Leestijd: < 1 minuut

Een Spaanse burger, Dentzal Ashton, is het slachtoffer geworden van een crypto-overval met geweld en verloor tientallen miljoenen euro’s aan crypto. Dergelijke fysieke aanvallen zijn ongewoon, maar niet ongehoord. Crypto-scams, fraude, phishing scams en nepadvertenties worden steeds populairder in de cryptoruimte.

Crypto-overvallen nemen toe

De Spaanse politie onderzoekt momenteel een zaak waarbij een techpreneur zou zijn beroofd van miljoenen euro’s aan crypto’s uit zijn huis in Madrid. Het slachtoffer, Zaryn Dentzel, is de mede-oprichter van Tuenti, een Spaans sociaal netwerk-turned communicatiebedrijf dat eigendom is van Telefónica telecommunicatiebedrijf.

Volgens de Spaanse krant El País, die het verhaal bij de politie bevestigde, werd Dentzel, 38, dinsdagmiddag aangevallen. Het was een gewelddadige crypto-overval waarbij de daders fysiek geweld hebben gebruikt tegen Dentzel. Naast bezittingen te stelen dwongen ze hem ook om het wachtwoord van zijn crypto-account te geven. Hierop stonden meer dan krant tientallen miljoenen euro’s aan Bitcoin. De daders vluchtten vervolgens met de miljoenenbuit.

Cryptodiefstallen worden vaak gepleegd via hacks, phishing scams of nepadvertenties. Poly Network werd onlangs ook slachtoffer van een DeFi-hack ter waarde van $ 600 miljoen waard was. Ook Cream Finance werd slachtoffer van een crypto-overval ter waarde van $ 117 miljoen.

Helaas zijn ook fysieke en gewelddadige crypto-overvallen niet nieuw. In 2018 meldde de Britse politie dat gewapende overvallers in de woning van Danny Aston, eigenaar van een handelsplatform, waren binnengedrongen. Ze eisten Bitcoins van Aston.

De afgelopen tijd zien we een groei in fysieke crypto-overvallen. De verwachting is dat dit de komende jaren alleen nog maar gaat toenemen. Vooral nu de cryptoprijzen blijven stijgen. In 2020 onthulde CipherTrace, een crypto inlichtingenwebsite, dat grote crypto-overvallen, diefstallen, hacks en scams in totaal $ 1,9 miljard bedroegen in dat jaar. In 2019 was dit bedrag nog hoger namelijk $ 4,5 miljard dollar.Ben jij klaar voor de komende bull markt?

Het is moeilijk te bepalen welke cryptocurrency zullen stijgen. Gelukkig zijn hiervoor experts die het voor je uitzoeken. Je vindt hier 3 crypto parels waarvan experts een grote stijging verwachten! Ben je een actieve handelaar en wil je meer leren over het handelen? Volg dan hier een gratis Webinar en join de community met experts.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.