Leestijd: < 1 minuut

Afgelopen zaterdag heeft India’s Directoraat-Generaal van de Inlichtingendienst voor de Belastingdienst (DGGI) verschillende invallen gedaan bij grote crypto exchanges in India. Hun kantoren werden doorzocht en de DGGI ontdekte talrijke ontduikingen van goederen- en dienstenbelasting (GST).

DGGI ontdekt dat diverse cryptobeurzen de GST-belasting hebben ontdoken

India’s Directorate General of GST Intelligence (DGGI) heeft naar verluidt afgelopen zaterdag invallen gedaan bij grote crypto beurzen in het hele land. Volgens het persbureau ANI werden meerdere kantoren van cryptocurrency dienstverleners doorzocht en ontdekte de DGGI een groot aantal ontduikingen van goederen- en dienstenbelasting (GST).

De autoriteiten onderzochten onder andere Coindcx (Neblio Technologies), Buyucoin (Iblock Technologies), Coinswitch Kuber (Bitcipher Labs) en Unocoin (Unocoin Technologies). Het hardhandig optreden van de DGGI heeft belastingontduiking ter waarde van ongeveer Rs 70 crore ($9,4 miljoen) aan het licht gebracht, zei de publicatie.

Een andere officiële bron, die ook deel uitmaakte van de inval, vertelde ANI dat de transacties door DGGI onderschept waren en dat ze bewijs hadden dat er geen GST betaald was.”

De cryptobeurzen betaalden vervolgens Rs 30 crore en Rs 40 crore als GST, rente, en boete voor het niet voldoen aan de wettelijke bepalingen van de GST Act, zei de publicatie. Bovendien vorderde de Central Board of Indirect Taxes and Customs (CBIC) Rs 70 crore van hen terug.

De officiële bronnen benadrukten dat cryptobeurzen een commissie vragen voor het vergemakkelijken van de aan- en verkoop van cryptocurrencies. Deze diensten zijn onderworpen aan een heffing van 18% GST, die ze allemaal ontdoken.

De inval volgde op de ontdekking van een grote GST-belastingontduiking van Rs 40,5 crore door cryptocurrency exchange Wazirx afgelopen vrijdag. De autoriteiten vorderden vervolgens Rs 49,20 crores aan contant geld in verband met ontdoken GST, rente, en boete van de crypto ruil terug.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.