Chiliz is dé coin voor de miljarden sport en e-sport fans over heel de wereld. Met CHZ heeft de fan stemrecht over hun favoriete sportclubs. FC Barcelona, Juventus en PSG zijn enkele grote namen die al met ze in zee zijn gegaan. Het bedrijf groeit en opereert in een van de grootste markten op aarde en dit maakt het een interessant project om nader te onderzoeken.

In dit artikel nemen we Chiliz onder de loep. We bekijken wat het precies doet met deze grote sportclubs en wat de meerwaarde hiervan is. We gaan in op de Chiliz verwachting en de CHZ coin. Ook nemen we het laatste Chiliz nieuws met je door. Hiermee hoop ik je een beter beeld te geven over het project en de potentie voor de toekomst.

Wat is Chiliz?

Chiliz is het eerste bedrijf dat via de blockchain fan engagement wil aanpakken. Chiliz geeft fans over heel de wereld de mogelijkheid om hun favoriete team, competities, en partijen te crowd managen. Zelf noemen ze het “radical fan engagement”.

Ze willen fans stemrecht geven om mee te beslissen over de toekomst van een club of competitie. Op dit moment kunnen de fans alleen maar kijken, maar met Chiliz kunnen ze hun favoriete club ook daadwerkelijk beïnvloeden.

Fans kunnen de Socios app downloaden en de Fan token kopen van een bepaalde club. Socios is het platform waarop de stemmen worden uitgebracht en Chiliz is de coin die het allemaal mogelijk maakt. Het is een ERC20 token op de Ethereum blockchain en een BEP2 token op de Binance chain.

Voor de fans van een club die is aangesloten bij Socios is dit natuurlijk hartstikke leuk. Ze kunnen hun stem uitbrengen over de merchandise ontwerpen, de naam van het stadion, naam van het oefenterrein of het nummer dat wordt gedraaid in het stadion wanneer het scoort. Er zijn zat voorbeelden te noemen waarop de fans kunnen stemmen.

Het stemmen gaat dus via Socios en de club zorgt ervoor dat het geregeld wordt. Voor de club zitten hier ook voordelen aan. Zij bepalen uiteraard waarop gestemd kan worden. Zo kan ik mij voorstellen dat een aankoop van een voetballer niet beslist moet worden door het publiek, maar fans laten meebeslissen zorgt wel voor een nauwere band en een sterke community.

Het is voor de Chiliz koers wel van belang dat clubs en competities gebruik gaan maken van Socios. Zonder deze partijen zijn er geen fans die gebruik kunnen maken van CHZ. Wanneer ze meer partnerships krijgen en de fans hun stemrecht gaan gebruiken dan zal dit goed uitpakken voor de CHZ koers verwachting.

Onlangs nog had FC Apollon de primeur en werd er voor het eerst een volwaardige wedstrijdselectie gemaakt via Socios en de eigen club tokens. Deze pot werd ook nog gewonnen. Het is waarschijnlijk een van de eerste, maar zeker niet de laatste keer dat dit gebeurt. In recente maanden voegen steeds meer grote clubs zich achter het project om zo meer binding met hun fans te krijgen (en meer geld op te halen).

Het gaat niet alleen om voetbalclubs, maar ook om o.a. basketbal en vechtsporten. Allemaal sluiten ze zich massaal aan bij Socios. Enkele van de grootste aangesloten clubs zijn:

 • Barcelona
 • Juventus
 • De UFC
 • Los Angeles Lakers

Wat doet de Chiliz koers?

In 2018 haalde Chiliz met een private placement 66 miljoen dollar op. Er is geen ICO gehouden en er zal ook nooit een komen. Met een private placement worden een select aantal coins aan potentiële investeerders toegewezen. De token sale vond plaats tussen 1 juni en 9 juni 2018. In totaal is er tijdens de token sale 34,5% van alle CHZ coins verkocht.

58% van de opbrengsten zijn gereserveerd voor operationele uitgaven. 20% voor het aanbrengen van nieuwe gebruikers en acquisitie voor nieuwe clubs. 10% van alle tokens is voor het bedrijf zelf. 7% is voor het ondersteunen van de community en de overige 5% voor de beveiliging en het voldoen aan de regelgeving overal ter wereld.

De eerste notering van het project op coinmarketcap vinden we terug op 2 juli 2019. Eén Chiliz coin kon toen gekocht worden voor $ 0,016. De actuele Chiliz koers is $ 0.243306. We zien heel duidelijk dat het project het eerste jaar nauwelijks bewogen heeft wat betreft de koers. Het maakte voor het eerste een grote stijging door in maart 2021 toen de bull markt in zijn volle glorie was.

