Als je actief bent op de crypto markt dan heb je wellicht al wel eens gehoord van Chia crypto. Chia crypto is een cryptocurrency door allerlei handelaren actief wordt gemined op de markt voor cryptocurrencies. Chia is het crypto platform dat in 2018 is gecreëerd is door het Chia Network Inc van Bram Cohen.

Chia is een relatief nieuw crypto project op de markt voor digitale munten. Het project is dan ook vrij modern wat terug te zien is in de doelen van het project. Chia is bijvoorbeeld een duurzaam project dat, in tegenstelling tot andere cryptocurrencies, zoveel mogelijk gebruik probeert te maken van groene energie. Met dit oog voor duurzaamheid heeft Chia al veel aanhangers verzameld in de vorm van crypto investeerders en handelaren.

In dit artikel gaan we het hebben over Chia. We gaan in op de use-case en de manier waarop Chia zich onderscheidt van andere crypto projecten op de markt voor digitale cryptocurrencies. We bekijken in dit artikel ook de Chia verwachting, de XCH koers en we gaan in op het laatste Chia nieuws. Wat gaat de Chia koers doen?

Wat is Chia?

Chia is een uniek netwerk op de crypto markt dat zich op verschillende manieren onderscheidt van andere cryptocurrencies. Zoals eerder genoemd focust het project zich op het gebruik en verbruik van groene energie om het netwerk in stand te houden. Daarnaast maakt Chia, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Bitcoin, gebruik van Proof of Space and Time in plaats van Proof of Work.

Hoewel Chia nog een weg te gaan heeft als het gaat om het verduurzamen van de cryptomarkt is het project wel onderweg. Het probeert op allerlei manieren de hoeveelheid energieverbruik te verminderen en de uitstoot te verlagen. Op de meeste gebieden van verduurzaming lijkt het alsof de maatregelen werken, maar als er meer indirect naar de maatregelen wordt gekeken dan is de verduurzaming van Chia nog niet geslaagd.

Ondanks dat Chia nog niet het niveau van verduurzaming heeft behaald dat veel handelaren zouden waarderen betekent dit niet dat het investeren in Chia verloren zaak is. Op de termijn zal Chia blijven werken aan het verduurzamen van crypto om hopelijk op de langere termijn succesvoller de cryptomarkt te verduurzamen.

Wat doet de Chia koers?

Om de Chia currency te ontwikkelen waren investeringen nodig van handelaren en beleggers die geloofden in een duurzamere wereld van cryptocurrencies. Daarom heeft Chia een initial coin offering gehouden. In totaal is er slechts 3,4 miljoen dollar opgehaald terwijl het project hoopte op 53,4 miljoen dollar. Er is weinig bekend over de prijs waartegen de XCH munt gekocht kon worden tijdens de initial coin offering. De actuele XCH prijs is $ 33.25.

Als we terugkijken in de koersgegevens van XCH dan zien we dat de eerste XCH prijs geregistreerd is op 5 mei 2021. Na een korte moeizame start op de crypto markt liet de koers een flinke piek zien. Echter, deze hoge Chia waarde was slechts van korte duur want al snel daalde de koers tot een dieptepunt waaruit het moeilijk omhoog klimt.

De Chia all time high staat sinds  May 15, 2021 op een waarde van maar liefst $ 1,645.12. Dit betekent dat het 501 dagen geleden is dat de Chia waarde zijn all time high heeft bereikt. De market cap van Chia heeft op dit moment een waarde van $ 173,426,362 en met deze XCH waarde staat de crypto op plek  180 in de ranking van cryptocurrencies op basis van market cap.

Als handelaar is het belangrijk om veranderingen in de Chia waarde goed in de gaten te houden. Door adequaat te reageren op de volatiliteit van de Chia waarde kun je het optimale uit je investering halen. Wees als handelaar wel voorzichtig met het lezen van een Chia prijs voorspelling. Het is belangrijk dat je niet iedere Chia voorspelling gelooft, maar dat je zelf onderzoek doet naar de ontwikkeling van de koers en op basis hiervan verwachtingen stelt. Hieronder de Chia koersgrafiek die je kan gebruiken voor het onderzoek naar de koers van Chia.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Chia verwachting 2022 – 2027?

