Leestijd: 2 minuten

Op 8 januari 2022 daalde de Bitcoin prijs tot $40.517. Niet alleen daalde de BTC prijs, ook de Crypto Fear & Greed Index is enorm gedaald. De CFGI-score staat nu op een 10, de laatste keer dat de CFGI-score zo laag was, was 171 dagen geleden op 21 juli 2021. Volgens de Crypto Fear & Greed Index (CFGI) wijst het sentiment erop dat er “extreme angst” in de lucht hangt.

Huidig CFGI sentiment toont ‘Extreme Angst’

De cryptomarkt heeft de afgelopen week miljarden aan waarde verloren. Bitcoin (BTC) verloor bijna 10% in de afgelopen zeven dagen. Op zaterdag 8 januari 2022 bereikte de prijs zijn laagste punt sinds eind september 2021. Op zaterdagmiddag zakte de BTC-prijs tot $40.517.

BTC’s wereldwijde handelsvolume op zaterdag vertegenwoordigde slechts 23,69% van de $99,6 miljard aan transacties onder alle crypto-activa. BTC realiseerde een wereldwijd handelsvolume van $23,6 miljard, maar tether (USDT) haalde in dezelfde periode een wereldwijd handelsvolume van $46,7 miljard. Bijna twee keer zoveel als Bitcoin.

De Crypto Fear & Greed Index (CFGI) die gehost wordt op het webportaal alternative.me geeft aan dat de huidige CFGI-score 10 is. Dit wijst op “extreme angst”, want het instrument analyseert emoties en sentimenten uit verschillende bronnen en kraakt ze tot één eenvoudig getal.

De CFGI-score is sinds de zomer niet meer zo laag geweest. De laatste keer dat de CFGI zo’n lage score had was op 21 juli 2021. De score is de laatste tijd erg wisselvallig, want op vrijdag was de CFGI-score nog 18, vorige week was de CFGI-score 21 en 30 dagen eerder was hij 29.

Year-to-date staat Bitcoin (BTC) slechts 6,4% hoger op zaterdag 8 januari 2022. BTC is echter 39% gedaald sinds zijn all-time high (ATH) twee maanden geleden op 10 november 2021. Daarentegen is de Bitcoin 61.932,6% gestegen sinds 6 juli 2013. Ruim 8 jaar geleden was de BTC-prijs $67,81.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.