Schaalbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en onafhankelijkheid zijn belangrijke pijlers voor een cryptocurrency project. Helaas blijkt dit in de praktijk vaak minder eenvoudig uitvoerbaar te zijn. Dit is de reden dat Cosmos een ecosysteem aan het ontwikkelen is waar blockchains zich met elkaar kunnen verbinden. Cosmos noemt het zelf ook wel ‘het internet van blockchains’. 

In dit artikel kijken we naar Cosmos, de native ATOM coin en bekijken we wat de Cosmos koers verwachting is voor de toekomst.

Wat is Cosmos?

Cosmos is een platform ontwikkeld om blockchains met elkaar te verbinden. Op dit platform willen ze een aantal van de belangrijke pijnpunten verhelpen zoals schaalbaarheid, interoperabiliteit, soevereiniteit en gebruikersvriendelijkheid.

Het idee achter Cosmos is dat ontwikkelaars hun eigen projecten op het platform kunnen ontwikkelen. Deze projecten kunnen vervolgens eenvoudig de verschillende currency’s met elkaar verhandelen. Dit zonder dat de eigen autoriteit op het netwerk teniet gedaan wordt. 

Schaalbaarheid

Schaalbaarheid is altijd een pijnpunt in de wereld van de cryptocurrency. Helemaal wanneer we het hebben over adoptie en de groei in gebruikers. In het verleden is al vaak gebleken dat projecten een plotselinge groei niet aankonden. 

Cosmos is geen voorstander van het originele Proof of Work zoals bij Bitcoin gebruikt wordt. Het zou langzaam zijn en moeilijk op te schalen. Ethereum daarentegen zou veel gebruiksvriendelijker zijn. 

Ontwikkelaars kunnen zonder de hoofd chain te belasten nieuwe projecten ontwikkelen op het Ethereum netwerk en iets vergelijkbaars heeft Cosmos ook in gedachte. 

Cosmos maakt gebruik van een ‘Byzantine Fault Tolerance (BFT) consensus mechanisme om een hoge schaalbaarheid te krijgen. De verwachting is dat het ongeveer 10.000 transacties per seconde aan kan met een bloktijd van 1 seconde. Dit alles noemen ze Tendermint.

Interoperabiliteit

Naast de schaalbaarheid heeft Cosmos ook toolkits voor ontwikkelaars (Cosmos SDK) zodat iedereen zijn creativiteit kwijt kan om projecten te ontwikkelen en te verbeteren. Door deze toolkits en de onderlinge verbinding op het Cosmos netwerk wordt het voor de blockchain onderling mogelijk om samen te werken en de coins ‘uit te wisselen’. 

Op dit moment opereren veel cryptocurrency projecten nog op hun eigen chain. Blockchains die ontwikkeld worden bij Ethereum staan ‘vast’ bij Ethereum. Met het platform dat Cosmos voor ogen heeft staan alle applicaties ontwikkeld op die chain met elkaar in verbinding.

Bovendien kan ieder project een onbeperkte hoeveelheid coins in het leven roepen. Ook deze staan direct met elkaar in verbinding. Cosmos is het ecosysteem en niet zozeer 1 enkel cryptocurrency project.

Cosmos koers verwachthing

Cosmos is het ecosysteem en de ATOM coin is currency die mensen kunnen kopen om het netwerk te gebruiken en bij te dragen aan de richting van het netwerk. Ook worden transacties op het netwerk met ATOM betaald. Ook kun je ATOM gebruiken om te staken (Proof of Stake) om zo extra ATOM coins te verdienen.

De ATOM koers verwachting is afhankelijk van het gebruik van het Cosmos ecosysteem. Hoe meer projecten er ontwikkeld zullen worden op het platform, hoe meer de vraag zal stijgen naar ATOM. Weet Cosmos dus veel projecten naar het platform te trekken dan zal dit goed uitpakken voor de ATOM koers.

Historische ATOM koers

Cosmos en de ATOM coin is voortgekomen uit een ICO gehouden in april 2017. Er werd toen ongeveer 17 miljoen dollar opgehaald. De live ATOM koers kun je hieronder live volgen:

ATOM koers voorspelling 2020 – 2028

De ATOM koers verwachting is moeilijk te voorspellen, dit is sterk afhankelijk van de mate waarop het Cosmos platform gebruikt zal worden. Als we kijken naar het doel van Cosmos is dit ambitieus en de use case bijna noodzakelijk.

Ook wordt de technologie regelmatig door bekende namen in de crypto wereld genoemd als interessant. Dit is niet alleen een goed teken voor de technologie maar hierdoor komt het project ook onder de aandacht bij veel potentiële investeerders.

Aan de andere kant is de ambitie van het project ook een valkuil, er is namelijk veel competitie op dat gebied. Projecten als ARK en WAVES werken namelijk aan hetzelfde probleem. 

De Cosmos prijs voorspelling van 2020 zou uit kunnen komen op een koers van $4.75 ($ 8,28) mocht de crypto markt aantrekken en er nieuwe applicaties ontwikkeld worden op het platform. Voor 2025 zou het in het beste geval zelfs nog hoger uit kunnen vallen. Er worden zelfs prijzen genoemd van $9,94 tegen het einde van 2025.

Enkele andere cosmos prijs voorspellingen die we gevonden hebben zijn:

2021: $ 13,63
2022: $ 16,25
2023: $ 19,90
2024: $ 22,29
2025: $ 28,12
2026: $ 31,83
2027: $ 36,64
2028: $ 40,32

Cosmos kopen

Heb je na je eigen onderzoek besloten dat Cosmos een interessant project is om in te investeren? Dan kun je dit op verschillende grote, internationale exchanges doen waaronder Binance, KuCoin en Bittrex. Hier kun je niet direct euro’s op storten maar dit is gemakkelijk op te lossen via Bitvavo

  1. Ga naar de Binance exchange
  2. Koop cryptocurrency of stort crypto vanaf Bitvavo
  3. Ga naar ‘markets’ en wissel je tegoed om voor de gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, bij ‘wallets’ kun je nu je gekochte crypto vinden

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.