Cryptocurrency portfolio #6: Pieken en dalen – CurrentCrypto

Cycle logo

Last Updated on

Vorige maand behaalde de Bitcoin een ATH van rond de $20.000 dollar. De verwachtingen waren deze maand dan ook hoog. Achteraf kan deze maand omschreven worden als een van uitersten. Hoewel de Bitcoin prijs niet meer in de buurt is geweest van de prijs die het vorige maand had, steeg deze maand mijn portfolio naar een All time high. Maar tegelijk zal straks blijken uit mijn portfolio dat deze waarde inmiddels ook weer flink gedaald is. Deze maand bestaat dus uit flinke pieken en dalen.

Bitcoin portfolio coindesk

Op dit moment staat de Bitcoin ongeveer $5000 dollar lager dan vorige maand. Dit betekent uiteraard dat dit ook wat doet met de waarde van mijn portfolio. Maar als ik halverwege deze maand te horen had gekregen dat dit het geval was had ik het niet geloofd. Niet zozeer de waarde van de Bitcoin was erg hoog, maar met name de waarde van de Altcoins. Iedere dag gingen er wel een aantal altcoins x10, dat was echt een gekkenhuis. Mijn portfolio heeft dan rond 10 januari ook aanzienlijk hoger gestaan (x2/3). Ik heb toen besloten dit te HODL’en, aangezien ik niet van plan ben om er op korte termijn mee op te houden. Maar achteraf is het natuurlijk altijd balen wanneer de waarde weer gedaald is. Maar al met al ben ik tevreden met hoe het er nu voor staan. Er is weer ruimte voor verbetering deze maand.

Een aantal vragen die ik in deze maandelijkse serie probeer te beantwoorden:

  • Hoeveel winst/verlies heeft mijn totale portfolio ten opzichte van mijn inleg? (Dit zal ik procentueel weergeven, ik noem geen bedragen.)
  • Hoe ziet mijn portfolio er op dit moment uit en wat is het verschil met de vorige maand? (Hoeveelheid € en satoshi).
  • Hoe ziet mijn portfolio er procentueel uit?

Wat is mijn totale winst/verlies?

De daling van de prijs van Bitcoin is natuurlijk niet voordeling voor mijn portfolio. Alle waarden worden berekend aan de hand van de BTC prijs, dus de Altcoins hebben hier zeker onder te leiden gehad afgelopen maand. Mijn Cryptocurrency portfolio stond in December 2017 op +399,51%. Voornamelijk door de waardedaling van de Bitcoin staat de waarde van mijn huidige Cryptocurrency portfolio op +288,87%.

Voortgang portfolio

Hoe ziet mijn portfolio er op dit moment uit?

Afgelopen maand is er weer veel verandert. De prijs van Bitcoin is gedaald en dit is direct terug te zien in de waarde van mijn portfolio. Daarnaast heb ik een aantal andere munten aangekocht of verkocht.

BITB – BitBean

Vorige maand: €: 0,01114091 – Satoshi: 0,00000094
Huidige stand van zaken: €: 0,00697672 – Satoshi: 0,00000091

Bitbean is de afgelopen maand ongeveer gelijk gebleven wat satoshi betreft. Qua prijs is het iets gedaald en dit heeft met de Bitcoin prijs te maken. Rond 8 januari had Bitbean een enorme stijging te pakken, welke uitkwam op rond de 0,00000250 satoshi. Inmiddels is BITB weer teruggezakt naar het oude niveau, maar ik blijf veel vertrouwen houden in deze munt. Daarnaast krijg ik nog constant nieuwe sprouts binnen, die zijn op dit moment zo’n $8,7 waard per stuk. Iedere maand gebruik ik een gedeelte van deze opbrengst om een andere munt te kopen, om zo een betere balans te krijgen in mijn portfolio. De munten die ik iedere maand krijg zijn gratis voor mij, dus een goede manier om mijn portfolio uit te bouwen. Lees meer over het sprouten van Bitbean voor passief inkomen in dit artikel.

NEO NEO – NEO

Vorige maand: €: 50,37 – Satoshi: 0,00425028
Huidige stand van zaken: €: 105,32 – Satoshi: 0,01373687

NEO heeft het de afgelopen maand weer enorm goed gedaan. In tegenstelling tot andere munten blijft NEO gestaag doorgroeien. Het heeft geen pieken en dalen ondervonden afgelopen maand, maar is een bijna een rechte lijn doorgegroeid. NEO is zeer actief. Er wordt veel gedaan aan promotie en er komen nieuwe ICO’s uit op het platform. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om passief inkomen te verdienen met NEO door GAS te produceren.

Bankera logo BNK – Bankera

Huidige stand van zaken: € 0,02 – Satoshi: –

Bankera is de nieuwste Cryptocurrency in mijn portfolio. Het is een ICO waar ik aan meedoe, dus de munt is nog niet verkrijgbaar op exchanges om in te handelen. Het is een project dat streeft om de bank te worden voor het blockchain tijdperk. Op dit moment staat de prijs om €0,02 p/s en dit verandert naarmate er meer verkocht wordt in de ICO. Op dit moment zijn er bijna 4 miljard tokens verkocht en de maximale hoeveelheid is 7,5 miljard. Wanneer je Bankera tokens bezit ontvang je hierover dividend. Je krijgt een percentage van de omzet van Bankera uitbetaald, maar ook van Spectrocoin, de exchange waarop de ICO gehouden wordt. Lees daarover meer in het artikel over Bankera.

vtc VTC – Vertcoin

Vorige maand: €: 5,69 – Satoshi: 0,00048012
Huidige stand van zaken: €: 2,67 – Satoshi: 0,00036016

Vertcoin is de afgelopen maanden in waarde bijna gehalveerd. Dit komt naar mijn idee voornamelijk doordat er weinig nieuws uit het Vertcoin kamp is geweest. Ik zal deze munt behouden tot de prijs weer zal stijgen.

