Leestijd: 5 minuten

Uren staren naar een website met de laatste cryptocurrency nieuwtjes. Dagen scrollen door alle whatsapp en telegram groepen. Het is heel makkelijk om informatie te vergaren, maar vervolgens goede dingen doen met deze informatie is een stuk lastiger. In dit artikel geef ik je 10 crypto tips die je hopelijk helpen met het handelen in cryptocurrency. 

Heb een motief voor iedere trade

Het handelen in cryptocurrency is een zero-sum game. Op het moment dat jij een goede trade doet die winstgevend is, heeft iemand anders verlies. Heb daarom altijd een duidelijk motief voor iedere trade.

De grootste investeerders, whales, wachten altijd geduldig af tot het juiste moment daar is. Op dat moment plaatsen ze een trade waarmee ze vervolgens hun geld maken. Dit is een weloverwogen keuze en dit legt ze geen windeieren.

Je kunt daarom ook beter wat langer nadenken over je keuze dan zomaar in een trade stappen. In deze cursus leer je meer over het handelen in cryptocurrency.


Ben jij klaar voor de komende bull markt?

Het is moeilijk te bepalen welke cryptocurrency zullen stijgen. Gelukkig zijn hiervoor experts die het voor je uitzoeken. Je vindt hier 3 crypto parels waarvan experts een grote stijging verwachten! Ben je een actieve handelaar en wil je meer leren over het handelen? Volg dan hier een gratis Webinar en join de community met experts.


Zet een duidelijk winst-doel

Het is verleidelijk om ‘nog even te wachten’ op het moment dat je cryptocurrency investering omhoog gaat. Die x 10 winst kan ook zomaar x 20 worden. Dit is iets waar veel mensen, waaronder ikzelf, bijvoorbeeld mee te maken hadden begin 2018.

In die periode zagen we onze cryptocurrency portfolio hard stijgen toen Bitcoin richting de $20.000 ging. Het is alleen lastig om op dat moment de boel te verkopen; “wellicht gaat het namelijk ook nog wel naar $25.000”. Gaat het dan weer omlaag? Dan ben je dus een boel geld misgelopen.

Stel daarom altijd duidelijke doelen voor jezelf, zowel wanneer je je winst neemt als wanneer je je verlies pakt (stop loss). Als je je hieraan houdt, zul je over de lange termijn een stuk succesvoller zijn.

Pas op voor FOMO

Het kan heel erg moeilijk zijn om jezelf in bedwang te houden op het moment dat de FOMO bij je aanklopt. Je ziet overal op de markt groene kleuren en je wilt overal wel instappen, alles gaat toch omhoog. Dit is een van de gevaarlijkste dingen voor een crypto trader. 

Geef je hieraan toe, dan ben je aan het handelen met emotie en niet met je verstand. Je hebt op dat moment wel een motief voor je trade, maar geen goede. Op het moment dat je trade vanuit FOMO doe je dit namelijk vanuit hebzucht en dit is zelden goed.

cryptocurrency trading

Risk management 

Het kan verleidelijk zijn om met een hoge leverage te handelen, op bijvoorbeeld BitMex. Het risico wordt hiermee alleen ook erg groot. De succesvolste handelaren handelen liever met een paar procent leverage op ‘zeker’ dan met grote leverage en veel risico om de inleg te verliezen. 

Begrijp waar je asset van afhankelijk is

In de meeste gevallen zijn altcoins afhankelijk van de Bitcoin koers. Gaat bitcoin omhoog, dan gaan altcoins over het algemeen omlaag. Volatiele markten zijn heel normaal, maar weet waardoor dit veroorzaakt wordt. 

Nieuwsberichten rondom regelgeving, de nieuwe coronamaatregelen en noem het maar op. Dit wordt allemaal in de gaten gehouden, omdat het invloed kan hebben op de koers van Bitcoin en daarmee dus ook altcoins.

