Leestijd: 2 minuten

De Indiase regering overweegt naar verluidt een nieuwe regelgever aan te stellen die speciaal toezicht moet houden op de cryptomarkt. De regering heeft laten weten wie de regels overtreedt boetes tot 2,7 miljoen dollar of 1,5 jaar gevangenisstraf tegemoet kan zien.

Wetsvoorstel met strenge straffen

Onder India’s nieuwe crypto-regelgeving zullen crypto-bezitters “waarschijnlijk” verplicht worden hun digitale bezittingen binnen een bepaalde termijn bij de overheid aan te geven. Zo liet Bloomberg in een rapport op dinsdag weten.  

De nieuwe regels maken deel uit van een nieuw Indiase wetsvoorstel. Naar verluidt zal het wetsvoorstel in de lopende parlementaire zitting door de regering van de Indiase premier Narendra Modi worden ingediend.

Overtreders van de voorschriften krijgen boetes krijgen tot INR 200 miljoen, dit staat gelijk aan ongeveer USD 2,7 miljoen, of een gevangenisstraf van maximaal 1,5 jaar.

Volgens sommige analisten zijn de nieuwe regels met de bijbehorende strenge straffen in India echter niet per se slecht voor de crypto adoptie in het land. Dit omdat het gezien kan worden als een stap naar erkenning van de activaklasse door de overheid.

“Ook al lijken deze acties streng, toch kijk ik uit naar het vooruitzicht dat de industrie meer zekerheid krijgt van overheden over wat hun regels zijn en waar ze staan,” zei Marcus Sotiriou in een email. Sotiriou is een analist bij de in het VK gevestigde makelaar in digitale activa GlobalBlock.

Sotiriou voegde eraan toe dat het nieuwe wetsvoorstel van de regering “een nieuwe golf van institutioneel geld op gang zou kunnen brengen die op verduidelijking van regeringen wachten.”

Het nieuws over de nieuwe aanpak van de handhaving van de regelgeving kwam slechts een dag na een bericht in The Economic Times. Hierin stond dat de grote Indiase bank Kotak als eerste lokale bank openlijk gaat samenwerken met de Indiase cryptobeurs WazirX.  

Volgens het rapport heeft de grote lokale cryptobeurs WazirX toestemming gekregen om een rekening bij de bank te openen. Dit nadat eerder haar rekeningen bij andere banken waren geschorst.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.