jaar gaat worden voor Cardano. De mensen achter het project weten waar ze mee bezig zijn en er zijn duidelijke plannen voor de toekomst gemaakt. Ook heeft Japan zich altijd bewezen als een goede markt voor crypto projecten. De hoogte van de Cardano prijs voorspelling is afhankelijk van de mate waarin het project zich weet te ontwikkelen en de hoeveelheid mensen die met het project aan de slag zullen gaan.

Gaat dit allemaal voor de wind voor Cardano? Dan is de prijs voorspelling voor 2020 tegen het einde van 2020 rond de $0,40 ($ 0,18). Weet Cardano deze lijn door te zetten en sluiten ze een aantal officiële samenwerkingen af, dan zou de ADA koers er in 2023 nog rooskleuriger uit kunnen zijn.

Er worden zelfs prijzen genoemd van rond de $2. Op de lange termijn is deze Cardano verwachting nog hoger. De Cardano prijs voorspelling voor 2025 wordt dan ook genoemd tussen de $2,88 en $3. Enkele andere gevonden voorspellingen zijn:

2021: $ 0,54
2022: $ 0,62
2023: $ 0,77
2024: $ 0,56
2025: $ 0,82
2026: $ 1,10

Cardano kopen

Iedere voorspelling op het internet moet je natuurlijk met een korrel zout nemen. Maar het is wel duidelijk dat de Cardano verwachtingen goed zijn. Uiteraard blijft dit afhankelijk van het aantal nieuwe ontwikkelingen dat Cardano zelf doet.

Heb je besloten dat Cardano een goede aanvulling is voor je portfolio? Dan kun je Cardano kopen op deze exchange. Schrijf je je nu in via onderstaande link? Dan koop je je eerste €1000 aan Cardano zonder dat je hiervoor een fee hoeft te betalen.

  1. Inloggen op Bitvavo ( << schrijf je in via deze link en ontvang direct korting op je handelskosten!)
  2. Geld storten met iDeal
  3. Omzetten naar je gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.