Cryptocurrency portfolio #5: Rise of the Altcoins – Afsluiting 2017

Altcoins

Last Updated on

Vorige maand behaalde de Bitcoin opnieuw een All Time High (ATH). Dit was een prijs van rond de $9000. Afgelopen maand heeft de Bitcoin opnieuw een ATH behaald en dit keer ruim $10.000 hoger, namelijk tegen de $20.000 aan. Deze ATH werd behaald rond 17 december. Inmiddels is de prijs weer gedaald naar de $14.000, maar staat nog ruim hoger dan de maand november.

Bitcoin coindesk

Uiteraard is deze prijsstijging voordelig voor mijn portfolio. Maar wat helemaal goed is voor de portfolio is dat afgelopen maand ook de Altcoins flink gegroeid zijn. Normaal gesproken is het zo dat wanneer de BTC stijgt, de Altcoins dalen wat betreft satoshi. Maar deze maand is zowel de prijs van de satoshi (dus de BTC prijs) als het aantal satoshi dat een Altcoin waard is gestegen. Dit heeft geresulteerd in een flinke stijging van mijn portfolio, hierover later meer.

Een aantal vragen die ik in deze maandelijkse serie probeer te beantwoorden:

  • Hoeveel winst/verlies heeft mijn totale portfolio ten opzichte van mijn inleg? (Dit zal ik procentueel weergeven, ik noem geen bedragen.)
  • Hoe ziet mijn portfolio er op dit moment uit en wat is het verschil met de vorige maand? (Hoeveelheid € en satoshi).
  • Hoe ziet mijn portfolio er procentueel uit?

Wat is mijn totale winst/verlies?

Mijn Cryptocurrency portfolio stond in november 2017 op +31,64%. Dit had te maken met de prijs van Bitcoin en het feit dat de Altcoins naar verhouding met de Bitcoin hoog bleven staan. Deze maand is dat eigenlijk hetzelfde, met als enige verschil dat je Bitcoin meer dan 50% in waarde is toegenomen in de afgelopen maand. Zoals genoemd hebben de Altcoins het deze maand ook enorm goed gedaan, wat geresulteerd heeft in een flinke toenamen van de waarde van mijn portfolio. Op dit moment staat mijn Cryptocurrency portfolio namelijk op +299,51%.

Voortgang waarde portfolio

Hoe ziet mijn portfolio er op dit moment uit?

De waarde van de Altcoins zijn naast de Bitcoin deze maand ook flink gestegen. Dit heeft geresulteerd in wat veranderingen in mijn portfolio. Een aantal munten heb ik verkocht en een aantal heb ik aangekocht. Zo ziet mijn huidige portfolio eruit:

BITB – BitBean

Vorige maand: €: 0,00305514 – Satoshi: 0,00000040
Huidige stand van zaken: €: 0,01114091 – Satoshi: 0,00000094

Ook afgelopen maand heb ik mijn positie in Bitbean vergroot. Daarnaast is de prijs enorm toegenomen. Zowel wat betreft het aantal satoshi als de euro prijs is BITB gestegen. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat er een rebranding aan zit te komen van Bitbean naar Beancash. Een gedeelte van Bitbean is al over naar de nieuwe naam, maar de benaming op exchanges komt nog. De verwachting is dat de prijs dan nog meer zal toenemen. Daarnaast ontvang ik ook nog passief inkomen doordat ik mijn BITB aan het sprouten ben. Zeker met de toename van de prijs is dit erg interessant. 1 sprout is op dit moment $14 waard. Lees hierover meer in mijn artikel over het sprouten van je Bitbean.

BTC – Bitcoin

Vorige maand: €: 8903,06
Huidige stand van zaken: €: 11.852,05

De waarde van de Bitcoin is zoals gezegd flink toegenomen. Dit heeft niet alleen invloed op de BTC, maar natuurlijk ook op de andere Altcoins. Halverwege de maand december heeft Bitcoin weer een ATH behaald van bijna €15.000, maar dit staat inmiddels wat lager. Rond de feestdagen is de prijs wat gedaald, maar ook dit krabbelt nu ook weer omhoog.

vtc VTC – Vertcoin

Huidige stand van zaken: €: 5,69 – Satoshi: 0,00048012

Deze maand heb ik voor het eerst Vertcoin in mijn portfolio. Dit is een coin met een grote achterban en ik verwacht dat dit zal stijgen begin dit jaar. Het heeft in de afgelopen maanden al een flinke groei doorgemaakt en hopelijk kan deze groei doorzetten. Voor meer informatie over Vertcoin, lees dan dit artikel.

NEO NEO – NEO

Vorige maand: €: 32,5 – Satoshi: 0,00410000
Huidige stand van zaken: €: 50,37 – Satoshi: 0,00425028

NEO heeft het afgelopen maand goed gedaan. Wat betreft de euro prijs is het bijna verdubbeld, en wat betreft de satoshi is NEO iets gestegen. Dus door de toename van de Bitcoin prijs is NEO flink in waarde gestegen. NEO’s code is de afgelopen drie maanden gecontroleerd door Red4Sec en ze zijn hier goed uitgekomen. Het is dus veilig om te zeggen dat het ecosysteem goed beveiligd is. Dit is goed nieuws en zal de groei van het platform bevorderen. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om passief inkomen te verdienen met je NEO, namelijk door GAS te produceren.

