Cryptocurrency portfolio #4: Bitcoin bereikt alweer een All Time High!

alltimehigh

Last Updated on

Ik hoef het bijna niet meer te vertellen, maar ook deze maand is er weer veel gebeurt in de wereld van de Cryptocurrency, en zo ook in mijn portfolio. In het begin van deze maand was er sprake van SegWit2X. Dit had invloed op de prijs van Bitcoin en daardoor ook op die van de andere munten. Vervolgens heeft een team van early adaptors en CEO’s van Bitcoin organisaties geprobeerd om van Bitcoin Cash de nummer 1 Bitcoin te maken. Ook dit heeft veel invloed gehad op de prijs. Maar tegen het einde van de maand staat Bitcoin (BTC) nog steeds ruim op de nummer 1 positie en heeft het de ATH alweer verbroken.

Bitcoin coinmarketcap

Wat is SegWit2x?

SegWit2x was begin deze maand een veel besproken onderwerp. Enkele grote spelers in de Bitcoin wereld, waaronder CEO’s en early adaptors van Bitcoin organisaties, waren van plan de nummer 1 Bitcoin te worden. Ze sloten een overeenkomst met elkaar waarin ze besloten een nieuwe hard fork uit te voeren, net zoals Bitcoin Cash en Bitcoin Gold.

Het verschil tussen SegWit2x en de eerdere forks is dat ze bij deze variant van plan waren om alle gebruikers op dezelfde blockchain te houden. Zou SegWit2x doorgaan en kreeg het genoeg bijstand van de gemeenschap? Dan werd dit de nummer 1 Bitcoin. De blockgrootte zou aangepast worden naar 2MB ipv 1MB blocks en de regels zouden veranderen. Dit waren ‘onzekere tijden’, ook al duurde het maar een aantal weken. In bovenstaande afbeelding is ook te zien dat de prijs tot 13 november flink daalde. Dit was de datum waarop SegWit2x geactiveerd moest worden bij genoeg consensus. Op 8 november is er aangekondigd dat dit niet het geval was en dat het dus niet doorging.

Na deze aankondiging zijn een aantal betrokkenen direct overgegaan op Bitcoin Cash, om hiervan de nummer 1 Bitcoin te maken. De prijzen werden sterk ‘gemanipuleerd’ door met name een grote Whale, welke een transactie van 25.000 BTC gedaan heeft richting een exchange.

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash is ontstaat in Augustus 2017 na een hard fork. Dit ‘kleine broertje’ van Bitcoin heeft een blockgrootte van 8MB. Afgelopen maand, na het mislukken van SegWit2x, hebben zoals genoemd prominente figuren in de Bitcoin wereld geprobeerd van Bitcoin Cash de nummer 1 Bitcoin te maken. Ze hebben veel geld in de munt gestoken en heel actief aan marketing gedaan. In onderstaande afbeelding is dan ook goed te zien hoeveel de prijs omhoog gegaan is. De prijs is binnen een maand van ongeveer $300 naar rond de $1500 op dit moment.

Veel mensen in de Bitcoin gemeenschap verwijten deze prominente figuren van markt manipulatie. Dit zijn mensen die veel BTC bezitten en daardoor bij de hard fork veel Bitcoin Cash hebben gekregen. Sommige mensen vermoeden dat ze veel aan marketing gedaan hebben om de prijs te doen stijgen. Vervolgens hebben ze hun Bitcoin Cash verkocht voor BTC aan mensen die last hadden van FOMO om hier zo veel geld aan te verdienen. Deze hype is nog steeds gaande, maar is al behoorlijk minder intensief.

Al deze gebeurtenissen hebben invloed gehad op de prijs van Bitcoin. Door de sterke verschillen in prijs is dit ook buiten de Cryptowereld in het nieuws geweest en het vermoeden bestaat dat daarom de interesse van buitenaf is gestegen. Dat zou ook de sterke prijsstijging van Bitcoin verklaren.

