Opnieuw stelt China maatregelen in tegen cryptocurrencies. Dit keer zijn er accounts op het Chinese sociale media platform Weibo verbannen, allemaal waren het accounts die actief waren op de cryptomarkt. Journalist Colin Wu verwacht dat dit invloed zal hebben op het zakendoen van Chinese handelaren.

Strenge censuur op Chinese sociale media

China treedt al sinds 2013 hard op tegen de cryptomarkt, iets dat opnieuw bevestigd wordt. Sina Weibo, de Chinese Twitter, heeft gisteren de accounts van verschillende cryptocurrency en decentrale financien beinvloeders verwijderd.

Weibo is een belangrijk social media platform in China, waarop veel Chinezen dagelijks zitten en waar ze op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws. Hoewel dit platform wel in de gaten wordt gehouden door de Chinese autoriteiten en overheid, is er hier wel meer nieuws op te lezen dat niet op het reguliere Chinese nieuws verschijnt. Nu wordt dit platform echter ook streng gecensureerd door de nationale overheid. Dit is te verklaren door het feit dat sociale media beheerd worden door de Propaganda-afdeling van China.

Deze hardhandige reactie is een voortzetting op het ani crypto beleid dat China de laatste tijd fanatiek voert. Journalist Colin Wu, op Twitter ook wel bekend als ‘Blockchain Wu’ kwam met dit nieuws, die bevestigt dat dit een reactie is van China met als doel cryptocurrencies te verbieden in China.

Wu reageerde hierop dat de schorsing van deze account van het platform een grote impact kan hebben op het zakendoen van verschillende Chinese handelaren, omdat de accounts grote aanhang hadden; meer dan 5 miljoen mensen waren fans van deze accounts. Hij vergelijkt de invloed die deze groep zou kunnen hebben met de invloed die Musk in zijn eentje heeft op de waarde van de bitcoin. De accounts die geblokkeerd zijn, zijn vooral van kleine beleggers die de handel in crypto en andere kleine beleggers aanmoedigen, daarnaast hebben ze allemaal een ding gemeen; ze hebben allemaal ‘bitcoin’ in hun naam zitten. Een verklaring voor het verwijderen van de accounts heeft Weibo niet gegeven.

Het doel van China is om de handel in en het minen van cryptocurrencies volledig uit hun land te verbannen. Het is dan ook niet de eerste keer dat zoiets gebeurt in het Aziatische land. Eerder dit jaar werden de accounts van Okex, Huobi en Binance ook al voor enige tijd geschorst na ze aangeklaagd te hebben.

Als reactie op de acties van China hebben veel bedrijven die actief zijn op de cryptomarkt China al uit voorzorg verlaten.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.