Op deze pagina behandelen we Contentos. Content is waar we het internet allemaal voor gebruiken. Kattenfilmpjes, nuttige achtergrondinformatie over politiek, openingstijden van een winkel en noem het maar op. Dit heeft er in de loop der jaren voor gezorgd dat er een aantal grote spelers zijn die alle oogballen trekken. Denk hierbij aan YouTube en Facebook bijvoorbeeld.

Miljoenen mensen plaatsen hier hun filmpjes, opmerkingen of informatie en de toegang hiertoe wordt bepaald door de grote bedrijven. Inherent hieraan is dat deze bedrijven profiteren van de geplaatste content door advertenties te tonen. Vaak verdienen ze hier veel meer aan dat de persoon die de content maakt.

Volgens Contentos moet dit beter kunnen en het werkt daarom aan een online gemeenschap waar iedereen evenveel aandeel heeft in de opbrengsten van de content. We nemen daarom in dit artikel het project door. We gaan in op de Contentos verwachting, de use-case en potentie voor de toekomst. Wat gaat de Contentos crypto doen?

Wat is Contentos?

Contentos is een blockchain protocol dat de basis wil leggen voor een decentraal ecosysteem voor online content. Hier moet iedereen een gelijke beloning krijgen om deel te nemen aan het platform, niet alleen de eigenaar zelf. Of je nu een maker van content bent, een gebruiker die het bekijkt of een adverteerder, op Contentos zou je volgens het team een eerlijke beloning moeten krijgen voor je deelname.

Een interessante gedachte van het team is te lezen in de whitepaper. Ze noemen hier namelijk dat veel gemaakte content op bijvoorbeeld Youtube beïnvloed wordt door het geld van de adverteerders. Maak jij een video die niet voldoet aan de regels van het platform of aan de voorwaarden van een adverteerder? Dan kan je geen geld meer verdienen aan je video.

Het gevolg hiervan is dat de makers van content niet meer echt met hun eigen creativiteit video’s maken, maar dat doen aan de hand van de richtlijnen van het grote geld. De mensen achter Contentos stellen de terechte vraag of er dan wel sprake is van creatieve vrijheid.

Contentos wil de Ethereum worden voor online content. Dit betekent dat er dApps gemaakt kunnen worden op het Contentos netwerk. Denk hierbij aan video applicaties, blog applicaties of wat dan ook. Een voorbeeld hiervan is COS.tv. Een video applicatie zoals YouTube waar je een beloning kunt ontvangen voor het maken van content, het reageren op deze content en zelfs het kijken van de video’s.

Door middel van een creditsysteem wordt er op Contentos een score gegeven aan de gebruikers. Door actief te zijn, bijvoorbeeld door video’s te maken of bekijken, gaat je score omhoog en daarmee ook je beloning. Tegelijk worden hiermee mensen die kwaad in de zin hebben tegengehouden.

Wat doet de Contentos koers?

De eerste notitie op de Contentos roadmap dateert van mei 2018. De COS token is echter later pas tot stand gekomen via een token sale. Deze werd gehouden op 28 februari 2019 en bracht in totaal $ 53 miljoen op. Eén COS coin werd toen verkocht voor $ 0,018. De actuele Contentos waarde is $ 0.005932.

30% van alle tokens zijn verkocht via deze token sale. 10% van de COS tokens is in een foundation geplaatst als reserve. Verder heeft het team 15% van alle coins in het bezit en is er 40% gereserveerd voor de verdeling via het ecosysteem. De resterende 5% is voor samenwerkingen.

Als we de Contentos koers bekijken op coinmarketcap zien we dat deze hier staat sinds juni 2019. Aan het begin was er een behoorlijke piek, maar dit zakte in de loop van 2020 weer in. Ook is het effect van de bull markt van 2021 duidelijk terug te zien in de koers. 

In de afgelopen 24 uur was het koersverschil 0.31%. Het is verstandig om de COS koers goed in de gaten te houden als je geïnteresseerd bent. Hierin kun je namelijk trends ontdekken waarvan je kunt profiteren. Daarom vind je hieronder de Contentos koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Contentos verwachting 2022 – 2027?

