Chainlink is een relatief nieuwe cryptocurrency en heeft sinds de introductie een mooie prijsstijging laten zien. Uiteraard is deze groei niet zonder slag of stoot gegaan en kende het project zowel pieken als dalen. Maar in twee jaar na de introductie staat het project op nummer 15 van coinmarketcap en dat is zeker indrukwekkend. In dit artikel gaan we kijken naar de Chainlink koers en het historische verloop, de Chainlink koers verwachting en voorspellingen van experts.

Wat is Chainlink?

Chainlink is een project dat zich richt op het verbeteren van de smart contracts zoals we die nu kennen. In het kort is een smart contract een contract dat geprogrammeerd staat op de blockchain en dat automatisch de voorwaarden van het contract controleert. Ook zal een smart contract automatisch uitgevoerd worden wanneer beide partijen aan de voorwaarden voldaan hebben.

Hiermee kun je dus online een contract afsluiten en zeker weten dat je niet opgelicht wordt, zonder dat je het contract fysiek ondertekend of zelfs de andere partij kent. Hiermee wordt vertrouwen op de blockchain als het ware geprogrammeerd.

Het enige probleem met smart contracts op dit moment is dat het gebruik moet maken van data van externe partijen om de voorwaarden te controleren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uitbetalen van salaris. Een smart contract controleert of je daadwerkelijk genoeg uren gemaakt hebt voordat het salaris uitgekeerd wordt.

Hiervoor heeft het contract dus inzicht nodig in de urenregistratie en dit is vaak moeilijk omdat dit nog niet standaard op een blockchain geprogrammeerd wordt. 

Chainlink Oracle

Chainlink richt zich precies op dit probleem. Het project introduceerde het zogenaamde ‘Oracle’. Hiermee kun je de blockchain als het ware verbinden met data van de buitenwereld. Organisaties zouden, om het gebruikte voorbeeld aan te houden, hun urenregistratie kunnen koppelen met Chainlink om zo smart contracts te kunnen programmeren die deze data op kan halen.

Het mooie van dit alles is dat de data hierdoor objectief uitgelezen kan worden door het contract en niet afhankelijk is van de invoer door een derde partij. Het contract maakt gebruikt van de decentrale blockchain van Chainlink.

Tip: ontwikkel jezelf door het lezen van boeken

Je kunt je voorstellen dat dit maar één van de ontelbare toepassingen is waarvoor dit uitkomst kan bieden. Alles wijst erop dat de wereld in zijn algemeen steeds meer behoefte heeft aan decentralisatie, zoals we ook gezien hebben bij het internet zelf.

Het vertrouwen op de blockchain door middel van de Oracles van Chainlink heeft daarom de potentie een grote impact te hebben in de toekomst en hierdoor wordt er nu al veel gespeculeerd over de Chainlink koers.

Zoals we op bovenstaande afbeelding kunnen zien is Chainlink niet in één rechte lijn naar plek 15 van coinmarketcap geschoten. Het is zoals ieder ander project met pieken en dalen gegaan, maar over het algemeen ziet het koersverloop van Chainlink er indrukwekkend uit.

Tijdens de ICO van Chainlink was de verkoopprijs van de munt $0,11 en het heeft sindsdien een flink rendement weten te behalen voor de eerste investeerders. De Chainlink all time high was zoals veel andere projecten niet eind 2017 of begin 2018, maar slechts een paar maanden geleden. Op 29 juni 2019 stond de Chainlink koers namelijk op $4,49! De actuele Chainlink koers vind je hieronder:

De verwachtingen wat betreft de Chainlink koers zijn hoog. Veel mensen zijn van mening dat de Oracle toepassing grote impact gaat hebben op toekomstige smart contracts. Dit vertrouwen heerst niet alleen bij investeerders van LINK maar ook bij bedrijven.

Ook de grootste bedrijven ter wereld zoals Google en Oracle zijn inmiddels aan het testen met Chainlink en dit wekt natuurlijk veel vertrouwen in de Chainlink koers. 

De Chainlink koers verwachting is met name zo positief doordat deze grote bedrijven direct een hoop data met zich mee brengen. Blijkt dat het gebruik van Oracle en Chainlink door Google in goede aarde valt, dan is er eigenlijk niets meer dat LINK in de weg staat.

Niemand beschikt namelijk over meer data dan Google. Dit is dan ook de reden dat de LINK voorspelling voor de toekomst er rooskleurig uitziet.

Coinswitch heeft namelijk in het verleden al een voorspelling gedaan dat de Chainlink prijs eind 2019 wel eens uit kan komen tussen de $0,78 en de $1,8 ($ 3,15). We weten inmiddels dat de koers aanzienlijk hoger geëindigd is. Zoals we hebben kunnen zien is deze voorspelling al uitgekomen en daarom lijken de andere voorspellingen nog niet eens zo gek. Ook de voorspelling voor 2020 van $6,80 ($ 16,47) is ruimschoots gehaald.

Voor 2023 is namelijk een LINK prijs van $300 genoemd waardoor het direct in de top 10 van coinmarketcap zou staan. Digitalcoinprice noemt voor 2025 een iets meer conservatieve Chainlink prijs van $8,41. Zelfs met deze koers verwachting zou dit nog een leuk rendement opleveren. Enkele andere gevonden voorspellingen zijn:

2021: $ 33,36
2022: $ 41,61
2023: $ 49,82
2024: $ 55,84
2025: $ 42,52
2026: $ 64,81

Update: Het is duidelijk dat Chainlink alle verwachtingen overtroffen heeft in 2020. De vraag is alleen nog hoe hard Chainlink nog verder zal stijgen!

Chainlink Technische Analyse

Veel mensen bepalen het juiste instapmoment met technische analyse. Wil je meer leren over het handelen van cryptocurrency? Lees dan meer over een crypto tradingbot en volg de cryptocurrency cursus.

Toevoegen aan je portfolio?

Als we de voorspellingen mogen geloven is Chainlink zeer geschikt om op te nemen in de portfolio. Eigenlijk iedereen heeft hoge verwachtingen van het project, mede doordat ze al een aantal grote partnerschappen binnen gesleept hebben.

Het blijft altijd gissen wat de daadwerkelijke LINK koers gaat doen, maar zolang je geld investeert dat je kunt missen lig je er niet wakker van en heb je wellicht een appeltje voor de dorst. Chainlink heeft de afgelopen periode in ieder geval niet teleurgesteld.

Het kopen van Chainlink is heel eenvoudig via Bitvavo. Met iDeal kun je geld storten en door een bankkoppeling kun je je winst ook weer direct uit laten betalen. Lees hier mijn review over Bitvavo en maak via deze link een account aan om te profiteren van de actie. Je trade nu namelijk de eerste €1000 aan fees gratis.

Veilige opslag

Het kopen van Chainlink is één ding, het bewaren een tweede. Je doet er goed aan je LINK niet te laten staan op een exchange maar dit te bewaren in een hardware wallet.

Zo ben je minder kwetsbaar voor hacks en weet je nagenoeg zeker dat je appeltje voor de dorst niet verdwenen is zodra je het nodig hebt. Je kunt hier mijn review lezen over de Ledger Nano S. Via onderstaande knop kun je er direct een aanschaffen. Hoe je het ook wendt of keert, het lijkt erop dat met het oog op de Chainlink koers het een geschikte aanvulling is op je portfolio.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.