Chiliz is dé coin voor de miljarden sport en e-sport fans over heel de wereld. Met CHZ heeft de fan stemrecht over hun favoriete sportclubs. FC Barcelona, Juventus en PSG zijn enkele grote namen die al in zee zijn gegaan met Chiliz. Het bedrijf groeit en opereert in een van de grootste markten op aarde, maar wat betekent dit voor de Chiliz koers verwachting?

Op Coinmarketcap heeft Chiliz een mooie top-150 notering weten te bemachtigen. Het project krijgt steeds meer aandacht. In dit artikel gaan we kijken waarom CHZ in de top-150 staat, hoe het gaat met de Chiliz koers en kijken we naar de Chiliz koers verwachting en voorspellingen voor de toekomst.

Wat is Chiliz?

Chiliz is het eerste bedrijf dat via de blockchain fan engagement wil aanpakken. Chiliz geeft fans over heel de wereld de mogelijkheid om hun favoriete team, competities, en partijen te crowd managen. Zelf noemen ze het “radical fan engagement”.

Ze willen fans stemrecht geven om mee te beslissen over de toekomst van een club of competitie. Op dit moment kunnen de fans alleen maar kijken, maar met Chiliz kunnen ze hun favoriete club beïnvloeden.

Fans kunnen de Socios app downloaden en de Fan token kopen van een bepaalde club. Socios is het platform waarop de stemmen worden uitgebracht en Chiliz is de coin die het allemaal mogelijk maakt. Het is een ERC20 token op de Ethereum blockchain en een BEP2 token op de binance chain.

Voor de fans van een club die is aangesloten bij Socios is dit natuurlijk hartstikke leuk. Ze kunnen hun stem uitbrengen over de merchandise ontwerpen, de naam van het stadion, naam van het oefenterrein of het nummer dat wordt gedraaid in het stadion wanneer het scoort. Er zijn zat voorbeelden te noemen waarop de fans kunnen stemmen.

Het stemmen gaat dus via Socios en de club zorgt ervoor dat het geregeld wordt. Voor de club zitten hier ook voordelen aan. Zij bepalen uiteraard waarop gestemd kan worden. Zo kan ik mij voorstellen dat een aankoop van een voetballer niet beslist moet worden door het publiek, maar fans laten meebeslissen zorgt wel voor een nauwere band en een sterke community.

Het is voor de Chiliz koers wel van belang dat clubs en competities gebruik gaan maken van Socios. Zonder deze partijen zijn er geen fans die gebruik kunnen maken van CHZ. Wanneer ze meer partnerships krijgen en de fans hun stemrecht gaan gebruiken dan zal dit goed uitpakken voor de CHZ koers verwachting.

Onlangs nog had FC Apollon de primeur en werd er voor het eerst een volwaardige wedstrijdselectie gemaakt via Socios en de eigen club tokens. Deze pot werd ook nog gewonnen.

Chiliz koers

In 2018 haalde Chiliz met een private placement 66 miljoen dollar op. Er is geen ICO gehouden en er zal ook nooit een komen. Met een private placement worden een select aantal coins aan potentiële investeerders toegewezen.

Op Coinmarketcap start de koers van CHZ in juli 2019. Sindsdien is de waarde van CHZ aardig op en neer gegaan, maar blijft de koers vooralsnog redelijk rustig. Het is nog niet te laat om in te stappen, met een laag volume kan de coin enorme sprongen maken in de toekomst. Hieronder kun je de live Chiliz koers volgen in euro.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Chiliz koers verwachting

Elke keer als fans hun stem uitbrengen via een poll wordt er een transactie gemaakt. Je kan je voorstellen dat de hoeveelheid transacties per seconde een belangrijke rol gaat spelen naarmate CHZ groeit. Om die hoeveelheid transacties aan te kunnen maakt Chiliz gebruik van Proof of Authority (PoA).