Bitcoin Cash coinmarketcap

Een aantal vragen die ik in deze maandelijkse serie probeer te beantwoorden:

  • Hoeveel winst/verlies heeft mijn totale portfolio ten opzichte van mijn inleg? (Dit zal ik procentueel weergeven, ik noem geen bedragen.)
  • Hoe ziet mijn portfolio er op dit moment uit en wat is het verschil met de vorige maand? (Hoeveelheid € en satoshi).
  • Hoe ziet mijn portfolio er procentueel uit?

Wat is mijn totale winst/verlies?

Mijn Cryptocurrency portfolio stond op 29 oktober 2017 op +13,83%. Deze daling ten opzichte van de maand daarvoor had vooral te maken met Bitcoin Gold. Veel mensen stapten uit Altcoins om de gratis Bitcoin Gold op te pakken. Op dit moment staat mijn Cryptocurrency portfolio op +31,64%. Met name de hoge prijs van Bitcoin speelt hier een belangrijke rol in. Wanneer de prijs van de Bitcoin stijgt, daalt de prijs van de Altcoins. Afgelopen maand was dit ook weer het geval. Maar de satoshi daling van de Altcoins staat niet in verhouding met de stijging van de prijs van BTC, waardoor de waarde van de Altcoins is gestegen. Dit heeft gunstig uitgepakt voor mijn portfolio.

Hoe ziet mijn portfolio er op dit moment uit?

Met name de waarde van de satoshi is gestegen. De Altcoins zijn relatief hoog gebleven, wat postief heeft uitgepakt voor mijn portfolio.

BitBean cryptocurrency BITB – BitBean

Vorige maand: €: 0,00293088 – Satoshi: 0,00000057
Huidige stand van zaken: €: 0,00305514 – Satoshi: 0,00000040

Deze maand heb ik mijn positie in Bitbean vergroot. Qua satoshi staat BITB aanzienlijk lager dan vorige maand, maar de waarde is gestegen. Binnenkort wordt de rebranding naar BeanCash verwacht en over het algemeen betekent dit ook een stijging in de prijs. Ook ben ik nog erg tevreden over het sprouten. Hoe meer BITB je bezit, hoe meer BITB je ontvangt door het sprouten. Dit is passief inkomen waar je alleen je computer voor aan moet laten staan. Lees daarover meer in mijn artikel over BitBean.

Monero XMR – Monero

Vorige maand: €: 76,26000000 – Satoshi: 0,01483196
Huidige stand van zaken: €: 137,32000000 – Satoshi: 0,01797880

Monero heeft het afgelopen maand enorm goed gedaan. XMR is er qua satoshi flink op vooruit gegaan en door de stijging van de waarde van Bitcoin zijn deze satoshi’s meer waard geworden. Monero is daardoor bijna in prijs verdubbeld. Afgelopen maand heb ik het er over gehad om wat te gaan handelen met Monero, om zo meer XMR te krijgen. Dit heb ik nog niet gedaan, ik was ze deze maand aan het HODL’en. Gelukkig maar, want ze hebben het goed gedaan.

NEO NEO – NEO

Vorige maand: €: 24,20000000 – Satoshi: 0,00470654
Huidige stand van zaken: €: 32,50000000 – Satoshi: 0,00410000

Ook NEO heeft het afgelopen maand uitstekend gedaan. Halverwege de maand was er een flinke uitschieter richting de 0,00600000 satoshi, naar aanleiding van een aankondiging op Twitter. Maar inmiddels is de prijs weer wat gedaald. Al met al is de prijs van NEO flink gestegen in de afgelopen maand en is de verwachting dat die lijn zich door zal zetten wanneer we de gemeenschap mogen geloven. Daarnaast is het met NEO mogelijk om, net zoals met BitBean, passief inkomen te genereren in de vorm van GAS. Lees daarover meer in mijn artikel over NEO en GAS.

Verge XVG – Verge

Vorige maand: €: 0,00447345 – Satoshi: 0,00000087
Huidige stand van zaken: €: 0,00496461 – Satoshi: 0,00000065

Verge is wat prijs betreft een beetje gestegen deze maand, maar weer flink achteruit gegaan wat satoshi’s betreft. Vorige maand was het wachten al op het aangekondigde Wraith Protocol, maar dit is inmiddels nog steeds niet volledig uitgerold. De verwachting is dat de prijs dan weer zal stijgen, maar voorlopig tasten we nog in het duister.

