Cryptocurrency is niet perfect zoals sommige maximalisten wel eens willen denken. De transactiekosten zijn soms hoog, de gebruikerservaring is niet altijd even goed voor beginners en er worden soms te veel risico’s genomen. Echter lijkt er nog een probleem op de loer te liggen en dat is de US dollar.

De opkomst van stablecoins heeft voor veel crypto gebruikers uitkomst geboden. Ze konden bij grote schommelingen hun geld in bijvoorbeeld Tether stoppen om de storm uit te zitten. Hierdoor is er voor miljarden aan geld in stablecoins gestoken en deze zijn allemaal afhankelijk van de dollar. 

Het probleem is echter dat de dollar volgens sommigen zijn beste tijd wel heeft gehad. Sinds 1971 al worden er constant nieuwe dollars bijgemaakt en dit tempo lijkt alleen maar toe te nemen. Dit werd nogmaals duidelijk bij de bestrijding van het Coronavirus toen er voor honderden miljarden is bijgedrukt.

Hoewel we de gedachte snappen van het stimuleren van de economie is dit voor de lange termijn geen goede oplossing. Het verzwakt de dollar namelijk en verhoogd de schulden. Ook zorgt dit bijdrukken van geld ervoor dat het gat tussen arm en rijk groter wordt.

Het gevaar schuilt dan ook in de toekomst van de dollar. Waar je ook kijkt op exchanges, in wallets of op de crypto websites. Overal zie je de dollar terug. Hoewel veel mensen Bitcoin op de lange termijn zien als hedge tegen de traditionele financiële wereld lijkt het nog steeds voor een groot gedeelte afhankelijk van de stabiliteit van het fiat geld.

Crypto Masterclass:

✔ Verdien geld vanaf overal ter wereld
✔ Laat je euro’s voor jou werken i.p.v. andersom
✔ Word een ware expert in de nieuwe economie
✔ Ontwikkel een killer mindset
✔ Geniet van een leven vol vrijheid

Oplossing ander fiat geld?

Het mag duidelijk zijn dat de dollar op dit moment een flinke gok aan het doen is met het stimuleren van de economie. Dit is gevaarlijk omdat het nog steeds de meest gebruikte currency is ter wereld en stort de dollar in dan zullen we dat allemaal merken, ook de mensen in cryptocurrency. In ieder geval in het begin.

Volgens sommigen zouden stablecoins waar andere valuta achter zitten een oplossing kunnen zijn. Bijvoorbeeld stablecoins die gedekt worden door de euro of de yuan. In de praktijk blijkt dit lastig om uit te voeren omdat de dollar in de gedachte van de mensen zit. Ook kan de ontwikkeling van dit soort nieuwe stablecoins veel tijd in beslag nemen.  

Wat de ontwikkelingen ook zullen zijn in de toekomst. Voorlopig is de wereld van de cryptocurrency nog verbonden aan de dollar, of we dat nou willen of niet. De verwachting is wel dat deze afhankelijkheid steeds verder afneemt en wie weet denken we binnenkort alleen nog maar in Bitcoin en niet in het fiat equivalent. 

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.
About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.