Cryptocurrency portfolio #10: Het gaat gewoon z’n gangetje

Bitcoin prijs

Last Updated on

Inmiddels is er alweer een maand verstreken, het is daarom weer tijd om mijn portfolio onder de loep te namen. Wat mij de laatste maanden al een beetje opvalt is dat de prijzen behoorlijk aan het schommelen zijn. Waar het eind 2017 enorme pieken en dalen kende, is het de afgelopen maanden redelijk aan het schommelen. Twee maanden geleden stond mijn portfolio relatief laag, vorige maand weer een stukje hoger en deze maand is de totale waarde weer iets gedaald. Persoonlijk vind ik dit prima, dat betekent dat ik rustig mijn portfolio kan uitbouwen door middel van Proof of Stake, zoals ik in eerdere berichten ook al aangegeven heb.

Bitcoin prijs

Een aantal vragen die ik in deze maandelijkse serie probeer te beantwoorden:

  • Hoeveel winst/verlies heeft mijn totale portfolio ten opzichte van mijn inleg? (Dit zal ik procentueel weergeven, ik noem geen bedragen.)
  • Hoe ziet mijn portfolio er op dit moment uit en wat is het verschil met de vorige maand? (Hoeveelheid € en satoshi).
  • Hoe ziet mijn portfolio er procentueel uit?

Wat is mijn totale winst/verlies?

Het gaat wat mij betreft prima met mijn portfolio, er gebeuren geen hele spannende dingen en waar de prijs nu laag staat kan deze volgende maand weer hoger staan. Ten opzichte van de maand hiervoor is het wel iets gedaald. Waar mijn portfolio afgelopen maand op +334,54% stond, staat deze op dit moment op +256,97%.

Voortgang portfolio Mei

Hoe ziet mijn portfolio er op dit moment uit?

De afgelopen maand zijn er weer de nodige dingen verandert aan mijn portfolio.

BITB – BeanCash

Vorige maand: €: 0,00869403 – Satoshi: 0,00000113
Huidige stand van zaken: €: 0,00560295 – Satoshi: 0,00000087

Beancash is redelijk afgenomen wat betreft de prijs. De enige reden die ik hiervoor zou kunnen bedenken is de toenamen in de ‘Sprouting difficulty’. Dit is een factor die berekent hoeveel ‘Sprouts’ je ongeveer krijgt en hoger wordt naarmate er meer BEANS deelnemen aan het netwerk. Hoe hoger de sprouting difficulty, hoe lager de kans dat je een sprout ontvangt. Persoonlijk is dit voor mij geen probleem. Ik ontvang nog altijd leuk wat BEANs door het sprouten en kan dit zoals altijd weer gebruiken om elders te investeren en mijn hoeveelheid BEANs uit te breiden. Dit zorgt voor een passief inkomen.

Bankera logo BNK – Bankera

Vorige maand: €: 0,022
Huidige stand van zaken: €0,022

Vandaag is de dag dat Bankera eindelijk geruild kan worden op exchanges. Vanaf vanavond zal dat mogelijk zijn op de HitBTC exchange en kort daarna op de Spectrocoin & Bankera exchanges. De prijs van Bankera zoals ik deze nu nog vastgesteld heb is de ICO prijs. Maar zodra ze geruild kunnen worden zal de prijs ook veranderen. Hopelijk hebben we volgende maand een beter idee over hoe de BNK token ontvangen wordt op de markt. Ik ben heel benieuwd.

ARK ARK – ARK

Vorige maand: €: 3,15 – Satoshi: 0,00041000
Huidige stand van zaken: €: 2,02 – Satoshi: 0,00031441

ARK is de afgelopen maand ook weer iets gedaald ten opzichte van de maand ervoor. Desondanks blijf ik mijn hoeveelheid ARK uitbreiden. Doordat het DPoS systeem van ARK enorm goed werkt ontvang ik hiervoor iedere 10 dagen een x-aantal ARK. Hiervoor hoef ik verder niets te doen, alleen de ARK bewaren in de wallet die hiervoor bedoelt is. Ook kun je deze ARK ondertussen opslaan op de Ledger Nano S, waardoor je nog zekerder weet dat je ARK veilig is. Ook ARK zorgt voor passief inkomen.

