Leestijd: 2 minuten

Meest recente update: 2 maart 2022 by Kaj

De implementatie van smart contracts en DEX’en, het zijn enkele drijfveren geweest voor de groei van Cardano. Sinds Kerstmis 2020 is het aantal Cardano wallets met 1200% gegroeid. Wat is de drijvende kracht hierachter?

Spectaculaire groei in het aantal ADA wallets

Het afgelopen jaar zijn er enkele belangrijke ontwikkelingen geweest in de crypto-ruimte. De grootste concurrent van Ethereum, Cardano, is een van de toppresteerders geweest. De Cardano blockchain is het afgelopen jaar flink gegroeid op basis van de toename van het aantal van de ADA tokens.

Volgens de gegevens van de Cardano Foundation is het aantal Cardano wallets sinds december 2020 met meer dan 1200 procent omhooggeschoten. Met minder dan 200.000 ADA wallets afgelopen kerst, staat het aantal nu op een duizelingwekkende 2,5 miljoen wallets op 24 december 2021.

De populariteit van ADA groeide mee met de grote ontwikkelingen die in het Cardano ecosysteem plaatsvonden. De groei werd aangedreven door enkele grote upgrades. Een van de grootste upgrades die aan de Cardano blockchain plaatsvonden was de Alonzo hardfork. Deze hardfork introduceerde de langverwachte smart contracts op de Cardano blockchain.

Behalve alleen smart contracts heeft ook de lancering van gedecentraliseerde beurzen (DEX’en) op de Cardano blockchain ervoor gezorgd dat de ADA prijs steeg. Bovendien zijn een groot aantal Ethereum gebruikers naar Cardano overgestapt vanwege de lage gasprijs. In 2021 kwam Cardano ook naar voren als een sterk alternatief voor Ethereum.

De sterke toename van het aantal Cardano wallets duidt op een sterke groei van de Cardano gemeenschap. Bovendien gaat het ook samen met een flinke toename van het aantal gebruikers op het Cardano blockchain netwerk. De stijging van het aantal Cardano wallets wijst er ook op dat een meerderheid van de bestaande ADA houders kleine beleggers zijn.

Momenteel is ADA de op vijf na grootste cryptocurrency op de markt die handelt op $1,45 met een marktkapitaal van $48,4 miljard. Bovendien handelt Cardano’s ADA ook op ongeveer 900% prijsstijging year-to-date.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.