Leestijd: 5 minuten

Als je actief bent op de cryptomarkt dan kan het zijn dat je al eens hebt gehoord van Convex Finance crypto. Convex Finance is een cryptoproject welke actief is in de wereld van gedecentraliseerde financiën, ook wel de DeFi wereld genoemd. Convex Finance probeert de liquiditeit van de cryptomarkt te verbeteren.

Convex Finance crypto probeert de liquiditeit van de markt van cryptocurrencies te verbeteren aan de hand van een gedecentraliseerde automatische market maker (AMM). De protocollen van AMM kunnen samengevoegd worden met verschillende toepassingen op de cryptomarkt om zo eenvoudig de liquiditeit te verhogen.

In dit artikel gaan we het hebben over Convex Finance. We gaan in op de use-case en de manier waarop dit cryptoproject probeert om de liquiditeit op de cryptomarkt te verbeteren. Daarnaast kijken we in dit artikel naar de Convex Finance verwachting, de CVX koers en gaan we in op het laatste Convex Finance nieuws. Wat gaat de Conves Finance crypto doen?

Wat is Convex Finance?

Convex Finance is een crypto die samenwerkt met een gedecentraliseerde exchange genaamd Curve Finance. Met behulp van Convex Finance kan Curve Finance liquiditeit verschaffen op de cryptomarkt. Het protocol van Convex Finance zorgt ervoor dat Curve Finance een goedkope exchange is op de cryptomarkt.

Het protocol van Convex Finance heeft twee toepassingen. Als eerste kan het protocol, zoals al eerder genoemd, gebruikt worden om liquiditeit te verschaffen in de wereld van digitale valuta’s. Daarnaast kan het protocol ook gebruikt worden om te staken. Met het staken van de cryptomunt die behoort tot het Convex Finance protocol, namelijk de CRV cryptomunt, kun je veCRV of cvxCRV verdienen als beloning.


Ben jij klaar voor de komende bull markt?

Het is moeilijk te bepalen welke cryptocurrency zullen stijgen. Gelukkig zijn hiervoor experts die het voor je uitzoeken. Je vindt hier 3 crypto parels waarvan experts een grote stijging verwachten! Ben je een actieve handelaar en wil je meer leren over het handelen? Volg dan hier een gratis Webinar en join de community met experts.


Wat doet de Convex Finance koers?

Als we op zoek gaan naar gegevens rondom de initial coin offering of initial public offering dan zijn er geen gegevens bekend van Convex Finance. Hierdoor kan de huidige prijs van de CVX cryptomunt niet vergeleken worden met de initiële prijs. De actuele koers is $ 4.18.

Hoewel er niks gezegd kan worden over de initial coin offering van Convex Finance kunnen er wel uitspraken gedaan worden over de ontwikkeling van de Convex Finance prijs over tijd. Zo heeft koers van Convex Finance vlak na de notering op de beurs een dip laten zien, maar deze trend hield niet lang aan. Over tijd is de CVX waarde altijd volatiel geweest, wat betekent dat er schommelingen in de waarde van de cryptomunt te vinden zijn. De eerste koersgegevens van deze crypto zijn afkomstig van 19 mei 2021.

De Convex Finance all time high staat op een waarde van $ 60.09. Deze waarde heeft de prijs behaald op January 1, 2022. Dit betekent dat het 706 dagen geleden is dat de koers van deze crypto zijn hoogtepunt heeft bereikt. Convex Finance heeft momenteel een market cap van $ 342,537,536 en staat daarmee op plaats 156 van de grootste crypto projecten.

Als je de koersdata van de koers van Convex Finance goed in de gaten houdt dan ben je als eerste op de hoogte van schommelingen in de Convex Finance waarde en kun je hier ook als eerste van profiteren. Kijk altijd goed naar de originele data van de Convex Finance koers en pas op voor misleidende berichten op het internet van zogenaamde influencers of crypto experts. Hieronder de Convex Finance koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Convex Finance verwachting 2023 – 2028?

Inmiddels is in dit artikel de use-case van Convex Finance behandeld en is er informatie gegeven over de ontwikkeling van de koers van CVX. Aan de hand van deze gegevens zal gesteld kunnen worden dat het Convex Finance protocol zich positief kan ontwikkelen op de markt voor cryptocurrencies zolang het de vraag van de consument op de markt beantwoordt.

