Cryptocurrency portfolio #11: Langzaam blijven verzamelenLeestijd 4 min.

Bitcoin price juli

Last Updated on

Ook afgelopen maand is de markt ten opzichte van de maand ervoor weer iets gedaald. Dit is dan ook duidelijk te merken aan de waarde van mijn de munten in mijn portfolio. Ik kan geen specifieke reden aanwijzen voor de daling, maar moet concluderen dat het een algemene trend is in de markt op dit moment. Deze ‘rustige’ maanden zie ik als nuttige tijd om meer Bitcoin en andere Cryptocurrency te vergaren, mede door de Proof of Stake munten.

Bitcoin price juli

Een aantal vragen die ik in deze maandelijkse serie probeer te beantwoorden:

  • Hoe ziet mijn portfolio er op dit moment uit en wat is het verschil met de vorige maand? (Hoeveelheid € en satoshi).
  • Hoe ziet mijn portfolio er procentueel uit?

Hoe ziet mijn portfolio er op dit moment uit?

De afgelopen maand is er weer veel verandert aan de portfolio. Doordat de markt in waarde is gedaald, is mijn hele portfolio in waarde gedaald.

BITB – BeanCash

Vorige maand: €: 0,00560295 – Satoshi: 0,00000087
Huidige stand van zaken: €: 0,00339044 – Satoshi: 0,00000061

BeanCash is de afgelopen maanden gedaald in waarde. Een sprout is op dit moment nog zo’n $3,3 waard, wat een groot verschil is met een aantal maanden geleden. Maar desondanks de lage prijs blijft het systeem goed werken. Zolang de computer aan blijft staan zullen de BEANs sprouten, wat zorgt voor ‘gratis’ extra satoshi. 1 sprout is op dit moment zo’n 61.000 satoshi waar ik niets voor hoef te doen. Met deze munten wordt mijn portfolio uitgebreid, zelfs zonder zelf extra middelen in te leggen. Een goede manier van passief inkomen. Omdat de prijs op dit moment erg laag is zal ik alle BEANs bewaren om zo meer te sprouten. Wanneer de prijs weer zal stijgen kan ik vervolgens profiteren van al die extra BEANs. Lees hier alles over het sprouten van je BeanCash.

ARK ARK – ARK

Vorige maand: €: 2,02 – Satoshi: 0,00031441
Huidige stand van zaken: €: 1,24 – Satoshi: 0,00022341

Ook ARK is de afgelopen maand weer gedaald. Maar voor ARK geldt hetzelfde als voor BeanCash, het is namelijk een Proof of Stake coin. Dit betekent dat ik ook extra ARK krijg door mijn ARK beschikbaar te stellen voor het netwerk (Delegate Proof of Stake). Deze tijden gebruik ik ook hier om meer ARK te vergaren, zodat ik van een toekomstige prijsstijging kan profiteren.

NEO NEO – NEO

Vorige maand: : 45,72 – Satoshi: 0,00710300
Huidige stand van zaken: €: 32,11 – Satoshi: 0,00577000

Voor NEO gaat ook weer hetzelfde op. De afgelopen maanden is het geleidelijk aan gedaald in waarde. Maar dat neemt niet weg dat het product niet (meer) werkt. Zolang je NEO opslaat in de NEON wallet, ontvang je gewoon nog je GAS dividend uitbetaald. Wil je liever handelen met je NEO en toch je GAS ontvangen? Kijk dan eens naar de Binance exchange. Hier wordt je GAS dividend gewoon uitbetaald.

kucoin KCS – KuCoin

Vorige maand: : €: 2,59 – Satoshi: 0,00040290
Huidige stand van zaken: €: 2,28 – Satoshi: 0,00041098

De KuCoin shares zijn een van de weinige munten die positief bijgedragen hebben aan mijn portfolio deze maand. Hoewel de euro prijs gedaald is door de waarde van de Bitcoin, is de satoshi waarde een klein beetje gestegen. Hier hecht ik persoonlijk meer waarde aan dan de euro prijs. Zolang de munt goed werkt en zo gewaardeerd wordt zal de euro prijs vanzelf volgens op de langere termijn. Ondertussen ontvang ik ook nog iedere dag een kleine hoeveelheid handelsfee van de KuCoin exchange. Deze opbrengsten gebruik ik om mijn aandeel in KuCoin te vergroten en daarmee ook het passief inkomen dat vanuit KuCoin gegenereerd wordt.

Bankera logo BNK – Bankera

Vorige maand: €: 0,022
Huidige stand van zaken: €: 0,00369613 – Satoshi: 0,00000066

Bankera is hard in waarde gedaald sinds de ICO. De munt is nu te verhandelen op de HitBTC exchange, maar zal in de toekomst ook op de Spectrocoin exchange en de Bankera exchange beschikbaar zijn. Zodra de twee andere exchanges toegankelijk zijn voor het handelen, verwacht ik een grote prijsstijging.

Tron logo TRX – Tron

Vorige maand: €: 0,04971809 – Satoshi: 0,00000774
Huidige stand van zaken: €: 0,03034718 – Satoshi: 0,00000546

Over Tron kan ik eigenlijk iedere maand hetzelfde schrijven. De munt heb ik aangekocht om te kunnen profiteren van een eventuele grote prijsstijging. De munt heeft een grote achterban en een pump is daarom altijd een mogelijkheid. Voor het geval dat bezig ik daarom een kleine hoeveelheid Tron.

Telcoin logo TEL – Telcoin

Vorige maand: €: 0,00169264 – Satoshi: 0,00000022
Huidige stand van zaken: €: 0,0094488 – Satoshi: 0,00000017

Dezelfde reden gaat op voor Telcoin. Voor het geval de prijs zal stijgen heb ik een kleine hoeveelheid en tot die tijd zal ik rustig afwachten.

Hoe ziet mijn huidige portfolio er procentueel uit?

Nu weet je precies hoe mijn portfolio er op dit moment uit ziet. Maar hoe is deze portfolio verdeeld? Ik zal dit berekenen door de huidige waarde van mijn totale portfolio te vergelijken met de totale waarde van de individuele munten.

Portfolio indeling juni

Conclusie

Ook afgelopen maand is mijn portfolio in waarde gedaald. Dit is naar mijn idee een algemene trend in de markt en geldt voor ongeveer iedere munt. Deze tijd zal ik daarom ook gebruiken om rustig meer Crypto te vergaren, om in de toekomst te profiteren van een prijsstijging. Dit sluit goed aan bij mijn Proof of Stake munten. Ook in tijden van lage prijzen worden er steeds weer nieuwe munten verkregen. Zoals ik al vaak gezegd heb is dit hele Bitcoin project eentje voor de lange termijn. Het blijven vergaren van nieuwe munten is dan ook mijn focus en de prijs is nu minder belangrijk. Al hoop ik uiteraard dat de prijs de komende maand weer zal stijgen, we zullen het zien.

Bitcoin kopen? Lees hier hoe je dit doet
Beginnen met handelen in Cryptocurrency? Lees hier hoe het werkt
Op zoek naar een geschikte exchange? Maak dan je account aan op Binance
Wil je direct handelen met euro’s? Maak dan je account aan op Bitvavo
Je Cryptocurrency veilig bewaren? Kijk dan eens naar de Ledger Nano S
Ledger Nano S

Nooit meer een artikel missen?

Nieuwste model: Ledger Nano X

Ledger Nano X