Daarnaast is er enkele dagen geleden een hack geweest bij Coinpouch. Dit is een mobiele wallet waar onder andere Verge opgeslagen kon worden. Op dit moment wordt nog uitgezocht wat de precieze oorzaak is, maar ik ben in ieder geval meer dan 50% van mijn Verge kwijtgeraakt. Op het ene moment stonden ze nog keurig in mijn wallet, het volgende moment waren ze verdwenen zonder zelfs een transactie te zien. Deze maand staat mijn portfolio op ruim +30%, dus dat is een sterke stijging ten opzichte van de maand hiervoor. Maar dat neemt niet weg dat het behoorlijk zuur is, want was ik deze Verge niet kwijtgeraakt dan had de portfolio nog een stuk hoger gestaan.

Hopelijk zie ik er nog wat van terug, maar ik heb ze inmiddels maar uit mijn Blockfolio app verwijdert. De kans is groot dat iedereen zijn Verge kwijt is. Het gaat in totaal om ruim 126 miljoen XVG dat gestolen is van Coinpouch, wat een waarde heeft van bij 1 miljoen euro.

BTC BTC – Bitcoin

Vorige maand: €: 5971,31
Huidige stand van zaken: €: 8903,06

Vorige maand heb ik niet kunnen profiteren van de prijsstijgen van Bitcoin doordat ik geen BTC in mijn portfolio had staan. Vanaf deze maand zal ik altijd een gedeelte van mijn portfolio in Bitcoin bewaren om zo optimaal mee te kunnen profiteren van de prijsstijging. Zoals hierboven te zien is die stijging deze maand al aanzienlijk geweest.

ARK Cryptocurrency ARK – ARK

Vorige maand: €: 2,09000000 – Satoshi: 0,00040661
Huidige stand van zaken: €: 2,69000000 – Satoshi: 0,00035186

Ark is er deze maand ook flink op vooruit gegaan. Dit heeft met name te maken met de prijsstijging van Bitcoin. Ondertussen ben ik ook passief inkomen aan het genereren met ARK doormiddel van DPoS, oftewel Delegate Proof of Stake. Binnenkort zal ik hier een artikel over schrijven om dit duidelijker uit te leggen, maar simpel gezegd heeft het veel raakvlakken met PoS zoals bij BitBean en NEO.

ChainCoin CHC – ChainCoin

Vorige maand: €: 0,13919128 – Satoshi: 0,00002707
Huidige stand van zaken: €: 0,29497403 – Satoshi: 0,00003862

ChainCoin is afgelopen maand flink gestegen. In mijn geval maakt het niet zoveel uit, aangezien ik behoorlijk duur ben ingestapt door de Pump&Dump, maar het is toch wel leuk om te zien.

Hoe ziet mijn huidige portfolio er procentueel uit?

Nu weet je precies welke cryptocurrency ik bezit en waarmee ik aan het handelen ben. Maar hoe is mijn portfolio verdeeld? Ik zal dit berekenen door de huidige waarde van mijn totale portfolio te vergelijken met de totale waarde van de individuele munten.

Portfolio November

Conclusie

Afgelopen maand is de prijs van Bitcoin aanzienlijk gestegen. Dit heeft ook geresulteerd in een behoorlijke stijging van mijn portfolio. In het vervolg wil ik mijn percentage aan Bitcoin vergroten, waardoor ik nog meer kan profiteren van deze prijsstijgingen. Verder ben ik erg tevreden over Monero en blijf ik rustig door sprouten met BitBean, wat me iedere maand een leuk zakcentje aan passief inkomen oplevert. Al met al ben ik enorm tevreden over deze maand en ben ik benieuwd hoe mijn portfolio er volgende maand uit ziet.

Nooit meer een artikel missen?

Nieuwste model: Ledger Nano X

Ledger Nano X

1 reactie

  1. Pingback: Cryptocurrency portfolio #4: Rise of the Altcoins - Afsluiting 2017

Reacties zijn gesloten.