ARK ARK – ARK

Vorige maand: €: 2,69 – Satoshi: 0,00035186
Huidige stand van zaken: €: 5,27 – Satoshi: 0,00044444

ARK is de afgelopen maand bijna in prijs verdubbeld. Dit heeft vooral te maken met de prijsstijging van Bitcoin, maar ARK zelf zit ook niet stil. Zo is bijvoorbeeld een aantal dagen terug de ARK mobiele wallet uitgebracht door het ARK team. Hiermee is het dus mogelijk om je ARK op te slaan op je mobiel. Lees hier meer over het veilig bewaren van je Cryptocurrencies. Ook kun je met je ARK passief inkomen genereren door middel van DPoS. Hiermee genereer je constant nieuwe ARK. Voor meer informatie kun je het artikel over ARK’s DPoS raadplegen.

kucoin KCS – KuCoin

Huidige stand van zaken: €: 1,62 – Satoshi: 0,00013675

KuCoin zit sinds deze maand voor het eerst in mijn portfolio. KuCoin shares zijn aandelen in de exchange KuCoin. De KuCoin exchange deelt de opbrengsten van de trades met zijn gebruiker. Je wordt uitbetaald aan de hand van het aantal KuCoin shares dat je bezit. Het is een enorm snel groeiende exchange en ik verwacht dat deze het in de toekomst goed zal doen naarmate het tradevolume omhoog gaat. Lees hier meer over de KuCoin exchange.

chaincoin CHC – ChainCoin

Vorige maand: €: 0,29497403 – Satoshi: 0,00003862
Huidige stand van zaken: €: 0,39526514 – Satoshi: 0,00003335

ChainCoin is wat betreft satoshi een klein beetje afgenomen, maar de prijs is ruim €0,10 gestegen, wat lang niet slecht is voor deze munt. Dit heeft ook weer te maken met de stijging van de Bitcoin.

Welke Cryptocurrencies zitten niet meer in mijn portfolio?

Zoals gezegd heb ik een aantal munten verkocht in de afgelopen maand. Dit had vooral te maken met de grote prijsstijging die ze doorgemaakt hebben.

verge XVG – Verge

Verge heeft een enorme groei doorgemaakt afgelopen maand. Of het helemaal natuurlijk is weet ik niet, maar de prijs is in ieder geval enorm vaak over de kop gegaan. Vorige maand stond de satoshi prijs op 0,00000065. Op dit moment staat de satoshi prijs op 0,00000977, dit is ongeveer een groeifactor van x15. Halverwege de maand heeft Verge zelfs op een prijs van rond de 0,00001900 gestaan, maar dit is ook snel weer gedaald. Deze enorme prijsstijging heeft ervoor gezorgd dat ik de munt verkocht heb met een leuke winst. Hier heb ik vervolgens mijn BTC en VTC mee aangekocht. Lees hier meer over de munt Verge.

monero XMR – Monero

Ook Monero heb ik afgelopen maand verkocht. Vorige maand stond Monero op een prijs van €137. Op dit moment is de prijs van XMR ruim €283. Ook door deze prijsstijging heb ik besloten de munt te verkopen en elders in te investeren. Wanneer de prijs weer daalt zal ik Monero zeker weer inkopen, want ik ben van mening dat de munt zeker een goede toekomst heeft. Lees hier meer over Monero.

Hoe ziet mijn huidige portfolio er procentueel uit?

Nu weet je precies welke cryptocurrency ik bezit en waarmee ik aan het handelen ben. Maar hoe is mijn portfolio verdeeld? Ik zal dit berekenen door de huidige waarde van mijn totale portfolio te vergelijken met de totale waarde van de individuele munten.

Portfolio december

Conclusie

Mijn portfolio is in de afgelopen maand flink toegenomen. Dit heeft vooral te maken gehad met het feit dat de Altcoins zich goed staande gehouden hebben ten opzichte van een groeiende Bitcoin. Ook BitBean is flink toegenomen in de afgelopen maand en dit is gelijk terug te zien in de verdeling van mijn portfolio. Ik ben enorm tevreden met mijn Bitbean, doordat ik constant nieuwe munten ontvang door het sprouten. Maar ik ben me er ook van bewust dan BITB nu 70% van mijn portfolio uitmaakt, het is veiliger om dit iets meer te verdelen in de andere munten om het risico te verlagen. Dit is iets waar ik de komende maand mee bezig zal gaan. Al met al was het de beste maand tot nu en ik verwacht dat deze lijn zich door zal zetten in 2018, we gaan het zien!

Nooit meer een artikel missen?

Nieuwste model: Ledger Nano X

Ledger Nano X

1 reactie

  1. Pingback: Cryptocurrency portfolio #6: Pieken en dalen - CurrentCrypto

Reacties zijn gesloten.