Bitcoin en Ethereum hebben beide aan de basis gestaan van belangrijke ontwikkelingen in de crypto wereld. Met bitcoin is het allemaal begonnen in 2009 en Ethereum bracht in 2015 smart contracts op tafel. Hierop zijn vervolgens weer talloze toepassingen gemaakt. Cortex vindt echter dat de huidige smart contracts nog beperkt zijn en werkt daarom aan een verbeterde versie met AI (artificial intelligence / kunstmatige intelligentie).

In dit artikel nemen we daarom Cortex onder de loep. We gaan in op de Cortex verwachting, prijs voorspellingen en de CTXC koers. Hiermee hopen we je een beter beeld te geven van het project, de use-case en de potentie.

Wat is Cortex?

Cortex is een publieke blockchain infrastructuur dat het mogelijk maakt om smart contracts uit te voeren die werken met behulp van AI algoritmes. De ontwikkeling van AI dApps wordt hiermee mogelijk en machine learning op de blockchain makkelijker.

Smart Contracts zijn afspraken op de blockchain die zichzelf automatisch uitvoeren. Als A dan doet het contract automatisch B. Als A het geld heeft overgemaakt krijgt B automatisch de toegangscode van het huisje. Dit voorbeeld zou in theorie kunnen bij iets als AirBNB. Deze functionaliteit is geïntroduceerd door Ethereum en is veel gebruikt in de daaropvolgende jaren.

Cortex is echter van mening dat dit nog beter zou kunnen en werkt daarom aan een infrastructuur waar de smart contracts samenwerken met AI. Een beperking van smart contracts is namelijk dat het ‘vast zit’ aan vaste regels. Met de AI-functionaliteiten is het mogelijk om aan deze regels machine learning toe te voegen. Hiermee komen er weer een heleboel nieuwe mogelijkheden binnen handbereik.

Cortex noemt hierbij een aantal nieuwe toepassingen zoals de ontwikkeling van gepersonaliseerde aanbevelingen, zoekmachines, automatische en zelflerende klantenservice en meer applicaties die gaandeweg zichzelf verbeteren aan de hand van machine learning / AI.

Op het Cortex platform is het voor AI onderzoekers mogelijk om programma’s te schrijven die anderen gebruiken. Hiervoor krijgen ze Endorphin (vergelijkbaar met GAS op Ethereum blockchain) terug welke weer omgeruild kan worden voor de native coin op het platform, de Cortex coin (CTXC). 

Minders krijgen een gedeelte van de betaalde fee, maar ook de makers/ providers van nieuwe modellen krijgen hun deel. Dit is om de ontwikkeling op het netwerk te bevorderen. Hoe meer een nieuw model gebruikt wordt, hoe groter het aandeel Endorphin is dat de maker van het model krijgt als beloning.

Cortex koers

Cortex is tot stand gekomen vanuit een token sale gehouden op 1 maart 2018. Er is toen $ 34,87 miljoen opgehaald en dit was 100% van het beoogde bedrag. Je kon destijds 1500 CTXC tokens kopen voor één Ethereum.

Als we naar de Cortex koers kijken op coinmarketcap zien we dat het is begonnen in april 2018. Dit was net iets na de bull markt van die tijd en dit zie je direct terug aan de koers. Voor die tijd was de CTXC koers relatief rustig en de bear markt is terug te zien in de grote daling in het begin. Ook de bull markt van 2021 is duidelijk terug te zien in de prijsgrafiek. De actuele Cortex koers is $ 0.136365.

In de afgelopen 24 uur was het koersverschil van Cortex -2.52%. Het is goed om hier op te letten en ook de algemene koersschommelingen van de CTXC token in de gaten te houden. Hierin kun je trends ontdekken en van profiteren. We hebben daarom hieronder de Cortex koersgrafiek voor je geplaatst.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Cortex verwachting

Het is net zoals bij iedere cryptocurrency lastig om een precieze Cortex koers verwachting te schetsen. Onder andere de use-case is hierin doorslaggevend, maar vooral ook de mate waarin het Cortex team gebruikers aan het platform weet te binden.

