Geld lenen en uitlenen is niets nieuws, dit kennen we wel. Het gebruiken van ons geld terwijl we dit sparen en HIER rente ontvangen IS wel iets unieks. Compound streeft ernaar deze service mogelijk te maken in de nieuwe wereld van DeFi.

Met smart contracts en andere nieuwe technieken wordt het mogelijk om in de digitale wereld veel beter met geld om te gaan. Rente ontvangen over rekeningen die je gewoon kunt gebruiken is natuurlijk interessant. Helemaal als we ons bedenken hoe weinig rente we nog maar krijgen op onze ‘normale’ spaarrekening. Boven € 100.000 moeten we vaak zelfs betalen om ons geld te stallen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

In dit artikel kijken we naar Compound en de mogelijkheden voor de toekomst. Ook gaan we in op de COMP koers en de Compound verwachting. We hopen je hiermee te helpen antwoord te geven op de volgende vraag: “Is Compound een goede investering?”. Wat gaat de COMP coin doen?

Wat is Compound?

Compound is een Decentralized Finance protocol dat werkt met smart contracts en is gemaakt op Ethereum. Op het Compound crypto platform kunnen mensen hun geld uitlenen of juist geld lenen. In principe is Compound een centrale pot waar mensen die hun geld willen uitlenen voor rente hun tegoeden kunnen storten. 

Leners kunnen hier vervolgens geld opnemen en moeten dit terugbetalen met rente. De rente wordt bepaald aan de hand van vraag en aanbod en verschilt per cryptocurrency. Bij ieder nieuw blok worden de rentes opnieuw bepaald. 

Geleende tegoeden kunnen altijd terugbetaald worden. Ook kunnen de mensen die hun crypto uitgeleend hebben dit blijven gebruiken, terwijl ze rente ontvangen, dit gebeurt met cTokens.

Wat zijn cTokens?

cTokens zijn de tokens die gebruikt worden op het protocol en je kunt dit wel zien als een bewijs van je tegoeden. Op het moment dat je geld uitleent, ontvang je hiervoor cTokens terug. Deze tokens zijn het ‘bewijs’ dat jij je geld beschikbaar hebt gesteld aan het netwerk.

Deze cTokens genereren ook je rente en op het moment dat je je ‘echte’ cryptocurrency weer terug wilt ruil je deze tokens gewoon om voor de harde currency plus je rente. 

Bouwstenen voor DeFi

Deze cTokens maken het uitlenen van je geld via DeFi projecten als Compound erg interessant. Deze tokens kunnen in theorie namelijk ‘meegenomen’ worden naar andere DeFi projecten. Zo kun je je geld uitlenen en rente ontvangen en vervolgens je cTokens elders nog steeds gebruiken.

Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld TokenSet. Op dit platform kun je automatisch handelen met vooringestelde programma’s. De cTokens kun je ‘meenemen’ naar dit platform en hiervoor gebruiken. Zo ontvang je nog steeds rente over je cTokens en kun je bovendien profiteren van winsten van het traden. 

Compound marktenCompound markten

Wat doet de Compound koers?

Compound is niet tot stand gekomen vanuit een ICO en ook niet verkocht via een andere methode. Het is ter wereld gekomen middels een ‘community governance’. Stakeholders in het project konden stemmen over de verdeling van de in totaal 10 miljoen tokens. De eerste notering van de Compound koers was $ 57,50. De actuele COMP waarde is $ 68.34.

Er zijn bij de introductie aan verschillende posten tokens toegekend:

 • 2,396,307 COMP voor de shareholders van Compounds Labs, Inc.
 • 2,226,037 COMP voor de founders en het team
 • 372,707 COMP voor toekomstig personeel
 • 4,229,949 COMP voor de gebruikers van het project
 • 775,000 COMP voor de gemeenschap
 • 0 verkocht via een token sale

De eerst keer dat we Compound terug zagen op de ‘ranglijsten’ was in juni 2020 met een waarde van $ 57,50. Gedurende de bull markt is de koers redelijk zijwaarts omhoog bewogen om begin 2022 weer iets in te zakken.

De All Time High van Compound staat op een waarde van $ 910.54 (May 12, 2021). Het is in totaal 369 dagen geleden dat deze koers bereikt werd. Sinds het begin heeft het project een totale market cap weten te verzamelen van $ 465,805,120 waarmee het op positie 113 staat van grootste crypto projecten.

Het is naar mijn idee heel belangrijk om deze historische koers in de gaten te houden in combinatie met de verdeling van de tokens. Door dit goed te volgen kun je namelijk trends ontdekken en daar valt het grote geld mee te verdienen. Hieronder vind je daarom de Compound koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Compound verwachting 2022 – 2027?

