De grote cryptocurrency exchange Coinbase heeft in een blogpost laten weten de handel in XRP stil te leggen door de problemen met de SEC die Ripple heeft. Wallets blijven voorlopig nog wel gewoon te gebruiken.

Wat is er aan de hand?

Op 22 december werd duidelijk dat de Securities and Exchange Commission (SEC) een aanklacht in zou dienen tegen Ripple. Concreet betekent dit dat de SEC Ripple verdenkt van het uitgeven van ongeregistreerde securities (de XRP tokens). Niet alleen Ripple wordt aangeklaagd, maar ook de CEO en co-founder worden aangeklaagd.  

Dit heeft desastreuze gevolgen gehad voor XRP-bezitters. Waar de coin in de loop van november nog een gigantische stijging zag van € 0,20 tot € 0,58 is dit sinds de aankondiging gekelderd. Op het moment van schrijven staat de XRP koers op € 0,18. In de afgelopen maand is de koers alleen al met € 0,27 omlaag gegaan, een daling van bijna 60%.

Bij de aankondiging ontstond direct ook de angst bij exchanges. Zou de aanklacht namelijk rechtsgeldig zijn dan kunnen bedrijven die deze handel faciliteren ook strafbaar zijn. Of dit ook met terugwerkende kracht geldt is niet duidelijk, maar steeds meer exchanges willen hier hun vingers niet aan branden.

Aankondiging van Coinbase

Eerder al gaven enkele kleinere exchanges aan de handel in XRP stil te leggen. Daar kwam op 28 december de gigant Coinbase bij. Vanaf de aankondiging werd de handel in XRP gedeeltelijk stilgelegd in afwachting van de afwikkeling van de zaak. Wel kunnen gebruikers nog XRP storten en opnemen van het platform. Ook de institutionele investeerders kunnen nog bij hun tokens via Coinbase Custody.

De handel in XRP wordt nu afgeschaald en vanaf 19 januari is dit helemaal niet meer nodig. Deze keuze is gemaakt door Coinbase omdat het bekent staat om zijn medewerking aan regelgevers. Wat de gevolgen voor exchanges precies zullen zijn is nog niet duidelijk. Wel komt voor de XRP-bezitters deze aanklacht hard aan. Als exchanges als Coinbase de handel in de coins al stop zetten zal dit op korte termijn niet positief zijn voor de Ripple koers.

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.