De Chiliz All Time High staat op een waarde van $ 0.878633 (March 13, 2021). Dat is inmiddels 565 dagen geleden. De huidige market cap bedraagt $ 1,299,241,159 en daarmee heeft het project plaats 44 ingenomen op de lijst met grootste crypto’s.

Ik noem hier al deze koersdata omdat het een goede manier is om het verloop en de toekomst van Chiliz te bepalen. De meeste beleggers in de crypto wereld zijn enkel en alleen bezig met hype berichten. Door juist de CHZ koers te volgen over een langere periode kun je als eerste zien wanneer de koers afwijkt van normaal en hierop inspelen. Je bent zo de meute voor en daar is de échte winst te behalen.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Chiliz verwachting 2022 – 2027

Het is lastig om een precieze Chiliz koers verwachting te doen. Toch zie je zo constant voorbij komen op YouTube of uit de mond van ‘influencers’. Het is zoals ik net al zei veel verstandiger om zelf een mening te vormen. Dit kun je doen aan de hand van bijvoorbeeld de use-case, de CHZ coin data en het Chiliz nieuws.

De markt waarin Chiliz opereert groeit elk jaar opnieuw en E-sport is een van de snelst groeiende markten wereldwijd. De verwachting is dat de Esports markt elk jaar met 30% toeneemt voor de komende jaren. Ruimte genoeg voor Chiliz om te groeien.

Elke keer dat fans hun stem uitbrengen via een poll wordt er een transactie gemaakt. Je kan je voorstellen dat de hoeveelheid transacties per seconde een belangrijke rol gaat spelen naarmate CHZ groeit. Om die hoeveelheid transacties aan te kunnen maakt Chiliz gebruik van Proof of Authority (PoA).

PoA is een consensus algoritme dat is gebaseerd op reputatie. De blocks en de transacties op het netwerk worden gevalideerd door goedgekeurde accounts. Deze accounts worden ook wel validators genoemd. De identiteit van de validator wordt op de blockchain geverifieerd. Een club die is aangesloten bij Socios kan dus een validator worden voor de transacties die worden gedaan met hun eigen Fan token.

De Fan tokens worden gekocht met CHZ en elke keer dat iemand een Fan token koopt moet er een kleine fee betaald worden. De opbrengst gaat naar Socios en de desbetreffende club. Het uitbrengen van stemmen is gelukkig gratis. Wil je van je Fan token af omdat je liefde voor de club is vervlogen dan kan je die verkopen op de marktplaats van Socios of andere bekende exchanges.

Socios, de clubs en de fans kunnen dus geld verdienen met de verkoop van de tokens. De prijs staat namelijk niet vast, maar wordt mede bepaald door de CHZ waarde.

Weet Chiliz erin te slagen om meerdere clubs uit verschillende sporten naar het platform te trekken en worden er meer Fan tokens verkocht, dan zal dit goed uitpakken voor de Chiliz koers en leidt dit tot een hoge Chiliz crypto verwachting.

Wat betreft de Chiliz verwachting voor 2022 is dit best lastig om te bepalen. Op de korte termijn kunnen er veel factoren invloed hebben op de koers, zowel positief als negatief. De algemene crypto markt, maar ook het laatste Chiliz nieuws. Het is dus goed om niet alleen naar nu te kijken, maar een visie te hebben voor de langere termijn. In een bull markt stijgen alle koersen op de korte termijn flink. Probeer deze aan te zien komen voordat de rest dat doet en sla je slag.

Voor de Chiliz verwachting voor 2027 is dit al anders. We concludeerden al dat de sport en E-sport markt een grote en bovendien groeiende markt is. Het lijkt er nu op dat Chiliz deze markt aan het veroveren is. Met dit in ons achterhoofd zijn CHZ koers stijgingen van + 100% of meer niet uitgesloten. Zo zagen we tussen 12 januari en 12 maart van 2021 een koersstijging van 4148%!

* Currency in USD
Historical Price for Chiliz
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de CHZ coin?

De Chiliz coin staat centraal op het netwerk. Gebruikers kunnen hiermee de club tokens kopen en clubs kunnen door middel van de token o.a. de mening van hun fans vragen en het gebruiken om fondsen te werven. Het is de currency op het netwerk. Alle transacties van club tokens vragen om een fee en deze wordt door middel van de CHZ token gevraagd en verdeelt onder de deelnemende clubs.

