Het klink misschien te mooi om waar te zijn. Slapend geld verdienen. Het handelen in Bitcoin zonder dat je hiervoor zelf acties hoeft te ondernemen. Maar toch is het iets dat al op grote schaal gebeurt, net zoals op de ‘gewone’ beurs trouwens. Het gebruik van een crypto trading bot neemt alleen maar toe.

En dat is natuurlijk niet zo gek. Want handelen zonder hier ook maar een beetje moeite in te steken klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar hoe zit dat nou precies? Lees het in dit artikel.

Wat is een Trading bot?

Een trading bot is een computerprogramma dat voor jou handelt in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Een bot, wat afkomstig is van robot, bekijkt automatisch markten en aan de hand van ingestelde regels zal de bot trades voor je uitvoeren.

Je kunt je voorstellen dat het zelf in de gaten houden van verschillende markten al veel tijd met zich meebrengt. De prijzen fluctueren enorm en heb je al een goede trade gevonden? Dan moet je deze ook nog eens snel uitvoeren, want anders is de prijs weer verandert.

Een crypto trading bot voert dit proces automatisch voor je uit, 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. De bitcoin trading bot staat altijd aan en zal dus altijd uitkijken naar geschikte trades voor jouw om meer crypto te verdienen.

Hoe werkt een trading bot?

Een crypto trading bot werkt vaak met een API sleutel. Dit is een soort geheime sleutel die de verbinding kan leggen tussen de cryptocurrency exchange waarop je wilt handelen en de trading bot. Met die sleutel geef je als het ware de bot toestemming om met jouw account te gaan handelen.

Op het moment dat de verbinding tussen de robot en je exchange account is gelegd zal de bot voor je aan de slag gaan. Hiervoor zijn tal van strategieën ontwikkeld waarvan de bot gebruik kan maken. Maar in feite draait het er allemaal om dat de bot iets voor je koopt en dit weer hoger voor je verkoopt zodat je winst hebt.

Met die winst kan vervolgens ook weer gehandeld worden, waardoor je op termijn een leuke portfolio kan opbouwen.

Crypto masterclass
Crypto masterclass

Soorten trade bots

Er zijn veel verschillende bots die je kunt gebruiken. De ene bot is volledig aan te passen naar je eigen strategie maar behoeft daarom wat meer installatie. De andere bot is kant en klaar voor je ingesteld om bijvoorbeeld Bitcoin te kopen en verkopen.

Een andere strategie is bijvoorbeeld de ping pong strategie. Dit is een strategie waarin automatisch een maximale/minimale koop en verkoop prijs wordt ingesteld voor een bepaalde munt. De bot zal vervolgens altijd kijken of er een trade mogelijk is waarmee je winst kunt behalen. Is dit het geval? Dan zal de bot dit automatisch uitvoeren. Er wordt hierbij zelfs rekening gehouden met de trading fee van de betreffende exchange.

Ook bestaan er trading bots waarbij je zelf niet eens een strategie hoeft te bedenken. Bij bijvoorbeeld de Cryptohopper trading bot kun je namelijk gebruik maken van de market place. Hier kun je strategieen van andere professionele handelaren gebruiken met je eigen bot! Een andere bekende trading bot is bijvoorbeeld de Haasbot.

Cryptohopper trading bot (Aanrader!)

Cryptohopper is een van de meest uitgebreide trading bots op de markt. Naast het instellen van je eigen trading strategieën kun je bovendien gebruik maken van de strategie van andere handelen.

Op het platform van Cryptohopper is er namelijk een marktplaatst gemaakt. Dit is als het ware een plek waar handelaren hun strategie kunnen plaatsen met een beschrijven. Gebruikers van het platform kunnen vervolgens zowel gratis als betaalde strategieen uitkiezen en dit direct uitvoeren met hun eigen bot.

Dit maakt het een interessant platform, ook voor de minder ervaren handelaar. Zorg dat je een goede strategie uitzoekt of maakt en laat de bot 24 /7 voor je handelen! Je kunt met Cryptohopper bovendien direct handelen met Bitvavo, wat het erg makkelijk in gebruikt maakt.

Probeer Cryptohopper hier gratis uit

Haasbot trading software

Een andere aanbieders van zo’n geautomatiseerde crypto trading bot is HaasOnline. Met deze robot kun je je handel in Bitcoin en andere altcoins volledig automatiseren. Dit zorgt ervoor dat je zelfs in je slaap kunt blijven handelen, dit doet de bot automatisch voor je.

De tradingbot van HaasOnline kan verschillende exchanges ondersteunen. Zo kun je op meerdere exchanges tegelijk traden. Niet iedere exchange beschikt over hetzelfde aanbod in cryptocurrencies, dus met deze methode weet je zeker dat je altijd kunt traden in de currency die jij wilt.

Door middel van een custom dashboard is het daarnaast mogelijk om je bot(s) aan te sturen vanuit één centraal punt. In één oogopslag is het resultaat, maar ook de verschillende gebruikte strategieën te zien.

Ook het instellen van voorwaarden is hier mogelijk. Een voorwaarde dat de trade in ieder geval de fee’s terugverdient bijvoorbeeld. Of dat de bot in ieder geval een aantal specifieke indicatoren gebruikt die jij belangrijk vindt. Je kunt de bot volledig zelf instellen.

Je kunt hier een kijkje nemen bij de tradingbot van HaasOnline

Testen aan de hand van historische gegevens

Ook het gebruiken van historische gegevens om een strategie te simuleren is mogelijk. Aan de hand van deze historische gegevens kun je je strategie fictief laten uitvoeren. Zo kun je kijken hoe de bot zou presteren onder die omstandigheden.

Ondersteunde cryptocurrency exchanges
Ondersteunde cryptocurrency exchanges

Prijzen voor een cryptocurrency trading bot

De prijzen voor een crypto trading bot kunnen ver uit elkaar liggen. En ditzelfde geldt voor de kwaliteit van deze bots. Voor de eerder genoemde HaasOnline trading bot kun je de prijzen terug vinden op onderstaande afbeelding.

Haasbot prijzen
Haasbot prijzen

De bots worden voornamelijk aangeboden in een abonnementsvorm. Zo kun je het eerst even proberen voor bijvoorbeeld drie maanden. Ben je overtuigd? Dan sluit je bijvoorbeeld nog een abonnement af voor twaalf maanden. Hoe langer de periode, hoe meer korting je krijgt over de aanschaf.

HaasOnline geeft aan alleen Bitcoin te accepteren als betalingsmiddel. Dit om het project en de voortgang ervan te ondersteunen. Daarnaast vragen ze enkel de aanschafprijs. Er worden geen fee’s gerekend over de verdiende Bitcoin. Wat je verdient is ook daadwerkelijk van jou. Met een trade bot weet je zeker dat je ook ’s nachts als de Bitcoin koers omhoog gaat kunt verdienen terwijl je slaapt.

Nog niet overtuigd? Dan vind je hier een goede verzameling boeken over de geschiedenis van Bitcoin en over de achterliggende technologie. Het kan nooit kwaad je nog beter in te lezen!

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?