Als we kijken naar de Convex Finance koers verwachting voor 2023 dan is het lastig om hier iets over te zeggen. Immers, er zijn op de korte termijn veel factoren die de Convex Finance prognose kunnen beïnvloeden en daarmee de volatiliteit van de koers aansterken. Echter, zoals eerder genoemd kan dit cryptoproject zich mogelijk positief verder ontwikkelen waardoor het interessant kan zijn om voor de komende vijf jaar te beleggen in deze cryptomunt.

Kijken we over een langere termijn van bijvoorbeeld 5 jaar dan kunnen we aan de hand van een Convex Finance prijs voorspelling stellen dat dit cryptoproject zich succesvol kan ontwikkelen als het aan de vraag van de consument blijft voldoen. Echter, het is onmogelijk om met enige zekerheid een uitspraak te doen over de toekomst van Convex Finance.

Als we terugkijken in de koersgegevens van Convex Finance dan zien we dat een enorme stijging in de koers niet ongewoon is. Door hier als handelaar slim mee om te gaan kun je flink profiteren van de volatiliteit van de koers van CVX. Een grote prijsstijging in de CVX koers vond plaats in oktober 2021, toen de koers in een maand tijd steeg met 201,14%!

Niemand kan met zekerheid voorspellen hoe het Convex Finance cryptoproject zich verder zal ontwikkelen in de toekomst. Daarom is het verstandig om voorzichtig te zijn wanneer je een Convex Finance prijs verwachting leest op het internet. Het is altijd verstandig om zelf onderzoek te doen naar de ontwikkeling van de koers en hierop je verwachtingen te baseren. Met de onderstaande historische koersdata kun je zelf onderzoek doen naar de koers van CVX.

* Currency in USD
Historical Price for Convex Finance
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de CVX coin?

De CVX coin heeft verschillende toepassingen binnen het project van Convex Finance. Evenals andere cryptomunten kan er bijvoorbeeld met deze munt gestaakt worden of kan de munt gebruikt worden om te handelen op de cryptomarkt. Kortom: de munt wordt gebruikt om liquiditeit op de cryptomarkt te verschaffen.

Als je wilt gaan handelen in de CVX munt dan is het belangrijk dat je de schaarste van de munt in de gaten houdt. De schaarste van de munt kun je bekijken door de huidige voorraad van de munt (81,990,704 CVX) te vergelijken met de maximale voorraad aan CVX munten (99,209,840 CVX).

Daarnaast is het als handelaar of investeerder in Convex Finance ook belangrijk om de schommeling in de prijs van CVX in de gaten te houden. Dit kun je doen door te kijken naar het prijsverschil in de afgelopen 24 uur: 1.50%. Daarnaast kun je, als je op een langere termijn handelt in de munt, ook kijken naar het prijsverschil in de afgelopen 7 dagen: 14.48%.

Huidige supply81,990,704 CVXMaximale supply99,209,840 CVX
% verschil 24u1.50%% verschil 7D14.48%

Waar Convex Finance kopen?

Als je wilt gaan investeren in of handelen met de CVX munt dan moet je de munt uiteraard in je bezit krijgen. Dit kun je doen door de munt te kopen via een digitale online exchange. Een voorbeeld van een populaire exchange is Bitvavo.

Veel handelaren op de cryptomarkt maken gebruik van Bitvavo om cryptocurrencies te kopen en te verkopen. Dit komt omdat deze exchange erg gemakkelijk te gebruiken is, erg betrouwbaar is en daarnaast veel mogelijkheden biedt voor zowel de beginnende als de meer ervaren handelaar op de cryptomarkt. Wil jij beginnen met handelen in CVX? Maak hieronder dan een gratis account aan op Bitvavo en begin met handelen!

 1. Geld storten met iDEAL
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Convex Finance nieuws

In dit artikel is al gesproken over verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de ontwikkeling van de koers van Convex Finance zoals de Convex Finance voorspelling, de use-case en specifieke eigenschappen van dit cryptoproject. Als laatste is ook het laatste Convex Finance nieuws belangrijk.

Door het Convex Finance nieuws van vandaag in de gaten te houden ben jij als handelaar altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen die de koers van de crypto kunnen beïnvloeden. Het officiële Twitteraccount van Convex Finance is een goede bron van informatie.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.