Veel mensen die de afgelopen jaren voor het eerst Bitcoin gekocht hebben zullen dit waarschijnlijk via Coinbase gedaan hebben. De Amerikaanse Bitcoin broker uit San Francisco maakt het namelijk heel eenvoudig om voor de beginnende (en gevorderde) handelaar cryptocurrency te kopen.

In dit artikel gaan we in op Coinbase, de geschiedenis, de ervaringen en de betrouwbaarheid. Met deze Coinbase review hopen we je een beter beeld te geven van het platform.

Wat is Coinbase?

Coinbase is een cryptocurrency exchange met het hoofdkwartier in San Francisco. Het is een van de grootste brokers in zijn soort en is actief over de hele wereld. Coinbase is opgericht in juni 2012 door Brian Armstrong en Fred Ehrsam.

Armstrong is sinds de start en nog steeds actief als CEO en heeft hierdoor veel bekendheid gekregen in de crypto wereld. Een reden dat het zo hard gegroeid is in het begin is omdat het een van de eerste partijen was waar je direct en zonder moeilijk Bitcoin kon kopen via een banktransactie. 

Twee jaar na de oprichting, in 2014, bereikte het platform de eerste miljoen gebruikers. Met behulp van een aantal investeringsrondes heeft het meer dan $100 miljoen dollar opgehaald in de loop der jaren en hierdoor snel kunnen groeien.

Mede door deze investeringen heeft Coinbase in 2015 een platform kunnen openen voor professionele traders, Coinbase Exchange. Dit werd later GDAX en is in mei 2017 gerebrand naar Coinbase Pro en onder deze naam is het nog steeds actief. Er is een duidelijk onderscheid tussen Coinbase en Coinbase Pro (waarover later meer).

Het bedrijf is groot geworden door faciliteren van gemakkelijke transacties en faciliteert met behulp van Coinbase Pro de gevorderde traders met meer kennis.

Wat kan ik kopen op Coinbase?

Een lange tijd bood Coinbase alleen de grootste cryptocurrency aan zoals Bitcoin, Litecoin en Ethereum. Maar op 26 maart 2018 werd aangekondigd dat ze ook ERC-20 coins aan gingen bieden op het platform.

Met name in het begin van deze periode werd er veel gespeculeerd over welke coins Coinbase zou toevoegen. Bij iedere aankondiging vlogen de koersen van de betreffende munten hard omhoog. Doordat Coinbase inmiddels miljoenen gebruikers heeft werden deze ‘nieuwe’ munten ineens blootgesteld aan gigantisch veel potentiële kopers.

Er werd mede hierdoor soms gespeculeerd dat er wel eens sprake is geweest van inside trading. Soms was er vlak voor de aankondiging van Coinbase een stijging te zien in het handelsvolume. Dit kon betekenen dat insiders bij het platform de cryptocurrency kochten voordat het daadwerkelijk aangekondigd werd zodat ze het na een prijsstijging voor meer konden verkopen.

Met name bij de introductie van Bitcoin Cash was dit erg opvallend. De prijs steeg toen tot boven de $8000 om weer hard te dalen.

Bitcoin Cash prijs op Coinbase
Bitcoin Cash prijs op Coinbase

Inmiddels gedragen de coins die toegevoegd worden op het platform zich iets rustiger en zijn stijgingen van +50% niet meer aan de orde (hoewel dit ook met het huidige sentiment van de markt te maken kan hebben). Beschikbare coins op Coinbase:

Coinbase Pro

Coinbase Pro is zoals gezegd het platform waar de handelaren met iets meer ervaring hun werk kunnen doen. Het platform biedt meer tools en heeft daarom meer kennis nodig om er goed uit de voeten te kunnen.

Het ‘normale’ platform staat erop bekend het kopen van crypto enorm gemakkelijk te maken en dit is terug te zien aan de interfase. Duidelijke koop knoppen en geen ingewikkelde grafieken.

Je kunt direct je Bitcoin en andere crypto van de markt zonder dat je hiervoor bepaalde prijzen hoeft in te stellen. De ‘normale’ interface van Coinbase ziet er zo uit:

Coinbase interface
Coinbase interface

Coinbase Pro is zoals gezegd uitgebreider en beschikt over meer tools. Je kunt hier een bepaalde prijs instellen waarvoor je je crypto wilt kopen, een stop-loss instellen en nog veel meer. Je hebt hiervoor dus meer kennis nodig en is daarom minder geschikt voor de beginner.

Wel zijn de platformen aan elkaar gekoppeld, dus kun je op beide websites inloggen met hetzelfde Coinbase account. Heb je nog geen account? Dan kun je die hier aanmaken.

Bij je eerste aankoop van $100 of meer ontvang je gratis $10 aan Bitcoin direct op je account. De interface van Coinbase Pro ziet er anders uit, zoals hieronder weergegeven:

Coinbase Pro interface
Coinbase Pro interface

Coinbase Earn voor gratis cryptocurrency

Naast de handelsplatformen heeft de broker ook nog een opleidingsplatform, Coinbase Earn. Dit is een plaats op de website waar je kunt leren over verschillende cryptocurrency projecten.

