Leestijd: 2 minuten

De cryptomarkt richt zich in de eerste plaats op handelaren en investeerders. Daardoor vergeten mensen soms degenen die de vele transacties mogelijk maken: de crypto ontwikkelaars. Met dat doel bracht Maria Shen van Electric Capital een rapport uit over de activiteit van ontwikkelaars in het afgelopen jaar, en de cijfers zijn formidabel.

Grootste aantal nieuwe crypto ontwikkelaars

Shen sprak op de Unchained podcast met journaliste Laura Shin over waarom het de hoogste tijd is dat de industrie haar codeurs en makers van smart contracts eens goed onder de loep neemt.

Hoewel de Bitcoin prijs zowel ups als downs zag, zei Shen dat 2021 een jaar was van zovele all-time highs. 2021 was ook een jaar van hoogtepunten in termen van activiteit van crypto-ontwikkelaars.

Allereerst is er een all-time-high in maandelijkse ontwikkelaars. Op dit moment zitten we op meer dan 18.000 maandelijkse ontwikkelaars over heel Web3. En dat is 75% meer dan vorig jaar. Het is belangrijk op te merken dat het rapport alleen open source ontwikkelaars telde.

Het rapport onthulde dat er in 2021 meer dan 34.000 nieuwe ontwikkelaars in de crypto-ruimte betraden in 2021. Electric Capital merkte op dat de duidelijke winnaar wat betreft ecosysteem niemand minder was dan Ethereum.

Uit het rapport blijkt dat Ethereum het grootste ecosysteem van tools, apps en protocollen blijft. Het is 2,8x groter dan het op één na grootste ecosysteem. Een op de vijf nieuwe ontwikkelaars die Web3 betreden werkt op Ethereum. De overige projecten zijn Polkadot, Cosmos, Solana, en Bitcoin.

Het rapport van Electric Capital kwam kort voordat de markt in een zelden geziene toestand van extreme angst viel. Dit vond plaats nadat de koningsmunt tot onder $ 42.000 was gecrasht. Het activiteitenrapport van de crypto ontwikkelaars laat echter zien dat er veel meer aan de hand is in de crypto-industrie dan alleen prijsbewegingen.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.