Leestijd: 2 minuten

Hillary Clinton, voormalig minister van Buitenlandse Zaken van de VS, heeft opgeroepen tot crypto regulering. Dit om manipulatie te voorkomen door landen zoals China en Rusland. Clinton is namelijk van mening dat landen en niet-statelijke actoren allerlei soorten technologie kunnen manipuleren om landen en de dollar te destabiliseren.

Crypto heeft crypto regulering nodig, geen sancties

In plaats van op te roepen tot sancties, hebben belangrijke politieke figuren en wetgevers liever dat de crypto markt gereguleerd wordt. Ook Hillary Clinton, de voormalige minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten heeft recent een oproep gedaan voor de regulering van de cryptomarkt. Afgelopen dinsdag waarschuwde Clinton dat Rusland en China in de toekomst cryptocurrency kan gebruiken om de Verenigde Staten te ondermijnen.

In een interview met MSNBC TV nieuws presentatrice Rachel Maddow, legde Clinton uit dat landen en andere vijanden van de Verenigde Staten allerlei soorten technologie kunnen manipuleren om landen te destabiliseren, evenals de dollar, die ’s werelds reservevaluta is. We kijken niet alleen naar landen, zoals China en Rusland, maar ook naar niet-statelijke actoren die landen destabiliseren en de dollar als reservevaluta destabiliseren, liet ze weten.

Clinton is van mening dat de combinatie van sociale media en het vergaren van een grote hoeveelheid geld via bepaalde cryptoketens zeer riskant is als zij niet wordt begeleid door een of ander juridisch kader.

Volgens haar zijn sociale media in het verleden gebruikt om verkiezingen te beïnvloeden via desinformatie. Ze kunnen evengoed door statelijke en niet-statelijke actoren worden gebruikt om met cryptocurrency andere ongewenste resultaten te bereiken. Hiermee bedoelt ze het gebruik van sociale media om een hype te veroorzaken, de markt te manipuleren en een financiële crash te beramen.

In een interview met Bloomberg vorige week vrijdag liet Clinton ook al weten dat ze denkt dat cryptocurrency destabiliseren is voor alle landen ter wereld.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.