Betalen is voor ons heel normaal, we doen het met de pinpas, iDEAL of gewoon met contanten. Maar wat als je deze mogelijkheden allemaal niet hebt? Op veel plaatsen in de wereld is dit het geval. Celo streeft ernaar om crypto betalingen zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen met een mobiele telefoon.

In dit artikel gaan we in op Celo, bekijken we de CELO koers en checken we de Celo koers verwachting voor de toekomt. We hopen we je hiermee te helpen met een antwoord op de vraag: “Is Celo een goede investering?”.

Wat is Celo?

Celo is een blockchain project dat zich richt op mobiele cryptocurrency betalingen. Met Celo hoef je je geld (CELO) niet te versturen naar ingewikkelde crypto adressen, maar gewoon naar je mobiele telefoon. Dit gebeurt allemaal met je mobiele telefoonnummer. De Celo stable coin Celo Dollars kan zelfs verzonden worden buiten de applicatie om, dus gewoon via Whatsapp of welke andere applicatie dan ook.

Op het moment dat je als gebruiker de applicatie van Celo download en een account aanmaakt koppel je je telefoonnummer en hebt vanaf dat moment een plaats waar iedereen Celo naartoe kan sturen. Dit kan bijvoorbeeld uitkomst bieden voor mensen op markten zonder goed Point of Sales systeem.

Hoe werkt Celo?

De Celo app werkt heel simpel. Je maakt een account aan en verifieert deze met een SMS-code die je toegestuurd wordt. Hierna is je portemonnee gekoppeld aan je telefoonnummer. Je zou zelfs meerdere telefoonnummers kunnen koppelen aan dezelfde wallet, waardoor ook gezamenlijke rekeningen mogelijk zijn. 

Het gebruikersgemak van de applicatie is waar het project op inspeelt en het wordt dan ook wel ‘de whatsapp van geld’ genoemd. Het project heeft hierdoor al enkele grote investeerders aan zich verbonden, waaronder bijvoorbeeld de oprichter van LinkedIn.

Iedere wallet is een Node op het netwerk, wat betekent dat iedere deelnemer meewerkt om het netwerk te beveiligen. Hiervoor krijgen de deelnemers ook een vergoeding in de vorm van Celo. Het consensusmechanisme is Proof of Stake

Celo koers verwachting

Celo richt zich heel duidelijk op de ontwikkelingslanden. Het mag duidelijk zijn dat deze landen zich voor hun financiën op de mobiele telefoons hebben gericht. Veel mensen in deze landen hebben namelijk geen bankrekening, maar wel een mobiele telefoon. Je kunt je voorstellen dat het lastig is om voeten aan de grond te krijgen, maar dat de markt ook enorm is. 

Lukt het Celo om deze grote groep mensen te bereiken en ze iets te bieden waarmee ze kunnen beschikken over een mobiel betalingssysteem? Dan kan de toekomst er zeer rooskleurig uitzien en is de Celo koers verwachting dan ook positief. Hieronder zie je de live Celo koers in euro.

Celo prijs voorspelling 2020 – 2026

Als we de prijs voorspellingen van Celo erbij zoeken zien we dat ze ver uit elkaar liggen. Laten we voorop stellen dat Celo niet het eerste project is dat zich richt op deze specifieke use case. De markt is groot en daarom ook de concurrentie. Wel heeft het project meerdere grote (en bekende) investeerders aan zich weten te binden en dit is zeer positief. Hieronder vind je enkele Celo prijs voorspellingen voor de toekomt:

2020: $ 5,83 ($ 4,22)
2021: $ 7,10
2022: $ 8,43
2023: $ 10,39
2024: $ 12,03
2025: $ 14,52
2026: $ 12,89
2027: $ 18,35

Hoe Celo kopen?

Heb je besloten dat Celo een goede investering is? Dan kun je Celo kopen en een aantal van de bekendste exchanges van het moment, waaronder bijvoorbeeld Bittrex. Heb je hier nog geen account? Dan kun je hier beginnen.

  1. Inloggen op Bitvavo
  2. Geld storten met iDeal
  3. Omzetten naar je gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.
About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.