ARK ARK – ARK

Vorige maand: €: 5,27 – Satoshi: 0,00044444
Huidige stand van zaken: €: 4,03 – Satoshi: 0,00052617

ARK is er qua satoshi afgelopen maand op vooruit gegaan, maar de waarde van deze satoshi is gedaald. Ik blijf veel vertrouwen hebben in ARK en heb daarom deze maand een gedeelte van mijn opbrengst van sprouten met Bitbean geïnvesteerd in ARK. Met ARK is het mogelijk om door middel van DPoS passief inkomen te verdienen door ARK te bewaren in een wallet en te stemmen op een Delegate. Dit is zelfs mogelijk zonder verbinding met internet te maken. Wanneer het op de wallet staat blijf je hier inkomen door verdienen mits de Delegate in de top 50 blijft. Langzaam zal ik mijn positie in ARK uitbouwen. Lees hier meer over in het artikel over ARK’s DPoS systeem.

Telcoin logo TEL – Telcoin

Huidige stand van zaken: €: € 0,00322002 – Satoshi: 0,00000042

Telcoin is een project dat zich richt op de mobiele netwerk aanbieders. Door de Telcoin aan te bieden over het mobiele netwerk kunnen mensen (in ontwikkelingslanden) eenvoudig via hun mobiele telefoon betalingen doen zonder hier hoge kosten aan te maken. Het is een lage coin waarvan ik verwacht dat het in de toekomst zal stijgen. Telcoin is verkrijgbaar op Binance en in dit artikel kun je meer over Telcoin lezen.

Tron logo TRX – Tron

Huidige stand van zaken: €: 0,04009697 – Satoshi: 0,00000523

Tron is ook een van de nieuwe Cryptocurrencies in mijn portfolio. Het project is gericht op het aanbieden van een platform waarop makers van content hun eigen content in beheer hebben. De reden dat ik erin geinteresseerd ben is niet perse het doel van de munt, maar wel het bijzonder hoge aantal volgers op Reddit voor deze relatief jonge munt. Ruim 58.000 volgers heeft deze munt op het sociale platform. Dit is meer dan bijvoorbeeld munten als ARK en Vertcoin. Het aantal dat ik hiervan heb is aardig weinig, maar wanneer er eens een hype aankomt en de munt wordt gepumpt, dan wil ik hier graag mijn graantje in mee pikken.

chaincoin CHC – ChainCoin

Vorige maand: €: 0,39526514 – Satoshi: 0,00003335
Huidige stand van zaken: €: 0,32660244 – Satoshi: 0,00004260

ChainCoin is ongeveer gelijk gebleven wat totale waarde betreft. Qua satoshi is het iets gestegen. Verder is er weinig nieuws rondom deze munt.

Welke Cryptocurrencies zitten niet meer in mijn portfolio?

Ook afgelopen maand zijn er dingen in mijn portfolio verandert. Hierboven heb je kunnen lezen hoe mijn portfolio er op dit moment uitziet. Hieronder zal een opsomming volgen van de munten die deze maand mijn portfolio hebben verlaten.

kucoin KCS – KuCoin

KuCoin shares zijn de munten die behoren bij de KuCoin exchange. Dit zijn aandelen in de exchange en geven je recht op een gedeelte van alle trading fee’s die op het platform KuCoin worden gedaan. Deze fee’s horen iedere dag uitbetaald te worden. Afgelopen maand heb ik besloten om mijn KCS te verkopen om er vervolgens TEL van te kopen. Deze zijn beschikbaar op hetzelfde platform en ik verwacht dat deze in de toekomst procentueel meer zullen stijgen dan KCS. Wel overweeg ik om KCS terug te kopen, want met het ontvangen van een gedeelte van de trading fee’s is niets mis.

Hoe ziet mijn huidige portfolio er procentueel uit?

Nu weet je precies welke cryptocurrency ik bezit en waarmee ik aan het handelen ben. Maar hoe is mijn portfolio verdeeld? Ik zal dit berekenen door de huidige waarde van mijn totale portfolio te vergelijken met de totale waarde van de individuele munten.

Verdeling Portfolio Januari

Conclusie

De waarde van mijn portfolio is afgelopen maand gedaald, zeker wanneer je het vergelijkt met de piek die de portfolio doormaakte rond 8-10 januari. Achteraf gezien had ik hier misschien beter op in kunnen spelen door hoog te verkopen en laag weer in te kopen, maar ik heb besloten om de munten te HODL’en. Nog steeds vind ik dat mijn percentage Bitbean te hoog is. Maar dit ga ik gedurende de komende maanden langzaam afbouwen. Ongeveer 50% van mijn sprouts zullen iedere maand geïnvesteerd worden in een andere Cryptocurrency. Dit is een lange termijn plan en heeft daarom geen haast. Ik heb vertrouwen in komende maand en ben benieuwd hoe mijn portfolio er volgende maand uitziet.

Wil je ook beginnen met handelen in Cryptocurrency? Maak dan een account aan op Binance, lees dit artikel over het handelen en begin direct.

Nooit meer een artikel missen?

Nieuwste model: Ledger Nano X

Ledger Nano X

1 reactie

  1. Pingback: Cryptocurrency portfolio #7: Opkrabbelen vanuit het dal

Reacties zijn gesloten.