Het is erg moeilijk om een goede Compound koers verwachting te schetsen voor de toekomst. Veel factoren zijn hiervoor belangrijk, zoals natuurlijk de use-case en de Compound koers. Daarnaast is de historische koersdata en het laatste COMP nieuws doorslaggevend in je onderzoek.

Wat betreft de use-case is dit duidelijk. Wie wil nou niet zijn cryptocurrency staken en dit ondertussen nog kunnen gebruiken op andere netwerken? Persoonlijk zie ik waarde in het project als je van plan bent een bepaalde ERC-20 token te bewaren voor de lange termijn.

Je plaatst deze token dan op het netwerk en kunt vervolgens met de cTokens rente ontvangen terwijl je je eerste belegging gewoon kunt bewaren. Naar verloop van tijd heb je nog precies evenveel tokens, maar ondertussen wel de rente opgestreken over deze crypto.

Het lijkt een kwestie van tijd voordat cTokens en daarmee Compound gebruikt kan gaan worden op meer DeFi projecten. Dit maakt het dan ook een interessant project moet toekomstperspectief. DeFi projecten maken op dit moment een hele goede tijd door en de ontwikkelingen gaan hard.

Weten al deze projecten samen een echt ecosysteem te ontwikkelen waarin we terecht kunnen met al onze financiën? Dan lijkt de toekomst rooskleurig. Dit is dan ook goed voor de Compound coin verwachting. Hierbij moet ik wel zeggen dat het project veel concurrentie heeft in de DeFi wereld, dus niets is zeker.

Als we kijken naar de Compound verwachting voor 2022 dan is hier moeilijk iets zinnigs over te zeggen. Op een dergelijke korte termijn zijn andere factoren zoals de algemene crypto markt en het nieuws rondom de Compound crypto misschien wel belangrijker dan de ontwikkelingen bij het project zelf.

Als we verder vooruit kijken naar de Compound verwachting voor 2027 dan is dit anders. DeFi is nog relatief nieuw, laat staat de verschillende technieken en methoden waarmee je hier geld kunt verdienen. Het grote publiek weet nog nauwelijks wat cryptocurrency is, laat staan hoe ze dit het beste kunnen gebruiken om geld mee te verdienen.

In een periode van vijf jaar heeft Compound de tijd om voet aan de grond te krijgen en meer gebruikers aan zich te binden. Heeft het project hierin succes en blijft de crypto markt groeien? Dan is de kans groot dat de koers flink zou kunnen stijgen, al is natuurlijk niets zeker.

In het verleden hebben we al grote stijgingen gezien. Zo ging in het eerst kwartaal van 2021 de Compound coin met ongeveer 600% omhoog. Niet slecht als je ondertussen ook nog eens rente ontvangt over de token.

* Currency in USD
Historical Price for Compound
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de COMP coin?

Je kunt de COMP coin wel zien als een aandeel in het Compound netwerk. Het is de token die gebruikt wordt op het platform om alles goed te laten draaien. Iedere keer dat iemand interactie heeft met het netwerk (transacties, lenen, opnames etc) dan ontvang je daarvoor de Compound crypto als beloning. Het is de bedoeling dat door dit mechanisme meer mensen zich met de token bezig zullen houden.

Daarnaast is het natuurlijk een mogelijkheid om de coin te kopen. Hiervoor is het goed om te kijken naar de huidige supply (6,856,086 COMP) in vergelijking met de maximale supply (10,000,000 COMP). In de regel geldt dat hoe meer tokens er al zijn uitgegeven, hoe beter dat is voor de toekomstige waarde.

Naast de voorspellingen voor de lange termijn kan het ook interessant zijn om de koers data op de korte termijn te checken. Met name om een in- of uitstap moment te kiezen kan het sentiment van de afgelopen dagen belangrijk zijn. Zo was het koersverschil in de laatste 24 uur -4.45% en in de laatste zeven dagen -29.74%.

Waar Compound kopen?

Heb je besloten dat Compound een goede investering is? Dan zit er nog maar een ding op, namelijk Compound kopen. Dit kun je gemakkelijk doen op een van de grootste exchanges van Nederland, Bitvavo. Heb je hier nog geen account? Dan kun je hier beginnen.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Compound nieuws

We hebben in dit artikel al veel belangrijke factor genoemd die je zou kunnen overwegen bij het opstellen van een Compound verwachting voor de toekomst. De COMP coin, de historische Compound koers en natuurlijk het nut van het project in zijn geheel. De laatste belangrijke factor in dit verhaal is het Compound nieuws van vandaag.

Door het COMP nieuws op de voet te volgen weet jij als eerste wat er met het project gaat gebeuren. Veel beleggers zijn enkel bezig met de mening van anderen en lopen daardoor vaak achter de feiten aan. Bovendien is het goed om te checken hoe actief het project zelf is. Dat alles kun je checken op de Compound twitter.

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?