Leestijd: 2 minuten

Het Verenigd Koninkrijk heeft de Her Majesty’s Revenue and Customs Regulation (HMRC) bijgewerkt om cryptobeurzen te dwingen 2 procent Digital Service Tax te betalen. De verordening legt uit dat cryptobeurzen niet in aanmerking komen voor een vrijstelling omdat digitale activa niet worden geclassificeerd onder financiële instrumenten.

Verenigd Koninkrijk heeft HMRC aangepast

Het Verenigd Koninkrijk heeft zich dit jaar hard opgesteld tegen de exploitatie van cryptobeurzen. Het laatste besluit tegen cryptobeurzen is dat het Verenigd Koninkrijk de Her Majesty’s Revenue and Customs-verordening (HMRC) heeft bijgewerkt om cryptobeurzen te dwingen 2 procent Digital Service Tax te betalen.

De verordening stelt financiële marktplaatsen vrij van deze belasting. Het rapport legt echter uit dat crypto exchanges niet in aanmerking komen voor deze vrijstelling. Dit komt omdat digitale activa niet worden geclassificeerd onder financiële instrumenten.

De verordening meldt verder dat Bitcoin en andere cryptocurrencies geen geld of financiële contracten vertegenwoordigen. Daarom zullen ze niet worden vrijgesteld van enig voordeel dat de online financiële markt geniet.

De belasting op digitale diensten werd in april vorig jaar ingesteld om ervoor te zorgen dat sociale-mediaplatforms, online zoekmachines en financiële marktplaatsen 2 procent belasting betalen.

Deze belasting is van toepassing op bedrijven die meer dan 500 miljoen pond (667,5 miljoen dollar) aan wereldwijde inkomsten uit digitale diensten genereren of die meer dan 25 miljoen pond (33,3 miljoen dollar) aan Britse inkomsten uit digitale diensten genereren in een boekhoudperiode van 12 maanden.

Zoals verwacht is de aankondiging sterk tegengewerkt door veel belangrijke spelers in de crypto-industrie, waaronder Ian Taylor, directeur van CryptoUK. Volgens hem zullen de wetten cryptobeleggers direct treffen, omdat de belastingdruk op hen kan worden afgewenteld door de tarieven te verhogen. Dit betekent dat er een enorme terugval zal zijn in de crypto ruimte. CryptoUK betoogde ook dat het oneerlijk is om crypto’s anders te behandelen dan andere financiële activa.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.