De meeste mensen kennen Google Chrome als een van de bekendste internet browsers ter wereld. Echter was deze browser er niet geweest zonder Chromium. In dit artikel gaan we in op de Chromium browser en het open-source project dat erachter zit.

Chromium Browser en open-source project

Chromium is de naam van de internetbrowser, maar ook van het open-source project dat de browser mogelijk maakt. Google heeft de Chrome browser zelfs op dit project gebaseerd. Sindsdien is ook de Brave Browser ontwikkeld op deze code. Door middel van een licentie kunnen partijen dus gebruik maken van de broncode om vervolgens hun eigen product hierop te baseren. 

Het project is in 2008 afgetrapt door Google zelf, maar doordat het open-source is kunnen ook andere ontwikkelaars eraan werken. Ook mensen die niet bij Google in dienst zijn bijvoorbeeld.

De Chromium source-code zorgt voor de basis van veel internet browsers zoals Chrome en Brave. Echter voegen deze projecten zelf een hoop nieuwe functionaliteiten toe.

Zo heeft Google aan zijn eigen browser Adobe Flash toegevoegd. De Brave Browser, zoals op CurrentCrypto er al vaak over geschreven is, heeft volledige anonimiteit ingebouwd. 

Op de Brave Browser worden alle advertenties standaard geblokkeerd en ook kunnen trackers je niet langer volgen over het internet. Je kunt zelfs cryptocurrency verdienen in de vorm van Basic Attention Token door gebruik te maken van de Browser. 

Verschil tussen Chrome, Chromium en Brave

Zoals eerder al aangegeven ligt het grote verschil tussen de verschillende browsers in de functionaliteiten die toegevoegd zijn bovenop Chromium. Alles van Chromium zit bijvoorbeeld in Google Chrome, al heeft de zoekgigant er nog vele features aan toegevoegd.

Ditzelfde geldt dus ook voor de Brave Browser. Brave staat op de achtergrond absoluut niet in verbinding met de servers van Google en toch bestaan de twee browser voor een (groot) gedeelte uit dezelfde code.

De belangrijke veranderingen van de Brave Browser aan Chromium zijn de functionaliteiten welke eerder al aangekaart zijn, de anonimiteit en de ingebouwde adblocker. Daarnaast heeft de overgang naar Chromium de Brave Browser aanzienlijk sneller gemaakt en heeft het de gebruiksvriendelijk verbeterd.  

Beste exchanges

Bitvavo
BitMEXTrade de eerste € 1000 zonder kostenBinance
Handelen met Leverage (x2 - x100)50+ cryptocurrencyDe grootste exchange ter wereld
8 van de grootste cryptocurrency0,25% transactiekosten150+ cryptocurrency
0,075% transactiekosten0,10% transactiekosten
Bezoek de exchange
Bezoek de exchangeBezoek de exchange

Crypto masterclass

crypto masterclass