Leestijd: 2 minuten

Thailand is een van de landen die munt slaan uit het Chinese crypto-verbod. Steeds meer investeerders, ondernemers en particulieren profiteren van de groeiende crypto mijnbouw in Thailand.

Crypto mijnbouw in Thailand krijgt flinke boost

Crypto mijnbouw in Thailand heeft blijkbaar een flinke impuls gekregen door het Chinese crypto verbod. Thaise ondernemers en crypto bedrijven hebben steeds meer munt geslagen uit het feit dat Chinese mijnwerkers hun crypto mijnmachines van de hand doen.

Een in Thailand wonende Bitcoin (BTC) liefhebber die crypto mijnwerker werd, zei dat op het moment dat China crypto verbood, de Thaise mensen dolblij waren. De mijnwerker, die vroeg anoniem te blijven, beweerde dat hij een kleine crypto mijnwerker op zonne-energie had aangeschaft voor ongeveer $ 30.000. Naar eigen zeggen heeft hij het al in drie maanden terugbetaald.

Een andere crypto ondernemer, Pongsakorn Tongtaveenan, begon een doorverkoopbedrijf voor crypto mijnbouwapparatuur in Thailand. Hij heeft nu meer dan honderden Chinese toepassing specifieke geïntegreerde schakelingen (ASIC) miners verkocht aan kleine plaatselijke crypto mijnbouw investeerders.

Volgens Pongsakorn stortte de prijs van ASIC’s, zoals de Bitmain Antminer SJ19 Pro, met 30% in door het vertrek van de Chinese mijnwerkers. Daarna steeg de prijs weer tot normale niveaus door de groeiende plaatselijke vraag.

Pongsakorn gelooft dat de toenemende populariteit van retail crypto mijnbouw in Thailand wordt uitgelokt door mensen die een stabiel inkomen zoeken tijdens de pandemie. Bovendien worden investeerders optimistischer over de toekomst van digitale activa. Hij zei dat Bitcoin het goud is van de digitale wereld. Maar een mining rig is als goudmijnaandelen,  je krijgt dividenden uitbetaald volgens de goudprijs.

Thailand is niet het enige land waarvan de ontwikkeling van crypto mijnbouw heeft geprofiteerd van het vertrek van Chinese cryptomijnwerkers. Landen als de Verenigde Staten, Kazachstan en Rusland hebben door de Chinese crypto-crackdown een massale toestroom van nieuwe crypto mijnbouwoperaties gezien.

De groeiende populariteit van crypto mijnbouw in Thailand komt overeen met de bloeiende plaatselijke adoptie van cryptocurrency, waarbij de omzet van verschillende lokale cryptobeurzen in november 2021 omhoogschoot tot $6.6 miljoen, van slechts $538 miljoen vorig jaar.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.