De AI smart contracts van Cortex zijn interessant. Je kunt je namelijk voorstellen dat naarmate de crypto wereld zich blijft ontwikkelen er ook steeds meer vraag komt naar geavanceerde tools. AI smart contracts passen goed in dit straatje. In ons dagelijkse leven wordt het al veel gebruikt. 

Denk bijvoorbeeld eens aan de aanbevelingen die je krijgt op Youtube of de zoekresultaten die Google je laat zien. Allemaal algoritmes die zichzelf blijven ontwikkelen om zo goed mogelijk aan de gestelde regels te voldoen. Het klinkt misschien op dit moment nog een beetje als toekomstmuziek, maar als je er vanuit gaat dat blockchain en smart contracts meer gebruikt worden in de toekomst lijkt Cortex een logische oplossing te bieden voor de geavanceerde smart contracts van de toekomst.

De mate waarin Cortex daadwerkelijk gebruikt zal worden zal belangrijk zijn voor de Cortex verwachting. Gaan er veel AI-researchers en ontwikkelaars met het project aan de slag? Dan wordt niet alleen het nut van het beloningsmechanisme optimaal gebruikt, maar zal het project ook sneller groeien en interessanter worden voor andere ontwikkelaars.

Dit zou een sneeuwbaleffect kunnen betekenen en dat is goed voor de Cortex crypto verwachting. Hoe dit zich zal ontwikkelen is alleen niet duidelijk en de tijd zal dit moeten uitwijzen. Hieronder vind je extra aanvullende data over de Cortex prijs.

* Currency in USD
Historical Price for Cortex
DateOpenCloseHighLowVolume

Cortex prijs voorspelling 2021 – 2028

Zoals we al zeiden is het moeilijk om een precieze Cortex verwachting voor 2021 – 2028 op te stellen. De use-case is interessant, dat is wel duidelijk. Een mogelijke groei van de Cortex koers hangt vooral af van de vraag vanuit de markt naar AI smart contracts en de ontwikkelingen die het project zelf doet om het product te verbeteren.

In de afgelopen zeven dagen was het koersverschil van Cortex 6.46%. Wil je beleggen voor de lange termijn? Dan is het verstandiger om verder vooruit te kijken. Houdt in je achterhoofd dat niemand met zekerheid een koers kan voorspellen. Wel zijn er veel voorspellingen op het internet te vinden. Neem deze altijd met een korreltje zout en gebruik ze enkel als startpunt voor je eigen onderzoek. Enkele Cortex voorspellingen die we voor je gevonden hebben zijn:

2021$0,22
2022$0,26
2023$0,30
2024$0,36
2025$0,43
2026$0,51
2027$0,61
2028$0,69

CTXC coin kopen

Naast de use-case en de ontwikkeling van het project zelf kun je bij je zoektocht naar een goed instapmoment/coin ook kijken naar de schaarste. Dit kun je ontcijferen door de huidige supply (181,138,426 CTXC) te vergelijken met de maximale supply (299,792,458 CTXC). Hoe meer tokens er al van het totaal zijn uitgegeven, hoe schaarser het in de toekomst zal zijn.

Wil je Cortex kopen? Dan kun je dit doen op de grootste exchange van de wereld, Binance. Heb je hier nog geen account? Maak deze dan in ieder geval aan via onderstaande link, ook als je nu geen Cortex wilt kopen. Je ontvangt hiermee namelijk voor altijd 10% korting op je handelskosten.

 1. Ga naar de Binance exchange ( <– Alleen via deze unieke link ontvang je voor altijd 10% korting op je handelskosten!)
 2. Log in of maak een account aan
 3. Stort BTC of ETH op je Binance exchange (kan eenvoudig via Bitvavo)
 4. Wissel je crypto om (market order)
 5. Gefeliciteerd, je heb de crypto gekocht en bent klaar

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.