NEO NEO – NEO

Vorige maand: €: 72,35 – Satoshi: 0,00940300
Huidige stand van zaken: €: 45,72 – Satoshi: 0,00710300

NEO is ook weer gedaald de afgelopen maand. Net zoals de meeste munten schommelt ook NEO behoorlijk wat de prijs betreft. Hoewel NEO nu relatief laag staat ten opzichte van de maand ervoor, kan dit volgende maand zo weer omgedraaid zijn. NEO is voor mij een investering op de lange termijn, en heb dan ook geen haast om het te verkopen. In de tussentijd dat ik NEO bewaar in de NEON wallet, ontvang ik hiervoor ook nog eens GAS dividend en kom ik in aanmerking voor Airdrops wanneer ze gehouden worden op het NEO netwerk.

BTC – Bitcoin

Vorige maand: €: 7.698,15
Huidige stand van zaken: €: 6445,10

De Bitcoin prijs is de afgelopen maand weer gedaald. Waar de BTC prijs vorige maand geleidelijk aan omhoog ging tot ongeveer €7700 aan het einde van de maand, is dit afgelopen maand omgekeerd gebeurt. Sinds het begin van de maand is het langzaamaan gedaald tot de prijs die het nu is. Zo’n €1300 minder dan de maand ervoor. Dit lijkt een groot bedrag, maar inmiddels weten we wel dat de prijs van Bitcoin wel eens raardere sprongen heeft gemaakt. Ondertussen blijf ik de hoeveelheid BTC vergroten.

kucoin KCS – KuCoin

Huidige stand van zaken: €: 2,59 – Satoshi: 0,00040290

Sinds vandaag heb ik KCS weer toegevoegd aan mijn portfolio. De exchange lijkt de zaken goed op de rit te hebben. Er worden veel nieuwe munten toegevoegd, er worden veel promotie acties gehouden voor de gebruikers van de KuCoin exchange en de uitbetalingen van deze acties volgen ook daadwerkelijk. Daarnaast ontvangt iedereen die minimaal 6 KCS bezit iedere dag een klein gedeelte van de opgehaalde trading fee op de exchange. Met het minimale van 6 KCS is jouw winstaandeel niet zo groot, maar je hoeft er ten slotte ook niets voor te doen. Ook KCS zorgt voor een passief inkomen. Lees hier alles over de KuCoin exchange en de KCS bonus.

Tron logo TRX – Tron

Vorige maand: €: 0,08016972 – Satoshi: 0,00001042
Huidige stand van zaken: €: 0,04971809 – Satoshi: 0,00000774

Tron is, net zoals de meeste munten, gedaald in waarde. Zoals ik iedere maand aangeef heb ik deze munten alleen maar om te verkopen wanneer ze hoger worden. Zolang dat niet het geval is, zal ik ze rustig in mijn portfolio houden.

Telcoin logo TEL – Telcoin

Vorige maand: €: 0,00138858 – Satoshi: 0,00000025
Huidige stand van zaken: €: 0,00169264 – Satoshi: 0,00000022

Ditzelfde geldt eigenlijk ook van Telcoin. Zodra de Telcoin stijgt in waarde, zal ik deze verkopen om de opbrengt te investeren in een van de munten die mij passief inkomen opleveren.

Hoe ziet mijn huidige portfolio er procentueel uit?

Nu weet je precies hoe mijn portfolio er op dit moment uit ziet. Maar hoe is deze portfolio verdeeld? Ik zal dit berekenen door de huidige waarde van mijn totale portfolio te vergelijken met de totale waarde van de individuele munten.

Crypto portfolio mei

Conclusie

Nog steeds ben ik zeer tevreden met mijn portfolio zoals deze er nu voor staat. De afgelopen maand hebben de prijzen me iets tegengevallen, maar zolang ik meer stuks vergaar vind ik dit allemaal prima. Mijn doel is om een mooie spaarpot (portfolio) op te bouwen, welke zichzelf door middel van passief inkomen blijft aanvullen. Met lage prijzen is het goedkoper om meer stuks van een bepaalde munt aan te schaffen, dus hier maak ik ook dankbaar gebruik van. De munten die passief inkomen genereren doen dit nog steeds en dit werkt uitstekend. Daarnaast is de Bankera token bijna te verhandelen. Vanaf vanavond zal deze op HitBTC komen te staan en wordt deze weergegeven op Coinmarketcap, ik ben benieuwd wat het zal doen.

Bitcoin kopen? Lees hier hoe je dit doet
Beginnen met handelen in Cryptocurrency? Lees hier hoe het werkt
Op zoek naar een geschikte exchange? Maak dan je account aan op Binance
Wil je direct handelen met euro’s? Maak dan je account aan op Bitvavo
Je Cryptocurrency veilig bewaren? Kijk dan eens naar de Ledger Nano S
Ledger Nano S

Nooit meer een artikel missen?

Nieuwste model: Ledger Nano X

Ledger Nano X