Leestijd: 2 minuten

Handelen in cryptocurrency is ondanks de dip van dit moment steeds populairder geworden in de afgelopen jaren. Steeds meer mensen beginnen met investeren en ze weten ook de crypto exchanges en brokers te vinden. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen de twee?

Wat zijn de verschillen?

Het belangrijkste verschil tussen een broker en exchange is de markt waarop je als gebruiker handelt. Een crypto broker is als het ware de tussenpersoon die jou helpt om de handel in cryptocurrency uit te voeren. Ze zijn de tussenpersoon tussen jou en de markt.

Op een crypto exchange handel je direct met de gebruikers en biedt de exchange je directe toegang tot de markt. Je kan hier ook zelf gebruikmaken van geavanceerde trading tools, waar je bij een broker je geld direct kunt omwisselen voor de gekozen cryptocurrency.

Bij je onderzoek naar een geschikte exchange of broker is het verstandig veel reviews te raadplegen. In deze artikelen kun je letten op onder andere de handelskosten, het gebruikersgemak en dat soort zaken. Lees hier bijvoorbeeld een review over Blox. Hieronder een handige opsomming met punten die je kunt overwegen bij je keuze:

  • Handelskosten, waar kun je het goedkoopst je crypto kopen?
  • Interface, waar werkt de exchange het eenvoudigst?
  • Veiligheid, over welke opties zoals 2FA beschikt de exchange/broker?
  • Assortiment, hoeveel verschillende crypto is er te krijgen?

Brokers zoeken in principe de beste optie voor je op de markt om de trade uit te voeren. Hiervoor betaal je vaak hogere handelskosten, maar de trade is eenvoudig uitgevoerd.

Bij een exchange heb je meer vrijheid, maar beschik je enkel over de orderboeken die op dat platform aanwezig zijn. De handelskosten zijn vaak lager, maar de geavanceerde tools kunnen zeker voor beginners best intimiderend zijn.

In dit artikel over beginnen met crypto beleggen is meer informatie te vinden over waar je rekening mee moet houden. In de regel geldt voor investeren altijd hetzelfde: investeer nooit geld dat je kunt niet kunt missen, hou je emotie weg van de exchange/broker, luister enkel naar jezelf en niet naar influencers en bepaalde termijn waarop je wilt handelen.

Door voor jezelf een goed plan te maken kun je de risico’s omlaag brengen. In het verleden behaalde resultaat is helaas geen garantie voor de toekomst. Veel experts zijn heel enthousiast over de toekomst, maar doe altijd goed zelf onderzoek voordat je serieus begint te handelen.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.