Leestijd: 2 minuten

Meest recente update: 2 maart 2022 by Kaj

De langverwachte SundaeSwap is bijna klaar om gelanceerd te worden op het publieke testnet. Dit is een op Cardano gebaseerde gedecentraliseerde exchange. Maar hoe lang duurt het testen en hoe lang duurt het voordat SundaeSwap op het mainnet wordt gelanceerd? 

SundaeSwap DEX

In een aankondiging op 5 december verklaarde het bedrijf achter Cardano, Input Output HK, dat de SundaeSwap DEX binnenkort als testnet wordt gelanceerd. IOHK voegde eraan toe dat het groeiende belangstelling verwacht voor Cardano’s grote DEX-ambities.

“We verwachten een enorme hoeveelheid belangstelling voor dit langverwachte evenement, en veel activiteit.”

SundaeSwap is een schaalbare DEX en geautomatiseerd liquiditeitsverschaffingsprotocol dat native token en ADA-uitwisselingen mogelijk maakt, waarvan in juni een whitepaper verscheen.

IOHK liet weten dat de test bedoeld is om “het netwerk onder hoge doorvoer te zetten,” zodat het team de parameter instellingen kan controleren en analyseren. Cardano heeft deze netwerkparameters, zoals blokgrootte, CPU-limiet en geheugenlimiet, conservatief ingesteld nu het testen begint.

Het voegde eraan toe dat gebruikers waarschijnlijk congestie en bugs op het testnetwerk kunnen verwachten. Het heeft namelijk een zeer hoog verkeersvolume nodig voor de beoordeling.

“Bedenk dat dit vroege DApp software is, en dat het nog vroeg dag is voor DeFi op Cardano. Testnetten zijn een belangrijk onderdeel van het itereren & verbeteren van de ervaring.”

Cardano benadrukte een “langzame en gestage” aanpak van DeFi, Dapps, en smart contracts. Daardoor is het een mikpunt van enige kritiek van de cryptogemeenschap geworden. Zelf beweert Cardano nog steeds te kunnen concurreren met Ethereum. Sterker nog, Cardano denkt dat het Ethereum zelfs kan overtreffen.

IOHK zei: “Negeer de FUD” want er zullen bugs zijn, waarvan sommige al door testnetgebruikers werden gemeld. Het bedrijf moedigde gebruikers aan zich aan te sluiten bij zijn Discord kanaal om feedback te geven over het SundaeSwap platform.

De aankondiging vermeldde niet hoe lang het testen zal duren, noch vermeldde het een lanceringsdatum voor het mainnet.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.