Door het doen van de cursus leer je niet alleen over deze munten, maar kun je ook gratis crypto verdienen. Je leest wat over de munt, bekijkt filmpjes en beantwoord vragen.

Heb je de vraag goed? Dan ontvang je hiervoor een beetje van de betreffende crypto, al kan dit snel oplopen tot een paar tientjes. Makkelijk verdient. Je kunt de vragen zo vaak invullen als je wilt, dus je bent er zeker van dat je altijd wat verdient.

Uiteraard kun je deze gratis coins direct verkopen en omwisselen naar iets anders zoals bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum, goed als je wilt HODL’en. Je kunt meer informatie vinden over Coinbase Earn in dit artikel.

Betrouwbaar?

Coinbase staat bekend als een zeer betrouwbare partij. Veel mensen in de wereld van de cryptocurrency hebben hun eerste Bitcoin gekocht via de exchange en hierin blinken ze dan ook uit.

Het is zeer gemakkelijk in gebruik en je hoeft niet bang te zijn voor foutieve transacties. Het platform voldoet aan alle regelgeving en je kunt er na een simpele registratie gemakkelijk cryptocurrency kopen.

Je hoeft er wat betreft veiligheid niet bang voor te zijn dat er iets met je crypto gebeurt, al weet je het natuurlijk nooit 100% zeker als je het op een exchange laat staan.

Coinbase is zeker betrouwbaar, maar de veiligste manier om je crypto te beveiligen is met behulp van een hardware wallet. Daarover lees je meer in dit artikel. Een hardware wallet aanschaffen doe je gemakkelijk via onderstaande link:

Coinbase fee

Het platform moet natuurlijk ook geld verdienen, en dit doen ze voor het grootste gedeelte met fees. Het verdienmodel is redelijk simpel. Ze bieden een platform aan dat het voor iedereen mogelijk maakt om eenvoudig cryptocurrency te kopen.

Hiervoor rekenen ze een fee over iedere transactie en deze is relatief hoog vergeleken andere exchanges. Je betaalt dus in het geval van Coinbase voor het gebruiksgemak. Nu is hier natuurlijk niets mis mee.

Koop je voor het eerst Bitcoin? Dan betaal je bij Coinbase een iets hogere fee, maar je hebt er geen gedonder van. Wil je actiever handelen en dus vaker traden? Dan is het misschien verstandig dit bij een andere exchange te doen of zelfs via het Pro platform, ook op dit platform zijn de fees aanzienlijk lager.

Nog niet helemaal zeker? Lees hier meer over de Bitcoin koers. De Coinbase fees zien er als volgt uit:

  • Standaard fee bedraagt ongeveer 1,5% op de aan- en verkoop.
  • Op aankopen minder dan $10 is de fee $0,99
  • Op aankopen meer dan $10 maar minder dan $25 is de fee $1,49
  • Koop je meer dan $25 maar minder dan $50 dan bedraagt de fee $1,99
  • Op aankopen meer dan $50 maar minder dan $200 is de fee $2,99

Ook voor het converteren van de ene cryptocurrency naar de andere rekent Coinbase een fee van ongeveer 2%.

Alternatief voor Coinbase?

Ben je op zoek naar een alternatief voor Coinbase? Dan zijn er meerdere geschikte exchanges, maar dit is afhankelijk van je wensen. Een goede Nederlandse exchange is Bitvavo en deze is wat betreft gebruiksgemak minstens net zo goed als Coinbase.

Daarnaast zijn de fees aanzienlijk lager en kun je er je bankrekening gemakkelijk koppelen zodat je ook winst direct over kunt laten maken. Je kunt mijn review over Bitvavo hier lezen. Op het moment heeft Bitvavo zelfs een actie. Als je je nu aanmeldt voor de exchange via onderstaande link hoef je de eerste €1000 in fees niet betalen, dit ontvang je gratis!

Aanmelden bij Bitvavo en profiteren van de actie

Ben je op zoek naar een exchange waar je veel verschillende (ook kleinere) cryptocurrency kunt verhandelen? Dan is Binance geschikt. Dit is een van de grootste exchanges ter wereld en heeft een gigantisch aanbod. Je kunt je hier aanmelden op Binance! Je doet er goed aan je Bitcoin te kopen via bijvoorbeeld Bitvavo en dit over te maken naar Binance om te beginnen met handelen. Geld storten met iDeal is op Binance niet mogelijk in tegenstelling tot Bitvavo.

Coinbase review

Al met al is de Coinbase exchange een zeer geschikte en vooral gemakkelijke manier om cryptocurrency te kopen. Het platform is volledig gericht op gebruiksvriendelijkheid en je zult dan ook geen moeilijkheden ervaren bij het aanschaffen van je eerste cryptocurrency.

Ze beschikken over een mobiele applicatie waardoor je ook onderweg met het platform uit de voeten kunt. Daarnaast kun je profiteren van een actie en gratis Bitcoin verdienen.

Maak je via onderstaande link een account aan op Coinbase en koop je je eerste $100 aan Bitcoin? Dan ontvang je van Coinbase $10 extra uitgekeerd in Bitcoin. Een goede start van je portfolio!

Account aanmaken op Coinbase en profiteren van de actie

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.