Leestijd: 2 minuten

ConstitutionDAO gaat vandaag bieden op een zeldzame exemplaar van de Amerikaanse grondwet in een Sotheby’s veiling. De groep zei dat het “de Grondwet in de handen van het volk wil leggen.” Het is van plan om deze kopie onder te brengen in een museum of archief dat gratis toegankelijk is voor het publiek.

ConstitutionDAO biedt vandaag op zeldzaam kopie van Amerikaanse grondwet

ConstitutionDAO heeft zijn zinnen gezet op een zeldzame kopie uit 1787 van de Amerikaanse grondwet te kopen die vandaag bij Sotheby’s zal worden geveild. ConstitutionDAO probeert minstens 20 miljoen dollar op te halen.

Zoals de naam al doet vermoeden zijn “decentrale autonome organisaties” DAO’s niets anders dan gedecentraliseerde bedrijven met regels die zijn ingeschreven in smart contract die draaien op de Ethereum blockchain. DAO’s maken het mogelijk om alle gevoelige bedrijfsfuncties op een gedecentraliseerde en autonome manier te laten plaatsvinden.

Volgens Sotheby’s is dit een van de slechts dertien overgebleven officiële exemplaren van de Officiële Editie van de Grondwet. Sotheby’s noemde deze eerste editie zeldzamer dan de eerste editie van de Onafhankelijkheidsverklaring in 1776, en is “een van de zeldzaamste en meest begeerde historische documenten die ooit zijn geveild”. De veiling zal eindigen later vandaag, 18 november, om 6:30 PM EST.

Bijdragers zullen “een stuk” van de grondwet bezitten op basis van het bedrag dat ze verstrekken. Ze zullen ook gelijke stemrechten hebben voor toekomstige ontwikkelingen, zoals het slaan van digitale equivalenten, display- en andere aankopen.”

Interessant is dat ConstitutionDAO er al in geslaagd is om meer dan $ 30 miljoen op te halen in Ethereum. Slechts een week terug, trok ConstitutionDAO meer dan 15.000 donoren aan. Deze donateurs droegen elk gemiddeld $200 bij. Gisteravond hebben Metaversal, een investeringsbedrijf, en NFT curation studio samen maar liefst $1 miljoen bijgedragen. Dit inspireerde een anonieme ontwikkelaar om nog eens $4 miljoen bij te dragen.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.