Inmiddels hebben we in dit artikel de doelen van Chia besproken en is er ook al ingegaan op de minder succesvolle periode die Chia momenteel doorloopt. Echter, als de verduurzamingsplannen van Chia zich verbeteren kan dit project erg populair worden in de komende jaren waarin aandacht voor het klimaat een centrale rol speelt.

Als we kijken naar de Chia crypto verwachting voor 2022 dan is het lastig om hier op de korte termijn een uitspraak over te doen. Dit komt omdat Chia een relatief nieuwe crypto is die zich nog vol aan het ontwikkelen is om betere verduurzamingsplannen op te stellen. Het is afhankelijk van de nieuwe plannen hoe de koers van Chia zich in de toekomst zal ontwikkelen.

Over de Chia voorspelling voor 2027 kunnen we al wat meer zeggen. Als de crypto kan waarmaken wat deze belooft, en dus de crypto markt kan verduurzamen, dan zal de munt aan populariteit winnen en zal de waarde van de munt stijgen. Dit kan Chia een interessante belegging maken voor de komende 5 jaar. Echter, het is onmogelijk om garantie te geven bij een positieve Chia prijs voorspelling.

Wat we wel met zekerheid kunnen stellen is dat de Chia koers al eerder een flinke stijging in de prijs van de XCH munt heeft laten zien. Vlak na notering van de munt op de beurs steeg de prijs namelijk met maar liefst 174%!

Het is voor influencers en experts ook onmogelijk om een Chia prognose op te stellen die gegarandeerd uitkomt. Dit is een belangrijke gedachten om te onthouden wanneer je op het internet een Chia verwachting leest. Het is altijd belangrijk om als handelaar of investeerder zelf onderzoek te doen naar de koers van Chia.

* Currency in USD
Historical Price for Chia
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de XCH coin?

De XCH coin heeft verschillende toepassingen op het Chia netwerk. De XCH munt kan gemined worden en kan gebruikt worden om transacties op het Chia netwerk te bekostigen. Daarnaast kun je handelen en investeren in Chia.

Wanneer je gaat investeren in Chia is het belangrijk om de koers en de schaarste van de munt in de gaten te houden. De schaarste van Chia kun je bekijken door de huidige supply van 5,216,370 XCH te vergelijken met de maximale supply van 26,216,328 XCH.

Op een korte termijn als 24 uur kan de koers van Chia volatiliteit vertonen. Op dit moment is het prijsverschil over de afgelopen 24 uur -1.07%. Over de afgelopen 7 dagen is het prijsverschil -3.28%. Het is belangrijk om zelf onderzoek te doen naar het prijsverschil en niet de berichten op internet zomaar te geloven.

Huidige supply5,216,370 XCHMaximale supply26,216,328 XCH
% verschil 24u-1.07%% verschil 7D-3.28%

Waar Chia kopen?

Bitvavo is een bekende exchange met een groot assortiment aan cryptocurrencies waaronder Chia. De uitwisseling biedt beveiligde transacties en passende transactiekosten. Er zijn al miljoenen handelaren die jou voorgegaan zijn en zijn gaan starten met het kopen van XCH via Bitvavo. Wil jij ook starten? Maak hieronder dan gratis account aan op Bitvavo!

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Chia nieuws

Dit artikel heeft diverse aspecten van Chia besproken die de XCH koers verwachting kunnen beïnvloeden zoals de Chia verwachting, de use-case en de doelen van het crypto project. Als laatste is het Chia nieuws ook belangrijk.

Door het Chia nieuws van vandaag in de gaten te houden kun je tijdig je handelsstrategie bijwerken en zo het optimale uit je investering halen. Het officiële Twitteraccount van Chia is een goede informatiebron voor de laatste ontwikkelingen rondom het crypto project.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
0 CommentsClose Comments

Leave a comment

Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?