Het schetsen van een precieze Contentos koers verwachting is niet te doen. Er zullen echter veel mensen zijn die je met de mooiste voorspellingen om de oren slaan. Het is verstandig om deze altijd met een korreltje zout te nemen.

Veel factoren kunnen de Contentos koers beïnvloeden, helemaal als we het over meerdere jaren tillen. Het is veel verstandiger om zelf een mening te vormen dan blind af te gaan op die van een ander. Hiervoor kun je kijken naar de use-case en de producten die al op het platform gemaakt worden.

De use-case is duidelijk. Het bieden van een platform waar iedereen gelijk kan genieten van de opbrengsten van online content. Gebruikers moeten hier hun creatieve vrijheid weer terug krijgen zonder beïnvloed te worden door het grote geld van adverteerders.

Dit is interessant want het is inderdaad een probleem met de huidige platformen zoals Youtube. Alles wat we te zien krijgen gaat langs de maatstaven van adverteerders. Niemand maakt voor z’n lol dagelijks uitgebreide video’s, hier moet wat geld tegenover staan. Het is dan ook logisch dat mensen video’s maken conform de norm van het geld, maar de echte creativiteit gaat er zo wel een beetje af.

Met producten als COS.tv en andere applicaties kunnen mensen deze vrijheid terug krijgen en minder afhankelijk zijn van adverteerders en dat is interessant. Dat maakt op het eerste gezicht de Contentos crypto verwachting dan ook positief.

Het is hierbij wel belangrijk om te noemen dat er veel factoren invloed kunnen hebben op de koers. Onder andere de hoeveelheid gebruikers en vooral content makers die Contentos naar het platform weet te krijgen is doorslaggevend. Weten ze veel aandeel af te snoepen van platformen als YouTube? Dan is de Contentos verwachting hoog.

* Currency in USD
Historical Price for Contentos
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de Contentos coin?

Zoals ik eerder al aangaf is een Contentos verwachting voor 2022 lastig te doen. We concludeerden al dat de use-case, de hoeveelheid gebruikers en content makers en de nieuwe applicatie op het platform hiervoor doorslaggevend kunnen zijn. 

Naast deze data kunnen we ook nog naar de coin data kijken. Bijvoorbeeld de schaarste van de COS token is hiervoor een goed begin. Dit kunnen we zien door de huidige supply (3,425,816,938 COS) te vergelijken met de maximale supply (9,975,686,572 COS). Als vuistregel kun je stellen dat tokens schaarser (en duurder) worden naarmate er meer coins zijn uitgegeven.

Door de data in de gaten te houden kun je opvallende veranderingen vroegtijdig zien en hierop inspelen. De marketcap is hiervoor ook interessant ($ 20,301,995), het handelsvolume in de afgelopen 24 uur ($ 5,261,197) en het koersverschil in de afgelopen zeven dagen (0.87%) kunnen je laten zien of er iets aan het gebeuren is met de Contentos coin.

Huidige supply3,425,816,938 COSMaximale supply9,975,686,572 COS
% verschil 24u0.31%% verschil 7D0.87%

Waar Contentos kopen?

Met de informatie op deze pagina is het de bedoeling dat je een beter beeld gekregen hebt van Contentos. Laat je vooral niet beinvloeden door de overdreven voorspellingen die veel mensen doen. Heb je echter besloten dat Contentos een interessant project is aan de hand van bijvoorbeeld de informatie op deze pagina en je eigen onderzoek? Dan kun je Contentos kopen op de bekendste exchange van Nederland, Bitvavo.

Heb je hier nog geen account? Dan kun je die aanmaken via onderstaande link. Je profiteert bovendien van een welkomstbonus. Je handelt namelijk de eerste € 1000 op het platform helemaal gratis.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Contentos nieuws

Hopelijk heb je iets nieuws geleerd over Contentos op deze pagina. De use-case en de COS coin zijn allemaal erg belangrijk in je onderzoek naar de Contentos verwachting. De laatste belangrijke factor in dit verhaal is het Contentos nieuws. Door dit te volgen blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en zie je snel hoe acteif het team nog is.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?