Geld lenen en uitlenen is niets nieuws, dit kennen we wel. Echter is het gebruiken van ons geld, terwijl we dit sparen en rente ontvangen wel iets unieks. Compound streeft ernaar deze service mogelijk te maken in de nieuwe wereld van DeFi.

In dit artikel kijken we naar Compound en de mogelijkheden voor de toekomst. Ook gaan we in op de COMP koers en de Compound koers verwachting. We hopen je hiermee te helpen antwoord te geven op de volgende vraag: “Is Compound een goede investering?”.

Wat is Compound?

Compound is een Decentralized Finance protocol dat werkt met smart contracts en is gemaakt op Ethereum. Op het Compound crypto platform kunnen mensen hun geld uitlenen of juist geld lenen. In principe is Compound een centrale pot waar mensen die hun geld willen uitlenen voor rente hun tegoeden kunnen storten. 

Leners kunnen hier vervolgens geld opnemen en moeten dit terugbetalen met rente. De rente wordt bepaald aan de hand van vraag en aanbod en verschilt per cryptocurrency. Bij ieder nieuw blok worden de rentes opnieuw bepaald. 

Geleende tegoeden kunnen altijd terugbetaald worden. Ook kunnen de mensen die hun crypto uitgeleend hebben dit blijven gebruiken, terwijl ze rente ontvangen, dit gebeurt met cTokens.

Wat zijn cTokens?

cTokens zijn de tokens die gebruikt worden op het protocol en je kunt dit wel zien als een bewijs van je tegoeden. Op het moment dat je geld uitleent, ontvang je hiervoor cTokens terug. Deze tokens zijn het ‘bewijs’ dat jij je geld beschikbaar hebt gesteld aan het netwerk.

Deze cTokens genereren ook je rente en op het moment dat je je ‘echte’ cryptocurrency weer terug wilt ruil je deze tokens gewoon om voor de harde currency plus je rente. 

Bouwstenen voor DeFi

Deze cTokens maken het uitlenen van je geld via DeFi projecten als Compound erg interessant. Deze tokens kunnen in theorie namelijk ‘meegenomen’ worden naar andere DeFi projecten. Zo kun je je geld uitlenen en rente ontvangen en vervolgens je cTokens elders nog steeds gebruiken.

Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld TokenSet. Op dit platform kun je automatisch handelen met vooringestelde programma’s. De cTokens kun je ‘meenemen’ naar dit platform en hiervoor gebruiken. Zo ontvang je nog steeds rente over je cTokens en kun je bovendien profiteren van winsten van het traden. 

Compound markten
Compound markten

Compound koers verwachting

Het lijkt een kwestie van tijd voordat cTokens en daarmee Compound gebruikt kan gaan worden op meer DeFi projecten. Dit maakt het dan ook een interessant project moet toekomstperspectief. DeFi projecten maken op dit moment een hele goede tijd door en de ontwikkelingen gaan hard. Weten al deze projecten samen een echt ecosysteem te ontwikkelen waarin we terecht kunnen met al onze financiën? Dan lijkt de toekomst rooskleurig. Dit is dan ook goed voor de Compound koers verwachting.

Compound prijs voorspelling 2020 – 2026

Nu met deze DeFi gekte lijkt ieder project hard te groeien. Als we de Compound verwachtingen erbij pakken voor de toekomst lijkt het dan ook een mooie toekomst geschonken. Compound is nu al een interessant project. Weet het ook nog echt veel gebruikers naar zich toe te trekken en wordt het te gebruiken met andere DeFi projecten? Dan kan de toekomst zeer rooskleurig zijn. 

Er zijn dan ook al veel Compound voorspellingen gedaan. De een positiever dan de andere. Hieronder vind je een overzicht met enkele Compound prijs voorspellingen voor de toekomst:

2020: $ 281,38 ($ 249,13)
2021: $ 338,20
2022: $ 393,63
2023: $ 481,07
2024: $ 568,16
2025: $ 684,51
2026: $ 734,69
2027: $ 860,68

Compound crypto kopen

Heb je besloten dat Compound een goede investering is? Dan zit er nog maar een ding op, namelijk Compound kopen. Dit kun je gemakkelijk doen op een van de grootste exchanges ter wereld, Binance. Heb je hier nog geen account? Dan kun je hier beginnen.

  1. Ga naar de Binance exchange
  2. Log in of maak een account aan
  3. Stort BTC of ETH op je Binance exchange (kan eenvoudig via Bitvavo)
  4. Wissel je crypto om (market order)
  5. Gefeliciteerd, je heb de crypto gekocht en bent klaar

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.