Door middel van mining worden bij Bitcoin en tal van andere projecten transacties die gedaan worden op het netwerk vastgelegd op de blockchain. In ruil voor het minen ontvangt de miner een beloning in de vorm van een block reward. In het geval van Bitcoin is de beloning BTC, maar je kunt bijvoorbeeld ook ETH verdienen door Ethereum te minen. Cloud mining is eigenlijk hetzelfde, met de uitzondering dat je het mining proces niet zelf in beheer hebt. In dit artikel nemen we cloud mining onder de loep en kijken we naar een long-time aanbieder van contracten, Genesis Mining.

Wat is cloud mining?

Cloud mining is te vergelijken met bijvoorbeeld Netflix. Je betaald een x-bedrag en huurt hiervoor een bepaalde rekenkracht (hash power) van een cloud mining organisatie zoals bijvoorbeeld Genesis mining. Dit soort bedrijven hebben grote mining faciliteiten en in plaats van het zelf minen verhuren ze de apparatuur aan hun klanten.

Voordelen cloud mining

Dit is aantrekkelijk omdat het een hoop gedoe scheelt met het instellen van de mining apparatuur. Hiervoor is enige kennis noodzakelijk en dit wordt allemaal voor je gedaan met het cloud mining. Ook heb je geen last van het harde geluid dat een mining rig met zich meebrengt. Het is niet nodig om zelf een hele loods vol te zetten met machines en ook het onderhoud kun je met cloud mining volledig uit handen geven. In ruil voor deze service betaal je een fee dat vaak automatisch ingehouden wordt op je geminde crypto.

Nadelen cloud mining

Het nadeel van cloud mining is echter dat er veel oplichters in de markt zijn. Vaak staan cloud mining farms in landen als Ijsland of Zweden, waar het koud is. Dit omdat het minen van Crypto veel energie kost en de machines af moeten koelen. Doordat het vaak in afgelegen locaties staat is het moeilijk te controleren of er daadwerkelijk voor je gemined wordt. In het verleden zijn er ook tal van voorbeelden te noemen van bedrijven die graag je geld aannamen, maar helemaal geen loods met mining rigs klaar hebben staan om te minen. Het is daarom altijd belangrijk om goed onderzoek te doen naar cloud mining service die je wilt gaan gebruiken. 

Hoe winstgevend is cloud mining?

De opbrengst van cloud mining is altijd afhankelijk van verschillende factoren. Zo betaal je in eerste instantie een fee voor het contract dat je afsluit, hiervoor zetten ze een machine voor je aan. Daarnaast betaal je vaak een onderhoudsfee. Maar misschien wel de belangrijkste factor om te bepalen of je mining contract winstgevend is geweest is de koers van je gekozen cryptocurrency. Stijgt deze sterk gedurende je mining contract? Dan zal je opbrengst hiermee natuurlijk ook gestegen zijn. Maar daalt de prijs ten opzichte van het moment waarop je je contract afgesloten hebt? Dan kan de winst na je contract (vaak 1 of 1,5 jaar) wel eens tegenvallen. Je berekent je winst aan de hand van een bepaalde prijs, maar daalt deze dan valt de winst waarschijnlijk ook tegen.

Genesis mining

Een van de oudste cloud mining bedrijven is Genesis mining. Dit bedrijf bestaat al sinds 2014 en is gevestigd in verschillende locaties zoals Ijsland, Canada en Bosnië. Dit omdat de stroom hier vaak goedkoop is en er op een natuurlijke wijze warmte afgevoerd kan worden. 

Bij Genesis mining kun je veel verschillende contracten afsluiten aan de hand van het budget dat je jezelf gegeven hebt. De ‘goedkoopste’ contracten kun je halen vanaf $78 maar wil je er echt serieus werk van maken dan kun je voor vele duizenden dollars grote contracten afsluiten. Om te kijken hoe winstgevend een contract nou daadwerkelijk is zal ik de ‘BITCOIN Radiant Zero – 18-Month Mining (Limited Offer)’ bekijken en berekenen hoeveel dit op moet brengen. 

Winstberekening 

Het BITCOIN Radiant Zero – 18-Month Mining (Limited Offer) is een contract dat je afsluit voor 18 maanden en aan dit contract is geen onderhoudsvergoeding verbonden. Voor 7,5 TH/s, een gemiddelde snelheid van het contract, betaal je voor 1,5 jaar $1,012.50 USD. Als we dit vervolgens in een bitcoin mining calculator berekenen komt hieruit dat er een opbrengst van ongeveer $864 zal zijn, een verlies dus.

Maar zoals gezegd heeft dit met de Bitcoin koers te maken, stijgt deze? Dan zal je geminde Bitcoin dus ook meer waard zijn. In 18 maanden zul je ongeveer 0.086837175 BTC minen met het genoemde contract en hiervoor dient de Bitcoin prijs minimaal $11659 te zijn op break even te draaien. Dit is een ruwe berekening en natuurlijk niet accuraat over een periode van 18 maanden. het geeft echter wel goed weer dat de winst afhankelijk is van verschillende factoren. 

Ook maakt het verschil welke crypto je gaat minen. Een berekening voor het minen van Dash ziet er anders uit. Een gemiddeld DASH Radiant Zero – 1-Year Mining (Limited Offer) contract kun je afsluiten voor $494,2 met 70000 MH/s en na één jaar zou dit je met de huidige prijzen $629 moeten opleveren. Dit contract is in theorie dus wel degelijk winstgevend. Een dash mining calculator kun je hier vinden.

Je doet er goed aan na te denken of je hieraan wilt beginnen, want je weet nooit hoe de crypto markt er over een tijdje (na je contract van een jaar) eruit ziet. Zijn de prijzen gestegen? Dan kan het wel eens interessant zijn, maar dalen de prijzen? Dan heb je zelfs kans dat je contract structureel verlies maakt en hier zijn cloud mining bedrijven niet happig op natuurlijk. In het verleden zijn er dan ook wel eens contracten beëindigd omdat ze de minimale opbrengst niet gehaald hebben.

Wat kan ik mining?

Je kunt meer dan alleen Bitcoin mining bij Genesis. Ook munten als Ethereum kun je minen via cloud mining. Daarnaast is Dash beschikbaar, kun je je mining power instellen voor Zcash, Litecoin en Monero. Uitbetalingen worden direct op in je wallet gestort, je kunt hiervoor veel verschillende adressen opgeven.

Genesis mining betrouwbaar?

Het lijkt erop dat Genesis mining een betrouwbare partij is. Het bedrijf bestaat al lang en je kunt veel achtergrondinformatie op de website vinden. Het rendement daarentegen is lastiger te voorspellen over een periode van soms meer dan één jaar en hierdoor pakt het cloud mining niet voor iedereen positief uit. Het kan voorkomen dat de prijzen sterk dalen, waardoor je contract niet winstgevend genoeg is. Wat Genesis mining betreft is het bedrijf nog steeds actief op twitter en andere sociale media, wat aangeeft dat het zich niet verstopt.

Cloud mining contract afsluiten

Wil je nou eens proberen of cloud mining iets voor je is? Dan kun je gebruik maken van deze kortingscode: acGVzq 

Hiermee ontvang je namelijk 3% korting op ieder contract dat je afsluit!

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.