Koop niet omdat de prijs laag is

Ga niet alleen af op de prijs van een cryptocurrency. Vooral beginners maken deze ‘fout’ nog wel eens. Het kan namelijk erg aantrekkelijk zijn om een coin te kopen met een waarde van € 0.01 in plaats van een Bitcoin van duizenden euro’s. Maar klopt dit wel?

De prijs zou eigenlijk de laatste factor moeten zijn waarop je let bij je onderzoek naar de veelbelovende cryptocurrency. In veel gevallen kun je beter een fractie van een Bitcoin kopen dan een random cryptocurrency die maar een paar cent waard is. 

De potentie van bitcoin is in veel gevallen hoger en hoewel het volatiel is heeft het in veel gevallen meer bestaansrecht. Je zou beter kunnen letten op de marketcap en andere indicatoren

Ga niet blind af op beloftes

In 2017 en 2018 werden er veel ICO’s gehouden. Enkele waren zeer succesvol en een goede investering. Helaas was het grootste gedeelte niet veel soeps of zelfs een scam. Wat iedere ICO in ieder geval gemeen had was dat de whitepaper er goed uitzag. De beloftes waren groot en de kans op winst ‘100% zeker’..

Prik gedurende je onderzoek door deze leuke marketingpraatjes heen en ga op zoek naar de daadwerkelijke waarde. Verwacht je dat een project echt iets kan bijdragen in de toekomst. Wie runt het project, welke verwijzingen hebben ze? Ga zo maar door. 

Iedereen kan een mooi verhaal ophouden, echter zijn er maar weinig die het ook waar kunnen maken.

Word niet verliefd op je altcoins

Je hebt goed onderzoek gedaan en bent er heilig van overtuigd dat je gekozen altcoin een winnaar is. Prima, maar blijf verstandig. Veel investeerders worden namelijk wel eens verliefd op een bepaalde cryptocurrency en houden deze daarom te lang vast. 

Over het algemeen zijn er weinig altcoins die echt voor de lange termijn een goede investering zijn. Gaat de prijs dan ook hard omhoog? Hou niet vast een je altcoin, maar verkoop deze in sommige gevallen gewoon. Je kunt eventueel altijd later weer instappen, vergeet alleen geen winst te pakken.

Hoe hoger het dagelijkse handelsvolume, hoe beter de altcoin is voor de lange termijn. Een verlies aan liquiditeit leidt snel tot een lagere waarde.

Niet al je eieren in een mandje

Op het moment dat je al je geld in een cryptocurrency stopt, kun je als het goed gaat veel winst maken. Het omgekeerde is alleen ook waar. Heb je een verkeerde ‘gok’ genomen, dan gaat het ook ineens helemaal mis op het moment dat de koers omlaag gaat.

Het kan dan ook geen kwaad om je geld te verspreiden over verschillende coins waarin je vertrouwen hebt. Gaat de een slecht? Dan wordt dit wel weer gecompenseerd door de andere. Op deze pagina vind je een portfolio met verschillende crypto parels.

Het kan zelfs verstandig zijn om een gedeelte van je geld buiten de crypto markt te bewaren. De ‘normale’ aandelenmarkt, obligaties, de keuze is reuze. Alles op een plaats investeren is nooit verstandig. 

crypto trading tips

Start niet zonder kennis

Hoe verleidelijk het misschien ook is, beginnen zonder dat je weet wat je doet is niet verstandig. Althans, met het grote geld. Je moet alle kneepjes van het vak eerst kennen voordat het echte geld verdienen kan beginnen. Het plaatsen van sell orders, weten welke cryptocurrency je moet kopen en het leren omgaan met je emoties. 

Zelf beginnen is goed, maar doe het dan alleen met geld dat je kunt missen. Zie het als leergeld en begin met ‘opschalen’ zodra je meer vertrouwen in jezelf krijgt. Deze cursus kan je helpen met je start. Je vind hier een hoop goede crypto tips.

Om je op gang te helpen: Schrijf je in via de volgende link en handel de eerste € 1000 zonder kosten op Bitvavo.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.