Leestijd: 2 minuten

Sir Jon Cunliffe, Bank of England plaatsvervangend gouverneur, heeft opnieuw gesproken over de risico’s van cryptocurrencies in het geval van een marktcrash. Hij riep ook op tot snelle crypto regulering om deze risico’s in te dammen.

Cryptocurrency risico’s en crypto regulering

De als paddestoelen uit de grond schietende cryptocurrency-industrie zou een bedreiging kunnen vormen voor het gevestigde financiële systeem. Zo heeft een hoge functionaris van de Bank of England gezegd.

Sir Jon Cunliffe, de vice-gouverneur van de bank, vertelde op BBC dat maar liefst 2,3 miljoen personen in het Verenigd Koninkrijk hun vermogen in cryptocurrencies aanhouden. Het gemiddelde bedrag per persoon ligt rond de £300.

Sir Jon gelooft dat de mainstream penetratie van activa “zeer snel” gebeurt. Hij merkte zelfs op dat financiële spelers zoals fondsbeheerders nu nieuwsgierig worden naar het aanhouden van portefeuilles in cryptocurrency.

Wat zorgwekkend is, zegt Sir Job, is de inherente wilde volatiliteit van de industrie. De prijs ervan kan nogal schommelen en ze zouden theoretisch of praktisch tot nul kunnen dalen. Mochten crypto activa een scherpe waardedaling doormaken, dan zou er een domino-effect in gang worden gezet, voegde hij eraan toe.

Een massale prijscorrectie zou gevolgen hebben voor andere markten en gevestigde financiële spelers, waarschuwde Sir Jon nogmaals. Dit zijn dezelfde risico’s die de Bank of England en ook een Spaanse bank hebben aangehaald in hun kritiek op de invoering van Bitcoin als wettig betaalmiddel door El Salvador.

Sir Jon erkende dat het tijd kost om normen en regelgeving te ontwerpen voor de relatief ontluikende sector van de digitale activa. Maar zelfs dan drong hij aan op een meer proactieve aanpak bij het ontwerpen van regelgeving om de crypto sector van zijn risico’s te ontdoen.

We moeten onze mouwen opstropen en aan de slag gaan. Zodoende kunnen we tegen de tijd dat dit een veel groter probleem wordt, het regelgevingskader hebben om de risico’s in te dammen.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.