Leestijd: 2 minuten

Vorige week bood ConsitutionDAO op een zeldzaam exemplaar van de Amerikaanse Grondwet. De deelnemers aan de ConstitutionDAO haalde $40 miljoen op in Ethereum. Maar dit bedrag werd op het laatste moment overboden. Deelnemers aan de ConstitutionDAO klagen nu over de hoge gaskosten van Ethereum tijdens terugbetaling.  

Hoge gaskosten op Ethereum voor ConsitutionDAO deelnemers

Het concept van de gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) sloeg aan. De organisatie haalde maar liefst $ 40 miljoen op in Ethereum (ETH) om te bieden op een van de 13 laatste beschikbare fysieke kopieën van de Amerikaanse grondwet. Ze werden echter op het laatste moment overboden door een particuliere investeerder voor de som van $47 miljoen.

Sindsdien zijn de deelnemers aan de gedecentraliseerde crowdfunding begonnen met het ontvangen van terugbetalingen van ConstitutionDAO, zoals beloofd. Op zijn officiële Discord kanaal heeft ConstitutionDAO gemeld dat de groep 17.437 donateurs had met een gemiddelde donatie van $206.

Het blijkt echter dat het terugbetalingsproces veel geld kost, waardoor het terugbetalingsbedrag lager uitvalt. Deelnemers aan de ConsitutionDAO crowdfunding hebben geklaagd over hoge gaskosten bij terugbetalingen. Sommige gebruikers meldden dat de gaskosten op Ethereum hoger waren dan hun werkelijke donatiebedrag in Ethereum.

Een van de grootste problemen met de Ethereum blockchain zijn de hoge gaskosten. Zo verbruiken de computersystemen die de transacties vergemakkelijken een grote hoeveelheid gas. Afhankelijk van hoe druk het Ethereum netwerk is, kan het dus soms duurder zijn om transacties op de Ethereum blockchain uit te voeren.

In dit geval betekent de hoge gaskosten op Ethereum dat kleine donateurs hard getroffen worden door transactiekosten. Een gebruiker op Discord zei dat om een terugbetaling van $400 te krijgen, hem gevraagd werd $168 aan gaskosten te betalen. Anderen klaagden dat de gaskosten in werkelijkheid hoger waren dan het terugbetalingsbedrag.

“Wow, een les geleerd, Ethereum is niet goed, de gaskosten zijn te hoog,” schreef een deelnemer in een ondersteuningskanaal.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.