De markt waarin Chiliz opereert groeit elk jaar opnieuw en Esport is een van de snelst groeiende markten wereldwijd. De verwachting is dat de Esports-markt elk jaar met 30% toeneemt voor de komende twee a drie jaar. Ruimte genoeg voor Chiliz om te groeien.

PoA is een consensus algoritme dat is gebaseerd op reputatie. De blocks en de transacties op het netwerk worden gevalideerd door goedgekeurde accounts. Deze accounts worden ook wel validators genoemd. De identiteit van de validator wordt op de blockchain geverifieerd. Een club die is aangesloten bij Socios kan dus een validator worden voor de transacties die worden gedaan met hun eigen Fan token.

De Fan tokens worden gekocht met CHZ en elke keer dat iemand een Fan token koopt moet er een kleine fee betaalt worden. De opbrengst gaat naar Socios en de desbetreffende club. Het uitbrengen van stemmen is gelukkig gratis. Wil je van je Fan token af omdat je liefde voor de club is vervlogen dan kan je die verkopen op de marktplaats van Socios.

Socios, de clubs en de fans kunnen dus geld verdienen met de verkoop van de tokens. De prijs staat namelijk niet vast, maar wordt mede bepaald door de CHZ waarde.

Weet Chiliz erin te slagen om meerdere clubs uit verschillende sporten naar het platform te trekken en worden er meer Fan tokens verkocht, dan zal dit goed uitpakken voor de Chiliz koers en leidt dit tot een hoge Chiliz koers verwachting.

Chiliz prijs voorspelling 2020 – 2026

Zoals boven genoemd moet het platform groeien qua gebruikers en clubs. Omdat de Fan token met CHZ gekocht moet worden zal de prijs stijgen naarmate er meer Fan tokens gekocht worden. Deze werking kan er voor zorgen dat handelaren de coin gaan zien als een goede investering wat gunstig kan zijn voor de CHZ prijs.

Een eventuele CHZ koersstijging hangt ook af van de algehele crypto markt. In het verleden hebben we kunnen zien dat de interesse in crypto toeneemt als de Bitcoin koers stijgt. Mocht dit in de toekomst weer gebeuren dan kan dit positief zijn voor de CHZ prijs voorspelling. De prijs voorspelling van Chiliz tot 2026 kan je hieronder zien.

2020: $ 0,020 ($ 0,028)
2021: $ 0,024
2022: $ 0,028
2023: $ 0,035
2024: $ 0,040
2025: $ 0,038
2026: $ 0,052

Chiliz kopen

Voordat je overgaat tot het kopen van CHZ is het verstandig om eerst goed research te doen. Heb je besloten om te investeren in CHZ? Dan kan je dit doen op verscheidene exchanges waaronder die van Bitvavo. Mocht je nog geen account hebben dan kan je die hier aanmaken.

 1. Inloggen op Bitvavo ( << schrijf je in via deze link en ontvang direct korting op je handelskosten!)
 2. Geld storten met iDeal
 3. Omzetten naar je gewenste crypto
 4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency
Hoe wordt de CHZ coin koers bepaald?

De CHZ coin koers wordt bepaald door het aantal gebruikers op het platform. Hoe meer Fan tokens er verkocht worden hoe beter het is voor de koers. Op verschillende exchanges kan de coin verhandeld worden wat ook de prijs kan bepalen.

Wat is de beste wallet voor CHZ?

CHZ coins kan je het beste op een cold wallet zetten zoals die van Ledger wanneer je de coins niet wil gebruiken. Wil je er Fan tokens mee kopen dan zal je ze op het Socios platform moeten zetten.

Hoe koop je de CHZ coin?

CHZ coins zijn te koop via Socios en verscheidene exchanges zoals die van Bitvavo.

Is CHZ een goede investering?

Het is mogelijk om de coin te verhandelen op exchanges, maar doe altijd eerst goed onderzoek voordat je geld investeert in een project. Kijk op deze pagina voor crypto koers verwachtingen.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.