Leestijd: 3 minuten

Meest recente update: 16 november 2022 by Kaj

Het lenen van je geld gebeurt doorgaans bij een bank. Je gaat een lening aan en betaald hierover constant rente. Dit terwijl het geld dat jij op je spaarrekening hebt staan nauwelijks rente ontvangt. Met de opkomst van cryptocurrency verschijnen er ook steeds meer leen platforms, waaronder Celsius.

In dit artikel gaan we in op Celsius. We vertellen hoe het project precies in elkaar steekt en gaan in op de CEL koers en Celsius koers verwachting voor de toekomst.

Update: Celsius is in zware problemen gekomen en failliet gegaan.

Wat is Celsius?

Celsius is een uitleenplatform op de blockchain waar gebruikers elkaar kunnen vinden. Heb je geld ‘over’ en wil je hierover passief inkomen verdienen? Dan kun je je tegoeden in de vorm van bijvoorbeeld Bitcoin of Tether storten en hierover rente ontvangen. Het selling point van Celsius is dat de percentages aanzienlijk hoger zijn dan de rentepercentages op je huidige bankrekening.

Wil je aan de andere kant geld lenen? Dan leen je dit niet van Celsius zelf maar van de gebruikers die hun tegoeden storten. De rente die je over je geld moet betalen wordt dan ook aan de andere gebruikers uitbetaald. Uiteraard minus een fee voor het platform zelf.

Op dit peer to peer leenplatform kun je eenvoudig via een android of IOS-apparaat je tegoeden (uit)lenen. Je stort je tegoeden via de applicatie, Celsius leent het uit en je ontvangt iedere maandag je rente. 

Bij het lenen van geld is het noodzakelijk om ‘collateral’ in te leggen, een onderpand. Zodra je dit gedaan hebt kun je geld lenen in de vorm van cash of bijvoorbeeld een stablecoin. Hiervoor is echter geen credit check nodig. Naar eigen zeggen kun je binnen enkele minuten al geld lenen. 

Geld verdienen met Celsius 

De manier waarop je geld kunt verdienen met Celsius is door het uitlenen van je geld. Je ontvangt hierover passief een vergoeding zolang je geld op het platform staat. Voordat je nu al je geld op het platform stort is het wel belangrijk om te weten dat het platform (nog?) geen verzekering biedt. 

Bij de banken in Nederland bijvoorbeeld is je geld tot €100.000 altijd veilig. Zelfs als je de bank volledig omvalt ontvang je in ieder geval dit bedrag nog terug. Dit is niet aan de orde bij Celsius. Wordt het platform slachtoffer van een hack? Dan ben jij je tegoeden in principe ook kwijt. 

Celsius coin

De Celsius coin is de token op het platform en kan gebruikt worden voor veel voordelen. Kies je er voor om je rente te ontvangen in de CEL coin? Dan ontvang je tot wel 35% meer rendement. Ook krijg je korting op je rente betaling zodra je dit met de CEL token aftikt. 

Celsius koers verwachting

Celsius deelt minstens 80% van de opbrengsten met haar eigen gebruikers naar eigen zeggen. Het kan dan ook veel voordelen hebben om deze token te bezitten. Naast de voordelen die je op het platform zelf kunt ontvangen trekken deze features nieuwe investeerders aan. 

Investeerders zijn op zoek naar interessante investeringen en de voordelen van de CEL coin in combinatie met de ‘aantrekkelijke’ features die het platform kan promoten kan een goede zijn. Deze combinatie kan dan ook resulteren in een hogere CEL koers. De Celsius koers verwachting lijkt wat dat betreft dan ook positief. 

Celsius prijs voorspelling 2020 – 2026

Het (uit)lenen van je geld is hot op het moment. De DeFi wereld trekt aan en daarnaast dalen de rentes bij de ‘normale’ banken constant. De mensen die straks een negatieve rente krijgen en moeten gaan betalen om hun geld te stallen gaan mogelijk op zoek naar alternatieven. 

Of Celsius een van deze alternatieven wordt blijft afwachten, maar de relatief hoge rentes maakt het in ieder geval een interessante optie om te onderzoeken. Weet het platform ook maar een klein percentage van alle spaarders naar het platform te trekken zal dit zeer goed zijn voor de Celsius verwachten.

We hebben alvast enkele Celsius prijs voorspellingen voor de komende jaren voor je op een rij gezet. Zo hoef je zelf het internet niet meer af te struinen. Neem het overigens altijd met een korrel zout en vergeet vooral zelf een onderzoek te doen.

2020: $ 2,89 ($ 5,41)
2021: $ 3,80
2022: $ 4,23
2023: $ 5,11
2024: $ 5,70
2025: $ 6,50
2026: $ 7,16

CEL kopen?

Wil je Celsius kopen omdat je denkt dat het een goede aanvulling is op je portfolio? Dan kun je dit doen op enkele van de grootste exchanges ter wereld, zoals UniSwap. Op deze decentrale exchange kun je Ethereum omruilen voor je Celsius. Heb je nog geen Ethereum? Dan raden we Bitvavo aan. Hier kun je meer lezen over het maken van een (Ethereum / Celsius) wallet.

  1. Geld storten met iDEAL
  2. Omzetten naar je gewenste crypto
  3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.