Vertrouwen in het Chiliz project betekent vertrouwen in de CHZ coin. Met de groei die het doormaakt en de grote clubs die het aan zich heeft weten te binden lijkt de toekomst er goed uit te zien. Ga hier overigens niet alleen maar vanuit, maar doe goed zelf onderzoek. We hebben het al gehad over de use-case en de markt waarop Chiliz aan het werk is.

Ook is het verstandig om naar de coin data te kijken. De schaarste is voor ieder crypto project namelijk belangrijk. Niet alleen de club tokens hebben een maximale supply, dit geldt ook voor de Chiliz crypto. Je kunt de schaarste checken door de huidige supply (5,344,064,580 CHZ) met de maximale supply (8,888,888,888 CHZ) te vergelijken. In de regel geldt dat hoe meer coins er al zijn uitgegeven van het totaal, hoe beter dit is voor de toekomstige waarde.

Huidige supply5,344,064,580 CHZMaximale supply8,888,888,888 CHZ
% verschil 24u-0.84%% verschil 7D0.98%

Waar Chiliz kopen?

Voordat je overgaat tot het kopen van CHZ is het verstandig om eerst goed research te doen. Heb je besloten om te investeren in CHZ? Dan kan je dit doen op verscheidene exchanges waaronder die van Bitvavo. Heb je hier nog geen account? Maak die dan vooral aan via onderstaande link. Je krijgt na je aanmelding namelijk een welkomstbonus van € 1000 korting op je handelskosten.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Chiliz nieuws

De laatste belangrijk factor die je zou moeten overwegen in je keuze is het laatste Chiliz nieuws. Door dit goed te volgen naast de koers data en de ontwikkeling van het project weet je als eerste of er nog nieuwe samenwerkingen afgesloten worden. Je kunt je voorstellen wat het met de koers deed toen clubs als Barcelona of een organisatie als de UFC zich aan Chiliz bindt.

Het beste kun je het Chiliz nieuws van vandaag volgen op het officiële Twitter account. De hype berichten die je voorgeschoteld krijgt op sociale media van andere accounts zijn niet altijd neutraal. Door enkel en alleen de echte ontwikkelingen te volgen kun je een goede Chiliz verwachting voor jezelf schetsen en hier veel geld mee verdienen.

Chiliz is een bedrijf op de blockchain gefocust op fan engagement. Via Chiliz kunnen fans over heel de wereld hun favoriete team, competitie of speler managen. Zelf spreek Chiliz over ‘radical fan engagement’. Ze willen de beleving voor de gebruiker radicaal veranderen. Chiliz heeft hard gewerkt waardoor ze een market cap hebben van $ 1,299,241,159. Door deze market cap staan ze op plek 44 van de grootste crypto projecten. De Chiliz koers staat op $ 0.243306. Het handelsvolume van Chiliz was in de afgelopen 24 uur $ 362,389,595.

De Chiliz koers kan in de toekomst een mooie stijging meemaken, maar de koers kan ook zo maar dalen. Het lastige is dat niemand dit kan voorspellen. Eigen onderzoek is hierdoor belangrijk en dan alsnog blijft het lastig. Er zijn meerdere factoren die de prijs bepalen. Overheden die zich bemoeien met coins, of een hack kunnen de prijs hevig beïnvloeden.

De Chiliz coin is erg belangrijk voor het netwerk. Met deze coin kunnen voetbalclubs bijvoorbeeld hun fans om hun mening vragen. Je kan de coin zien als een soort stem die je kan uitbrengen. Hierdoor kan jij mede bepalen hoe het voetbalshirt van je favoriete club er volgend jaar uit komt te zien.

De Chiliz koers in euro is 0,253554 .

De Chiliz koers in dollar is $ 0.243306.

De Chiliz koers stijgt wanneer het vertrouwen in de coin toeneemt. Handelaren kopen opeens meer coins waardoor de vraag toeneemt. Een stijging in de Chiliz koers komt hierdoor vanzelf.

De Chiliz koers daalt wanneer het aanbod hoger is dan de vraag. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat het bedrijf te maken heeft gehad met een corruptieschandaal, of omdat clubs niet meer in zee gaan met Chiliz.

Voor Chiliz heb je meerdere wallets die je kan gebruiken. Als je wilt handelen is een wallet op een exchange handig, maar ga je liever voor een betrouwbare veilige optie dan kan is een cold wallet wellicht wat voor jou.

Handelen in Chiliz moet op een exchange gebeuren. Er zijn tal exchanges waar je dit kan doen. Zo ook Bitvavo. Dit is een nederlandse exchange waar veel coins op staan. We hebben ook een overzicht met een aantal goede exchanges waar je uit kan kiezen.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?