Leestijd: 2 minuten

Veel Salvadoranen hebben de Chivo wallet op verschillende sociale media platforms gebombardeerd. Ze beweren dat een deel van hun Bitcoin (BTC) die er in opgeslagen was, op mysterieuze wijze verdwenen is.

BTC op mysterieuze wijze verdwenen uit Chivo wallet

Een groot aantal Salvadoren zijn hun BTC kwijt die in de Chivo wallet waren opgeslagen. De Chivo wallet is de inheemse crypto-wallet van El Salvador. Ze laten het er niet zomaar bij zitten. Er is een Twitter thread gestart door gebruiker “El Comisionado (@_elcomisionado_)”. Niet minder dan 50 Salvadoranen lieten hun stem horen. Ze zeiden dat ze hun BTC-tegoeden plotseling zagen verdwijnen, in wisselende bedragen.

Rapporten schatten dat de totale waarde van de Bitcoin die door deze vermeende slachtoffers opgeΓ«ist werd wel $96.000 kan bedragen. De meeste van de “verloren” transacties betroffen bedragen van $ 61. Er zijn echter ook anderen die beweren duizenden dollars aan Bitcoin waarde van hun rekeningen hebben zien verdwijnen.

Deze gerapporteerde verliezen tegen de door de staat uitgegeven crypto-wallet verergeren alleen maar het toch al tanende vertrouwen van Salvadoranen ten opzichte van de op crypto gerichte initiatieven van de president van het land. Bovendien heeft het het vertrouwen in de veiligheid van digitale activa in het algemeen geschaadt.

Deze incidenten grijpen ook terug op de waarschuwingen die verschillende deskundigen opdroegen toen El Salvador nog van plan was om BTC wettig betaalmiddel te maken. De waarschuwingen stelden dat de gebruikers van het land zich nog steeds niet bewust zijn van de mogelijke veiligheids- en risicoproblemen bij het omgaan met cryptocurrencies.

De regering erkent nu de ernst van dit incident en is schijnbaar een oplossing aan het uitwerken om het probleem te verhelpen. Maar waarschijnlijk zullen ze niet in staat zijn de verloren BTC van de getroffen Salvadoranen terug te geven.

Wat ze waarschijnlijk wel kunnen doen, althans voorlopig, is de beveiligingsfuncties van de Chivo wallet verbeteren. In eerste instantie zullen ze vooral werken aan het omstreden gezichtsherkenningsmechanisme.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.