Leestijd: 2 minuten

Een toenemend aantal grote institutionele beleggers is onlangs op de cryptomarkt gestapt. Dit na zich er jarenlang tegen verzet te hebben, maar nu het enorme potentieel ervan in te zien. Voor de legendarische belegger Bill Miller is het gebrek aan overheidsbemoeienis de grootste drijfveer achter zijn grote Bitcoin allocatie in zijn portefeuille.

Bill Miller heeft 50% van zijn portefeuille in Bitcoin geïnvesteerd

In een recent interview met Wealthtrack liet de miljardair weten dat hij 50% van zijn hele portefeuille heeft geïnvesteerd in Bitcoin en in Bitcoin gerelateerde bedrijven. Dit deed hij nadat hij de perfecte koopkans vond tijdens de dip van Bitcoin naar $30.000 vorig jaar.

Hoewel hij eerder een kleine hoeveelheid bezat, was zijn recente BTC aankoop resultaat van de aanhoudende prijsgroei en intrigerende fundamentals van het token volgens Miller.

In het interview zei hij dat Bitcoin de afgelopen 11 jaar gemiddeld 170% per jaar is gestegen. Er zijn nu veel meer mensen die het gebruiken, er gaat veel meer geld in vanuit de venture capital wereld en er zijn veel sceptici die het nu uitproberen.

Hij weerlegde ook de opmerkingen van Warren Buffett over het gebrek aan intrinsieke waarde van Bitcoin. Hij stelde dat Bitcoin gebaseerd is op vraag en aanbod, net als schilderijen en andere verzamelobjecten.

De investeerder legde ook uit dat het aanbod van goud zou toenemen met de vraag, omdat dat een stimulans zou zijn voor de mijnwerkers om hun productie te verhogen. Daarentegen is Bitcoin de enige economische entiteit waar het aanbod niet wordt beïnvloed door de vraag.

Bovendien is Bitcoin ook ontoegankelijk voor overheden en zorgt het voor veilig privébezit, aldus de investeerder. Volgens hem maakt de combinatie van deze factoren het activum tot een soort verzekeringspolis.

Een andere legende uit de financiële sector die onlangs zijn kijk op Bitcoin heeft veranderd, is Ray Dalio. Hij is nu voorstander van cryptocurrency als een instrument voor portefeuillediversificatie. Daar waar Miller 50% heeft gealloceerd in Bitcoin, vindt Dalio het redelijk om 2% van een portefeuille aan Bitcoin te besteden.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.