Leestijd: 2 minuten

In een belangrijk nieuwsbericht laat het team achter Celsius weten dat ze tijdelijk de opname, het swappen en het versturen van saldo tussen accounts stil legt. Volgens het team komt dit door de volatiliteit op de crypto markt op dit moment. 

Wat is er aan de hand met Celsius?

Het is duidelijk dat de crypto markt het de laatste dagen zwaar heeft wat betreft de koersen. Mede door de aanhoudende hoge inflatiecijfers uit Amerika en de aanhoudende onrust in de wereld zijn beleggers onzeker.

Het team achter Celsius laat in een reactie hierop via een nieuwsbericht weten de opname van alle crypto tegoeden stil te leggen op het platform. Volgens Celsius heeft dit te maken met het beschermen van hun gebruikers gezien de volatiliteit, maar hierover denken veel beleggers anders.

Op het platform kunnen investeerders crypto tegoeden storten, kopen en dit inzetten om hoge beloningen te krijgen. Dit kan behoorlijk oplopen en is daarom interessant voor beleggers die een passief inkomen met hun geld willen verdienen.

Op Polkadot staat een rente tussen de 9,02 en 11,87%, op de Polygon crypto staat een rente van 7,25 tot 9,52% en op Sushiswap bijvoorbeeld een beloning van 5,02 tot 6,57. Er zijn daarnaast nog veel andere cryptocurrency zoals Cardano waarvoor vergelijkbare rentepercentages gelden.

Je kunt je wel voorstellen dat het voor beleggers die deze tokens Hodl’en interessant is om ondertussen een leuk rentepercentage te krijgen over deze bezittingen. Het grote probleem nu is dat de beleggers niet meer bij de tokens kunnen die ze op het Celsius netwerk gestort hebben.

Om de liquiditeit te stabiliseren heeft het team ervoor gekozen om het gebruik en de opname van cryptocurrency op het netwerk dus tijdelijk uit te zetten. 

We are taking this necessary action for the benefit of our entire community in order to stabilize liquidity and operations while we take steps to preserve and protect assets. Furthermore, customers will continue to accrue rewards during the pause in line with our commitment to our customers.

Koers hard omlaag, wat zijn de gevolgen?

Een bijkomend probleem is dat de Celsius token een behoorlijke klap heeft gekregen. In de afgelopen 24 uur staat de koers van de CEL token ruim 50% lager.

Op bovenstaande afbeelding is het goed te zien dat in de nacht van zondag op maandag 13 juni de koers tussen 4 en 5 uur daalde van $ 0,36 naar $ 0,15.

Het is een logisch gevolg van de stappen die zijn ondernomen door het team. Toch is het voor beleggers extra zuur. Ze hadden namelijk de mogelijkheid om hun rente uitbetaald te krijgen in de Celsius token.

Niet alleen kunnen beleggers nu niet meer bij hun crypto tegoeden, maar ook als de toegang straks weer herstelt is moet nog maar blijken op de waarde van de token weer op het oude niveau komt. 

Door ontwikkelingen zoals deze wordt het nogmaals duidelijk hoe belangrijk het is om je eigen crypto tegoeden in beheer te hebben. Een eigen hardware wallet zal je nooit de toegang tot je cryptocurrency ontzeggen. Wanneer gebruikers weer bij hun tegoeden kunnen op Celsius blijft voorlopig nog onduidelijk.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.