Onze identiteit is heel belangrijk. Voor veel praktische zaken moet deze namelijk geverifieerd worden. Bij het openen van een bankrekening, bij het solliciteren bij een bedrijf of voor de registratie bij een cryptocurrency exchange bijvoorbeeld. Alles waarbij KYC van toepassing is eigenlijk. Als je een van deze dingen wel eens gedaan hebt weet je dat het controleren van die gegevens soms best lang kan duren en hier wil Civic verandering in brengen.

In dit artikel gaan we het hebben over Civic en de CVC koers. We bekijken hoe het project deze verificatie makkelijker gaat maken en wat hiervan het effect kan zijn op de Civic koers verwachting.

Wat is Civic?

Civic is een cryptocurrency project dat zich richt op het bieden van een nieuw systeem voor de verificatie van je identiteit. Via de oplossing kan bijvoorbeeld een potentiële werkgever met één enkele check alle benodigde informatie checken zoals je opleidingen, werkervaring etc. Dit is nu een omslachtige bezigheid.

Ook het registreren bij een crypto exchange kan soms moeilijk zijn. Het enige wat je wilt doen is handelen, maar voordat je dat kunt doen moet je soms wel 30 minuten aan gegevens aanleveren. Hoe makkelijk zou het zijn als je identiteit met een druk op de knop te verifiëren was online? Dit zou een hoop tijd schelen.

Via de Secure Identity App van Civic kunnen gebruikers hun online identiteit beheren. Bedrijven kunnen Civic gebruiken om het onboarding proces voor hun klanten te versoepelen. Geen handmatige checks meer maar de gegevens controleren die opgeslagen staan op de blockchain.

Dit voorkomt fraude voor bedrijven. Ook zorgt dit ervoor dat het onboarding proces sneller kan voor bedrijven zodat er minder mensen afhaken bij het onboarding proces. Bovendien kun je hiermee voldoen aan alle nieuwe regelgeving rondom KYC die recent geïntroduceerd is. 

Op de Secure Identity App kan je na registratie verschillende persoonlijke gegevens uploaden zoals je ID, adres, paspoort, rijbewijs en financiële gegevens. Deze data wordt opgeslagen zonder wachtwoord of gebruikersnaam, maar met je biometrische gegevens zoals een vingerafdruk. 

Ook krijg je als gebruiker zelf een soort ‘private key’ zoals dat ook gaan met bijvoorbeeld een bitcoin wallet. Zo weet je zeker dat jij de enige bent die over je informatie kan beschikken. 

Je data zelf wordt niet opgeslagen op de blockchain, dit zou voor iedereen te bekijken zijn. Er word slechts data opgeslagen dat dient als naslagwerk voor de controle van je identiteit. 

Tip: ontwikkel jezelf door het lezen van boeken

Health Key

Ook recent is de Civic crypto organisatie met een nieuwe toepassing gekomen die helaas maar al te noodzakelijk is. Met Health Key kunnen werknemers en bedrijven hun gezondheidsstatus verifiëren. Met de coronacrisis in ons achterhoofd is de kans steeds groter dat we binnenkort moeten bewijzen dat we negatief getest zijn voordat we de grens over kunnen.

Om fraude en verdere verspreiding te voorkomen kan deze status via de officiële wegen toegevoegd worden aan iemands online identiteit via Civic. Dit kan gemakkelijk getoond worden bij bijvoorbeeld de grens zodat het niet meer tijd hoeft te kosten dan absoluut noodzakelijk.

Civic koers

Op het netwerk van Civic heb je te maken met verschillende entiteiten. Gebruikers, validators en service providers. De validators verifiëren identiteiten en dit kan gekocht worden door de service providers om te gebruiken voor bijvoorbeeld het checken van personeel. De beloning die de validators krijgen voor het controleren van dat personeel (gebruiker) wordt betaald in de utility token van Civic, de CVC coin.

Civic is ter wereld gekomen via een ICO gehouden in 2017. Hierbij werd $33 miljoen opgehaald. Voor $1 konden deelnemers destijds 10 CVC tokens kopen.

Hieronder kun je de live Civic koers volgen in euro.

Civic koers verwachting

Net zoals de meeste andere projecten is het succes van de Civic koers afhankelijk van de hoeveelheid gebruikers die het naar zich toe weet te trekken. De use-case is in ieder geval interessant. Met alleen al de nieuwe regelgeving in de crypto wereld waarbij KYC noodzakelijk gemaakt is kost dit de bedrijven en consumenten een hoop tijd en geld. Als dit makkelijker gemaakt kan worden is de aanname snel te maken dat bedrijven en consumenten dit zullen aangrijpen.

Of Civic deze markt weet te veroveren is nooit met 100% zekerheid te zeggen. Wat ze in ieder geval mee hebben is deze strengere regelgeving en de activiteit van het project zelf. De recente ontwikkelingen met de Health Key laat in ieder geval duidelijk zien dat ze er bovenop zitten. De Civic koers verwachting is dan ook positief voor de toekomst.

Civic prijs voorspelling 2020 – 2026

De Civic verwachting ziet er rooskleurig uit als we enkele CVC voorspellingen erbij pakken. Laat duidelijk zijn dat dit geen zekerheidjes zijn al kan het wel dienen als richting. De Civic prijs voorspelling voor de komende jaren is afhankelijk van de ontwikkeling van het project zelf maar ook zeker van de toenemende regelgeving rondom de KYC.

Gaan meer bedrijven het gebruiken voor de identiteit controle? Dan zal de CVC koers zit zeker merken.

2020: $ 0,2025 ($ 0,1797)
2021: $ 0,2470
2022: $ 0,1716
2023: $ 0,2275
2024: $ 0,2297
2025: $ 0,0459
2026: $ 0,0471

CVC kopen

Wil je Civic kopen? Dan kun je dit doen op de beste exchange van Nederland, Bitvavo. Je betaalt gemakkelijk met iDEAL en ook gemaakte winsten kun je instant laten uitbetalen op je bankrekening. Heb je nog geen account op bitvavo? Dan kun je die aanmaken via deze link en profiteren van een welkomstbonus. Je handelt de eerste € 1000 namelijk zonder handelskosten.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.